AMD Processor model unknown

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Fastmancz
Nováček
Nováček

AMD Processor model unknown

Příspěvek od Fastmancz »

Dobrý den,

Moje konfigurace procesoru: AMD Sempron LE-1100, 1900 MHz (9.5 x 200)

Při taktování jsem tam nahodil 9.5*222 = 2,11Ghz tohle ještě včera šlo. Tak jsem si dneska řekl že to zkusím na 230 a stalo se následující.. systém nenaskočil, tak jsem to musel vypnout a znova zapnout a dát nastavení default.. všechno naskočilo ale ve Vlastnosti systému mám AMD Processor model unknown. Teď když to chci hodit na 222 tak už to nejde a změny se neprojeví ani ve Vlastnosti systému a speedfan přestal náhle fungovat ( včera to ještě šlo ). SpeedFan píše (Unable to use I/O).
Při taktování to někdy hodilo hlášku: Your system maybe over clockfail or Post interrupted Please enter setup to load default and reboot again. Teď si nevím rady, kde jsem udělal chybu. Jinak mám originální CD na základní desku. Jednou se mi taky stalo že to chtělo po taktování po uložení v Biosu když byl restart vložení CD kvůli Biosu nebo co.. tak jsem tam dal originální CD od základní desky a dal jsem enter.. to potom něco přepisovalo nebo co nějaký defaultní nastavení, psalo to abych nic neresetoval atd.. už nevím jak to udělat znova, mohlo by to pomoct.
Děkuji za vaše odpovědi. :(

Základní deska: Asus M2A-VM

*poznámka: v Biosu je normálně 222 ale v systému jako takovém je furt 200 (1,9Ghz)
Fastmancz
Nováček
Nováček

Re: AMD Processor model unknown

Příspěvek od Fastmancz »

Nebo bych zkusil update Bios.. ale jak jsem slyšel patří to mezi lahůdky toho že počítač uvidíte naposledy :? . Nevíte přesný update pro tuhle základní desku? Jinak na origo od ASUS mám program na ASUS Update kde je update Biosu "Update BIOS from file".

//froxic: Přesun do správné sekce
DEEREE
Nováček
Nováček

Re: AMD Processor model unknown

Příspěvek od DEEREE »

Nejdřív bych zkusil vymazat CMOS fyzicky přímo na desce. Návod máš v manuálu, případně zde http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/soc ... m2a-vm.pdf (strana 1-21)
Pokud nepomůže, můžeš zkusit i bios přepsat, ale může to být riskantní, pokud se na desce něco při přetaktování poškodilo. Oficiální bios najdeš velmi jednoduše na stránkách výrobce http://support.asus.com.tw/download/dow ... uage=cs-cz
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“