Jak správně nastavit 3D

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
spawn866
Začátečník
Začátečník

Jak správně nastavit 3D

Příspěvek od spawn866 »

Zdravim,koupil jsem si tento monitor :

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.cz/23-6-benq-xl2410t-d336345.htm
bohužel mi nezbyli penize na poradne 3d bryle,takze jsem si koupil tyto prozatim:

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.cz/prime-3d-glasses-blue-red-d172920.htm
jenže kdyz jsem nastavil na grafice 3d a pote spustil 3d film tak mi v prehravaci vyskocili dve obrazovky,nasadil jsem bryle a sice jsem videl 3d(se zelenym a cervenym sklíčkem u brýlí je to fakt na hovno)ale ty dve obrazovky zustali tak jak predtim nez sem si nasadil bryle,nechapu smysl toho proc tam jsou dve obrazovky,prece v kine to tak neni v kine jsou ty obrazi dane tesne vedle sebe,poradite mi prosim nekdo jak to vlastne funguje?diky
C_shrimpy
Začátečník
Začátečník

Re: Jak správně nastavit 3D

Příspěvek od C_shrimpy »

Protoze mas v film ve 3d stereoskopickem formatu, kdezto bryle jsou pouze na filmy s vytazenymi konturami pomoci modre a cervene.

1) potrebujes aktivni bryle
2) prehravac videa, ktery ti slouci ty dve obrazovky do jedne

Takze bryle v alze vrat a vymen je za aktivni, a az je budes mit muzeme resit problem jak poustet 3d stereoscopicky film.

Jen se divim, ze ti v alze prodali tyhle dve veci dohromady. Krom toho si ted nejsem uplne jisty jestli nepotrebujes primo bryle od nvide nebo alespon s certifikaci nvidia 3d vision.
Naposledy upravil(a) C_shrimpy dne sob 7. črc 2012, 15:26, celkem upraveno 1 x.
PC:
Fractal Design Define R6 Black Pearl | Intel Core i9 9900K @5100Mhz | Noctua NH-D15| ASUS ROG Strix Z390-f gaming | G.Skill TridentZ 3600Mhz 2x8GB | Inno3D RTX 3080ti iChillX4 | Samsung 3x SM981 2TB | ASUS ROG Thor 1200W Platinum | Logitech Z5500 5.1 | Samsung 43" CJ890x
HTPC:
Custom šuplíkový build| Intel Core i5 10600 | NZXT Kraken X31 | ASUS ROG Strix Z490-G gaming | ASUS GTX 980Ti Strix Gaming + NZXT Kraken X31 | Samsung 2x SM981 2TB | Corsair HX650 | ASUS Xonar DX | Onkyo TX-NR696 | HECO 4x Victa 201 + Victa center 101 + JAMO C910
spawn866
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spawn866 »

C_shrimpy píše:Protoze mas v film ve 3d stereoskopickem formatu, kdezto bryle jsou pouze na filmy s vytazenymi konturami pomoci modre a cervene.

1) potrebujes aktivni bryle
2) prehravac videa, ktery ti slouci ty dve obrazovky do jedne

Takze bryle v alze vrat a vymen je za aktivni, a az je budes mit muzeme resit problem jak poustet 3d stereoscopicky film.

Jen se divim, ze ti v alze prodali tihle dve veci dohromady. Krom toho si ted nejsem uplne jisty jestli nepotrebujes primo bryle od nvide nebo alespon s certifikaci nvidia 3d vision.

jasne chapu,ne ja sem si nejdriv koupil monitor a az pozdeji bryle,jenze ja nemam penize na ty aktivni 3d bryle,ale kdybych kupoval tak primo od NVIDIE,stoji okolo 1500kc.No jedine co me zajima je to ze kdyz budu mit ty aktivni 3d bryle tak prehraju stereoskopicky format v pohode bez toho abych daval ty dve obrazovky do sebe?
C_shrimpy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C_shrimpy »

Ty dve obrazovky se vzdycky slucuji, treba me to dela televize automaticky, jakmile na ni zapnu, ze chci koukat ve 3d, tak mi slouci ty dve obrazovky automaticky v jednu rozmazanou a pomoci tech aktivnich bryli pak vidim obraz ostry a ve 3D.

