ATi Tray Tools - info thread

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
V4L1
Nováček
Nováček

Re: ATi Tray Tools - info thread

Příspěvek od V4L1 »

Ještě jsem narazil na jeden problém ... dá se v ATT nějak ošetřit priorita profilů ?
Jde mi o to, že když mám zapnutý prohlížeč, který jede na nějakém profilu, tak bych ho musel nejprve vypnout a až potom spustit nějakou 3D aplikaci, aby se mi dostala do profilu pro 3D takty ... když totiž mají běžět 2 profily najednou, zůstane nastavený ten prvně spuštěný, což nechci ...
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

a preco mas na prehliadac iny profil ako 2D ?
V4L1
Nováček
Nováček

Příspěvek od V4L1 »

Protože když zapnu prohlížeč a jedu na 2D takty, tak se mi to (nejspíš kvůli flash playeru nebo něčemu podobnýmu) automaticky přepne na 3D, pač ty 2D takty jsou pro to nízký ... navíc na ně nepřehraju Full HD na youtoube apod. ...
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

a co tak prehliadac vylucit z 3D detekcie ? ;)

2D taktovana grafika je na FullHD flash upne postacujuca..ved to zvladne aj procesor, ktory je niekolkonasobne slabsi
V4L1
Nováček
Nováček

Příspěvek od V4L1 »

Možnost to je, problém je v tom, že se video na youtube při 2D režimu na FullHD opravdu škubalo, proto jsem vytvářel ten další profil pro prohlížeč a přehrávače ....
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

mozno by ti to potiahol cpu..skus vypnut HW akceleraciu vo flashy
V4L1
Nováček
Nováček

Příspěvek od V4L1 »

WILLLESS píše:Mě se děly s HD 2600 Pro podobné věci. Ve chvíli, kdy stále běžel program, který byť jen chvíli vyžadoval činnost grafické karty, karta se přepla do 3D. Do 2D šla, až když se program vypnul - např. flash player zatížil grafiku, pak se přepla do 3D, ale po ukončení jeho činnosti se do 2D nepřepla. Pomohlo jen ruční přepnutí taktů nebo vypnutí browseru. Nejede ti tam takhle nějaká aplikace?
Tak jsem udělal jen dva profily (2D, 3D), prohlížeč vyloučil z detekce a mám stejný problém, jaký je uvedený v citaci ... a když vypnu HW akceleraci ve flashi, tak se na to nedá dívat ...
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

to preto ze flash treba vylucit samostatne...ale tym si vypnes tu hw acc..cize nevidim riesenie,len prehliadac manualne vypinat..

btw mozno mas stary flash
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

idem vam ATT s poslednymi Catalystmi ?

alebo inak sa opytam.

ake catalysty pouzivate spolu s ATT ?
V4L1
Nováček
Nováček

Příspěvek od V4L1 »

Já používám téměř nejnovější ... teď mám verzi 12.3 a novejší mi to nabízí už jen 12.4 ... nebaví mě to pořád aktualizovat, ale funguje to dobře.
Jinak jsem již ATT vyřešil k dokonalosti - co se týče toho flashe v Mozille (jak se řešilo v příspěvcích výše), tak jsem přidal do výjmek proces plugin-container.exe a už je vše v pořádku. Také na přepínání 2D/3D profilů mi pomohlo vytvořit plánovanou úlohu a ATT spouštet třeba 30 sec po přihlášení uživatele a vše již funguje jak má 8)
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

dik za info
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

tak som na to prisiel...ono to funguje asi len ked je nahraty aj control center..bez neho mi to vyhadzuje chybu..ale riesenie je tu
http://www.overclock.net/t/1242679/ati- ... -now-error
Mafian277198
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mafian277198 »

Zdravim.

Chtěl bych se zeptat ohledně monitorování teplot v ATT.
Grafika (HD 5770) má 3 senzory teploty v GPU:

idle/load
GPU dioda (DispIO) - 40/63°C
GPU dioda (MemIO) - 40/63°C
GPU dioda (arnyalo) - 36/55°C

Předpokládám, že není takovej problém, že chladič má větší přítlak na středu, než okrajích a tak diference mezi DispIO/MemIO a arnyalo v klasické zátěži je 8°C.

