poklesy vykonu cpu i gpu

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Stany002
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

poklesy vykonu cpu i gpu

Příspěvek od Stany002 »

SESTAVA
MB:Gigabyte GA-Z77MX-D3H
CPU:i5 2400
RAM:2x 4GB Corsair XMS3 1600 (ted 1333 1T)
VGA:2x GTX 560
Zdroj:corsair GS-800 (jediny ze zacatku nez se ohreje tak trochu piska)
HDD:SSD Kingston HyperX 3k
CPU chladic:Scythe NINJA3

Cau lidi. Mam takove mensi problemy s pc. Zkratka po par hodinach v idle se zmensi vykon, ale kdybych hral tak to bude ok nebo jsem to jeste nezaznamenal. Snizi se vysledky ve 3dmarku11 na procesoru i na grafikach oboji priblizne o 500-700 bodu. Dale kdyz pak pustim hru tak mi to grafiky skalujou na 46% tam kde mam normalne kolem 80%+. Kdyz pc resetuju je vse zase v pohode, ale zajimalo by me cim to muze byt. Memtest jsem 6x passnul takze typuju ze v ram to nebude. Ze zacatku mi na desce skakalo BCLK jako blazen mezi 100-105. To ale vyresil Bios a uz to skace jen o par desetin (bylo to vydet prez ET6 ale cpu-z neukazovalo nic ze by to skakalo). Jinak mi divne skace nasobic. Obcas skocis az na 2x ale zobrazuje to zase jen et6 a cpu-z je ok(ale cpu-z mi nezobrazi spd ramek ale et6 jo, tak nevim kterymu verit). Nejake navrhy cim to projet ci co to muze byt? :-) (jeste doplnuji teploty vsech komponentu jsou dobre)
diky za odpovedi
PC cpu: X2 4000+ 2,3Ghz + cpu cooler Hyper 212,motherboard: ASUS M2A-VM, GK: ASUS 7950GT+acero S1, RAM: 4x512 Kingstone PC2 5300 667Mhz, Zdroj: Sharkoon SILENTSTORM 480W, HDD: Western Digital WD2500 250Gb LCD: Acer 19'' AL1916
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: poklesy vykonu cpu i gpu

Příspěvek od Hladis »

Tyhle desky Gigabyte maji dost zbugovany BIOSy a dela to ruzny psi kusy. Zkontroloval jsi zda to SLI po case idle nejede jen na jedne grafarne ? Zkontroloval jsi zda CPU se prepina z idle rezimu na plny vykon ?
Stany002
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stany002 »

Jasny ze zkontroloval. Cpu se prepina tedy alspon nasobic :-). Jinak mi to delalo se zaplou gpu z jadra psi kusy po tom idlu ve stylu jedna gpu 100% a druha 8% napr. Tohle ze to dava jen jedne zmizelo deaktivaci gpu v procesoru ale pro zmenu obe pak hazi napr 48% a 47% coz bezi obe ale je to i tak zly :-(. Jo a kdyz to kravne tak ani deaktivace sli nepomuze (to bylo prvni po cem jsem sel). Jestli te treba napada nejakej test co bych mohl udelat :-( ? Cpu jeste projedu primem ale mel jsem ho jednou hodku a bylo to ok ale pustim ho na noc. Jo a jeste me napadlo zkusit vypnout sporeni abych mel furt plnej takt jestli to bude delat, ale vic uz mi nenapada.
PC cpu: X2 4000+ 2,3Ghz + cpu cooler Hyper 212,motherboard: ASUS M2A-VM, GK: ASUS 7950GT+acero S1, RAM: 4x512 Kingstone PC2 5300 667Mhz, Zdroj: Sharkoon SILENTSTORM 480W, HDD: Western Digital WD2500 250Gb LCD: Acer 19'' AL1916
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

S fyziskY pritomnou jen jednou kartou je to cely ok nebo to takhle blbne jen se dvema ? PCIE ti jede u obou v GPU-Z pri zatezi jakou rychlosti ?
Stany002
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stany002 »

Zdary. Nejak jsem nemel cas se v tom hrabat az zase ted. Zkouseno na 3d marku. Zkousel jsem lehce taktovat GPU's a problem se znovu ukazal. (ne vlivem taktu. ubytku jsem si vsimal i u narocnych her napr BF3) Pokles byl v bodech videt na cpu i gpu. Po asi patem testu bylo vydet jak fps skacou na mistech kde byly stabylni rychle nahoru a dolu. Prumerne to skakalo tak cca o 10 dolu ale hrozne rychle to kolisalo. Dal jsem vse na default a skore zustalo snizeno, ale tentokrat kdyz jsem deaktivoval a znovu aktivoval SLI se to zase vzpamatovalo. Mel jste nekdo podobny problem s tim SLI? Ted uz pochybuju ze to dela neco jineho. V GPU-z si to v render testu (Full screen) jede jen na jednom core ale hry bezi normalne na obou. taky to ukazuje jedno pcie 2.0 a druhy se po par sekundach z 2.0 prepne na 1.1, ale jen kdyz je adaptivni napajeni. Pri preferovani vykonu obe jedou 2.0 ale furt jedno jadro.

(poznamka: vsiml jsem si ze karty maj rozdilnou verzy biosu. Jednu jsem totiz reklamoval a daly mi stejnou verzy jen o 1cm delsi. Tim opravily spatny pristup k napajecim konektorum. Jedna ma bios 70.24.18.00.00 a druha 70.24.21.00.00.)

vysledky 3dmarku http://www.3dmark.com/3dm11/4300818 , http://www.3dmark.com/3dm11/4300892

Dodatek.: koukal jsem ze jsou nove biosy pro moji desku ale oba f13 a f14 mi nespusti pak sli. nelze to zapnou v nvidia CP. na odpojovani kabelu mostu to reaguje ale nejde to zapnou. ani jine ovladace gpu nepomohly. tak jsem flashl z5 f12 a slape. Taky dalsi divna chyba
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“