Krom toho prave ty dve obrazovky jsou to "stereoskopicke". Stereo neboli dve, kazda je natacena pod trochu jinym ulem a jejich slouceni pak utvari 3D.

Jednoduseji uz to vysvetlit nedovedu.
PC:
Fractal Design Define R6 Black Pearl | Intel Core i9 9900K @5100Mhz | Noctua NH-D15| ASUS ROG Strix Z390-f gaming | G.Skill TridentZ 3600Mhz 2x8GB | Inno3D RTX 3080ti iChillX4 | Samsung 3x SM981 2TB | ASUS ROG Thor 1200W Platinum | Logitech Z5500 5.1 | Samsung 43" CJ890x
HTPC:
Custom šuplíkový build| Intel Core i5 10600 | NZXT Kraken X31 | ASUS ROG Strix Z490-G gaming | ASUS GTX 980Ti Strix Gaming + NZXT Kraken X31 | Samsung 2x SM981 2TB | Corsair HX650 | ASUS Xonar DX | Onkyo TX-NR696 | HECO 4x Victa 201 + Victa center 101 + JAMO C910
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pokud mas malo penez mel si asi koupit polarizacni 3D, monitory jsou mnohem levnejsi a bryle stoji od 150,- :sad:

treba tento 23" 3D polarizacni monitor..
http://www.alza.cz/23-lg-d2342p-pn-d245233.htm
a bryle mas v baleni zdarma :)

sam mam doma 47" polarizacni 3D telku + 7bryly (byly v baleni zdarma) + nasazovaci bez rameckove 1 klipsy (ty jsem koupil za 350,-, maji jenom 8g opravdu super.) (pro lidi co uz svoje bryle maji) A vice mene na 3D film koukam kazdej tyden.. zadnej problem.

hlavne pasivni 3D neni tak agresivni na lidskej zrak protoze nic neblika jako u aktivnich.. vse je reseno pres polarizacni filtry jako to maji treba v IMAXU na Flore v Praze jestli si tam nekdy byl.

Vice mene za skoro stejny penize co si koupil ten Aktivni "blikaci" 3D monitor by se dal poridit 27" LG 3D monitor (dokonce ma i funkci ze ti sam prevede 2D na 3D primo pres HW co ma v sobe)
http://www.alza.cz/27-lg-dm2780d-pz-d278102.htm
spawn866
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spawn866 »

C_shrimpy píše:Ty dve obrazovky se vzdycky slucuji, treba me to dela televize automaticky, jakmile na ni zapnu, ze chci koukat ve 3d, tak mi slouci ty dve obrazovky automaticky v jednu rozmazanou a pomoci tech aktivnich bryli pak vidim obraz ostry a ve 3D.

Krom toho prave ty dve obrazovky jsou to "stereoskopicke". Stereo neboli dve, kazda je natacena pod trochu jinym ulem a jejich slouceni pak utvari 3D.

Jednoduseji uz to vysvetlit nedovedu.
jo presne tohle me zajimalo,diky moc,takze mi staci bud pomoci programu sloucit dve obrazovky k sobe,nebo si poridit aktivni bryle,coz v budoucnu urcite udelam,diky.
C_shrimpy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C_shrimpy »

Ne to neni bud a nebo, program ty dve obrazovky slouci a diky tem aktivnim brylim uvidite 3d, ale oba tyhle fakty museji platit soucasne. Idealni by bylo, abyste zasel do nejake prodejny elektroniky a nechal si vysvetlit princip pousteni stereoskopickeho 3d filmu, abyste to videl a pochopil. Myslim si, ze i v te alze Vam to radi demonstruji. Jinak pro ty bryle, ktere ted mate, muzete zkusit treba toto: http://m.ulozto.cz/xMvpjJw/fly-me-to-th ... lasses-avi, ale k tomu nepotrebujete 3d monitor a stereoskopicke 3d je hodne jinde oproti tomuto.
PC:
HTPC:
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“