Jenže ATT zobrazuje jen jednu a podle pozorování asi tu nejvyšší. Dá se nějak nastavit, aby monitoroval pouze teplotu např. arnyalo čidla?

Předem děkuji za odpověď.
|MB:Prime Z790-P WiFi|CPU:Core i9-14900K (NH-D15S 2×NF-A12x25, NF-A14x25)|RAM:Vengeance 48GB DDR5 (2×24GB 6,4GHz CL32)|GPU:Aorus RTX 4090 (3×NF-A12x25)|SSD:FireCuda 530 500GB, 4TB|SND:Sound BlasterX AE-5|PSU:Prime TX-1000 (NF-A14)| Fotky PC
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Nejprve pár otázek. O jaký model se přesně jedná? V jakém programu jsi zjišťoval ty teploty naměřené čidly (arnyao bude zřejmě shader(core))? Jaká je verze ATT?
Mafian277198
Začátečník
Začátečník

Jedná se o Sapphire HD5770 1GB rev.2 ( http://img.hexus.net/v2/news/sapphire/5770-rev2.jpg ) s upraveným chladičem Arctic Cooling Accelero S1 rev.2 (2× 120 FAN)

Teploty sem zjišťoval v Everestu (sem tam se MemIO a DispIO trochu liší)

Verze ATT je 1.7.9.1573.

Jen se ptám, jestli je možná ATT nějak „předělat“ to měření teplot jen z určitýho čidla GPU.

EDIT:
Tak chyba, v záteži se pak DispIO a arnyalo skoro neliší (cca 55°C), ale MemIO vystřelí nahoru nad těch 60°C

Takže klasická zátěž (měřeno Everestem 5.50.2216 beta, GPU-Z 0.6.2 ukazuje cca to samé):

idle/load
GPU dioda (DispIO) - 40/55°C
GPU dioda (MemIO) - 40/63°C
GPU dioda (arnyalo) - 36/55°C
|MB:Prime Z790-P WiFi|CPU:Core i9-14900K (NH-D15S 2×NF-A12x25, NF-A14x25)|RAM:Vengeance 48GB DDR5 (2×24GB 6,4GHz CL32)|GPU:Aorus RTX 4090 (3×NF-A12x25)|SSD:FireCuda 530 500GB, 4TB|SND:Sound BlasterX AE-5|PSU:Prime TX-1000 (NF-A14)| Fotky PC
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Da sa to..dokonca aj pocas hrania hier mozes vidiet osd.
Mafian277198
Začátečník
Začátečník

Díky, v OSD se to zvolit dá… a však, když dám „monitorování hardwaru v systémové liště“, tak tam to zobrazuje jen nejvyšší teplotu ze všech čidel… tam se nedají nastavit jednotlivá čidla?
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

tak to netusim..ale napr aida64 vie presne to co hladas
Mafian277198
Začátečník
Začátečník

To už mě taky napadlo, mam v Systray ikonku teploty CPU pomocí SpeedFanu (v tom jde změřit i teplota GPU, ukazuje asi průměrnou teplotu všech čidel v GPU) a pak mam další ikonku od ATT - teplota GPU, přijde blbý mít spuštenou Aidu/Everest kvůli teplotám, které chci… No nic, holt to asi vybrat nejde, ne, že bych to tak nutně potřeboval, ale bylo by to pro mě optimální, kdyby ATT v SysTray zobrazil tu teplotu, co vyberu např. v OSD.

Nicméně i tak díky.

BTW Akorát nevim, jak je to s umístěním MemIO v GPU, chladič sem kontroloval, měl by sedět dobře… možná, že není tak důležité chladit MemIO, tak je „hůř teplotně připojená na chladící plochu GPU“.
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

proste sa ti ta cast v zatazi zahrieva viac..neries..60°C je nizka teplota
Mne tiez ukazuje memio trochu viac ako ostatne v zatazi. V idle je naopak o par stupnov to cidlo chladnejsie ako zbytok
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“