Vymena zdroje nebo ventilatoru
- B.E.N.D.E.R.
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Vymena zdroje nebo ventilatoru
Resim dilema...
Pocitac se snazim co nejvice ztisit (odhlucnovaci material, novy chladic CPU, odhlucneni HDD) a zbyva mi zdroj, mam nejaky starsi, snad EC nebo jemu podobne, nicmene dostacuji pro mou sestavu (C2D E8600 nonOC, 1x disk 500GB, DVD palirna, HD3870 grafika). Zdroj huci, vsechno je uz pekne tiche (ventilatory ve skrini nemam), ale ventilator ve zdroji pekne huci (vylucovaci metoda) a napadlo me tam strcit nejakou Noctuu (zkusenosti s elektronikou, pajenim, atd. mam), ale nevim zda se to vyplati (PC se pouziva jen na net a office - na hry mam konzoli) tak se mi moc do zdroje vrazet penize nechteji, proto by me zajimal Vas nazor na vec? (clanek vyse jsem si precetl). Soucasny vetrak bych odpajel uplne pryc a Noctuu pichl primo do desky (abych ji nemusel nicit) a nechal jeji puvodni otacky, myslim, ze i tak bude o dost tissi...
DIKY MOC.
Pocitac se snazim co nejvice ztisit (odhlucnovaci material, novy chladic CPU, odhlucneni HDD) a zbyva mi zdroj, mam nejaky starsi, snad EC nebo jemu podobne, nicmene dostacuji pro mou sestavu (C2D E8600 nonOC, 1x disk 500GB, DVD palirna, HD3870 grafika). Zdroj huci, vsechno je uz pekne tiche (ventilatory ve skrini nemam), ale ventilator ve zdroji pekne huci (vylucovaci metoda) a napadlo me tam strcit nejakou Noctuu (zkusenosti s elektronikou, pajenim, atd. mam), ale nevim zda se to vyplati (PC se pouziva jen na net a office - na hry mam konzoli) tak se mi moc do zdroje vrazet penize nechteji, proto by me zajimal Vas nazor na vec? (clanek vyse jsem si precetl). Soucasny vetrak bych odpajel uplne pryc a Noctuu pichl primo do desky (abych ji nemusel nicit) a nechal jeji puvodni otacky, myslim, ze i tak bude o dost tissi...
DIKY MOC.
PC - CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - MB: Gigabyte GA-G31M-S2L - RAM: Kingstom 4GB DDR2 800MHz CL5 - VGA: ASUS 3870 512MB DDR5 - HDD: SSD 128GB + HDD WD 1TB
MT - Apple iPhone 6S 128GB
- ToxicTears
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vymena zdroje nebo ventilatoru
Tak určitě tišší to bude 100pro. Ale jako dávat tam ventilátor v ceně celého toho zdroje? Je mi jasný, že se ti do nového zdroje moc nechce dávat, ale takový 400W Seasonic o kterým ani nebudeš vědět, že tam je, díky své tichosti a navíc EuroCase ti stejně odejde časem, ale nechci nic přivolávat. Jinan ještě zkus PC zatížit a dej za zdroj ruku jestli vyfukuje teplý vzduch, pokud ano bude to chtít nějaký lepší ventilátor, ale Noctua a je pro tuhle srandu moc drahá podle mě. Ale pokud vyfukuje stabilní či dokonce studený tak ti bude stačit Arctic nějaký za 120kč.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
- Behemot
- Červená karta

-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele:
Noctua znamená budoucí smrt toho zdroje v nejméně vhodný okamžik. Von tak teda umře nejspíš stejně, ale…s Noctuou budeš chudší o několik stovek a přijde to jistě dřív.
- B.E.N.D.E.R.
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Takze dat radeji neco takoveho?
Ventilator za 120Kc mam doma, tak to muzu klidne vyzkouset co to bude delat...
Jinak ten zdroj uz mam 4 roky a porad jede v pohode, akorat je teda hlucnejsi...
Ventilator za 120Kc mam doma, tak to muzu klidne vyzkouset co to bude delat...
Jinak ten zdroj uz mam 4 roky a porad jede v pohode, akorat je teda hlucnejsi...
PC - CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - MB: Gigabyte GA-G31M-S2L - RAM: Kingstom 4GB DDR2 800MHz CL5 - VGA: ASUS 3870 512MB DDR5 - HDD: SSD 128GB + HDD WD 1TB
- oneill_sx1
- Začátečník

Kup Enermax ErPRO80+ 350W, tišší zdroj za 1 395,- neseženeš, tichostí překonává i dražší Seasoniky S12II.
Naposledy upravil(a) oneill_sx1 dne sob 7. črc 2012, 11:28, celkem upraveno 2 x.
- Behemot
- Červená karta

-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele:
Ideální by byl S12II
Jo, můj EC taky chvílema držel moji sestavu (tehdá naštěstí s dvoujádrem
), ale ten randál a ta spotřeba…a nejsem sebevrah. Poslední rok a půl jsem ho měl hlavně na testování, a co myslíš? I přes to šílené předimenzování kondenzátorů se nakonec rozjela kompenzace, a dost silně…
Jo, můj EC taky chvílema držel moji sestavu (tehdá naštěstí s dvoujádrem
- eLzyx
- Mírně pokročilý

ačkoliv provozuji jeden 10letý Eurocase (navíc z vadné serie), tak ti radím aby jsi se ho zbavil. Nejsou to moc dobré zdroje. Ty 2-3 roky to většinou zvládnou, pak už je to hazard.
Navíc obvykle nemají žádné ochrany na výstupu, takže při zahoření vezmou s sebou třeba board, nebo co je ještě horší - disky.
Navíc obvykle nemají žádné ochrany na výstupu, takže při zahoření vezmou s sebou třeba board, nebo co je ještě horší - disky.
Ryzen R5 3600, Asus ROG Strix X570-F, 32GB DDR4@3600MHZ, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, RX580, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
- B.E.N.D.E.R.
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Lehce bych to oživil, chci tedy koupit nový zdroj, ale nechci dát víc než 1000Kč, tak kdyby jste mi mohli něco poradit...
Hlavně ať je tichý, ale nemusí to být úplně tichoučké... PC běží jen přes den, málo kdy v noci, takže stačí nějaká střední cesta..
Jinak je to PC jen na kanc. věci (hry mám na konzoli) - konfig. E8400, 4GB, 3870 pasiv, jeden disk, jedna mechanika.
Hlavně ať je tichý, ale nemusí to být úplně tichoučké... PC běží jen přes den, málo kdy v noci, takže stačí nějaká střední cesta..
Jinak je to PC jen na kanc. věci (hry mám na konzoli) - konfig. E8400, 4GB, 3870 pasiv, jeden disk, jedna mechanika.
- Hladis
- Moderátor