Jaké disky pro RAID
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- StepanPepan
- Začátečník

-
Jaké disky pro RAID
Je nutné pro jednoduchý RAID (zrcadlo) kupovat speciální RAID verze disků, nebo stačí obyčejné?
RAID jsem se na desce AMD s čipsetem 890GX už pokoušel zprovoznit s normálními disky, ale jeden pořád vypadával, i když sám se jevil úplně funkční.
RAID jsem se na desce AMD s čipsetem 890GX už pokoušel zprovoznit s normálními disky, ale jeden pořád vypadával, i když sám se jevil úplně funkční.
- wallot
- Středně pokročilý

-
Re: Jaké disky pro RAID
staci obycejne, "RAID" verze disku jsou urcene do vice zatezovanych stroju a mely by mit vetsi duty cycle (cemuz pri minimalnim rozdilu cen moc neverim)
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- zombux
- Odborník PCT

RAID disky mají hlavně jiný firmware, odolný proti vypadávání disků z pole (což se děje s vyšší frekvencí při zapojení obyčejných disků do pole). dnešní desktopové disky už jsou deklarované stejně jako 24/7.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ten raid ti nepadal ani tak kvůli diskům jako kvůli mizernému řadiči. Pokud chceš raid, kup si řadič.StepanPepan píše:Je nutné pro jednoduchý RAID (zrcadlo) kupovat speciální RAID verze disků, nebo stačí obyčejné?
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník

Staci obycejne, ale zalezi s jakym se potkaji radicem. Mne AMD tak dlouho blblo, az jsem se na to vysr*l, pole zrusil a zalohuju to na druhy disk "normalne" ( tz. periodicky integrovane zalohovani oken + denni zaloha specifickych adresaru )StepanPepan píše:Je nutné pro jednoduchý RAID (zrcadlo) kupovat speciální RAID verze disků, nebo stačí obyčejné?
- StepanPepan
- Začátečník

-
Má nějaký levnější řadič (jaký?) nějakou výhodu oproti používání řadiče v čipsetu Z77?DOC_ZENITH píše:Pokud chceš raid, kup si řadič.
- Holda
- Středně pokročilý

Zrovna řadič v Z77 by měl být celkem OK, taky na něm plánuju nijak extra nezatěžované pole. Pokud budou problémy, tak holt řadič.
.