Notebook 20-25 tis.

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
msicko
Nováček
Nováček

Notebook 20-25 tis.

Příspěvek od msicko »

Zdravím, hledám nějakej dobrej notebook pohybující se v cenový relaci okolo plus minus 20 - 26 tisíc Kč se "17" displayem. Uvažoval jsem o http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv7-6b90 ... .htm#popis nebo http://www.czc.cz/acer-aspire-v3-771g-5 ... ce+GT+650M kde mě teda zaujala fajn grafika za parádní cenu. Notebook by měl sloužit ke sledování filmů, studiu na VŠ a nějakýmu tomu hraní, hlavně onlinovek a starších her jako je např. Mafia 2, Stalker Call of Pripyat,Left4Dead 2 nebo CS: Source. Kdyby to rozjelo i ty novější tituly alespoň na nižší - střední detaily nezlobil bych se :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Notebook 20-25 tis.

Příspěvek od Stratos »

co se tyce toho DV7 stejny model ma kamos a je s nim spokojenej. Pari na tom Wold of Tanks a Starcraft 2 a Diablo 3 a vsechno mu chodi na max, s tim ze ta grafika jde jeste krasne poladit s minimalnim dopadem na teploty i hluk. Hlavni klad totohle modelu vidim v i7 coz je nativni 4 jadro tj do budoucna nebudes mit zadny problem + vynikajici zpracovani a hlinikovy oblozeni + vynikajici zvuk od BEats tj 5 repraku + subvoofer. Mel jsem ho doma pucenej a hraje fakt luxusne (hlavne ty bassy jsou vuci 16" modelu DV6 o dost lepsi). Grafika ma taky GDDR5 coz je pro 1080p rozliseni nutnost protoze v tomto rozliseni je kladen vetsi duraz na propustnost grafiky.

Ja mam doma ten samy model akorat DV6 ale HW je to stejny, tj muzes se podivat na tento muj test:
http://www.ddworld.cz/index.php?option= ... &Itemid=75

co se tyce toho Acera
ma jenom 2 jádro
grafika ma GDDR3 coz je pro herni grafiku zabijak vykonu
rozliseni displeje neni FULL HD ale jenom 1600x900
nema tak dobrej zvuk
neni zde pouzity hlinik
atd atd

ja bych sel do toho HP jako multimedialni notes super + na hrani her je vykonu stale dost jak ukazalo moje mereni viz DV6 se stejnou vybavou.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Ja bych sel cestou nove technologie a tedy Acer.
Ikdyz ma GDDR3 pameti, tak porad nabizi o dost vyssi vykon na hry nez ten praveky konfig od HP, ktery nema za svou cenu 26tis opodstatneni.
Takze sumarum si na tom Aceru zahrajes daleko lepe a jeste za nizsi cenu.

Co tu Sratos pise ohledne DV7, tak je zalaskovany do sveho DV6 a nepodava objektivni informace.
To zpracovani je sice lepsi nez u starsich a problemovych Pavilionu, ale ten jeho opevovany hlinik je tam jen na okrasu a spise je na skodu, protoze v zatezi je na povrchu notebook vice horky nez kdyby tam byl jen plast.

Hraje uplne stejne jako jiny multimedial se subwooferem.
Navic nejvetsi nevyhodou techto Pavilionu je enormi zahrivani a nasledne throttluje...tzn ze se v zatezi podtaktovava aby se uchladil a tim padem si ani poradne nezahrajes.

Ber ten Acer. Je to nejlepsi koupe za tu cenu. Nic lepsiho na hry nekoupis.
Asus Rog Strix G18
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

hlinikovy zpracovani urcite neni jenom na okrasu, notes je pevnejsi, nikde nic nevrze. Povrch notebooku tj hlinikova plocha pod klavesnici je neustale studena protoze se pod touto plochou nachazi pouze disk, chlazeni procesoru + grafika se nechazi v mistech pod levym hornim rohem klavesnice.. Vice mene je povrch notebooku stale studeny diky hliniku ktery odvadi teplo rychle do okoli, kdo ma doma hlinikovou podlozku pod mys asi vi jak dokaze byt vuci okoli pekne studena pri prvnim kontaktu s dlaní vuci plastove podlozce..

Co se tyce ozvuceni, ostatni multimedialni notebooky maji obcas subvoofer to ano ale nemaji dalsich 5 repracku jako tento HP. Tri repraky jsou hned pod displejem a dalsi 2 jsou pod touchpadem z boku, daji se regulovat pres ovladaci panel tj bud si clovek nastavi ze hraji vice ty pod displejem nebo ty pod touchpadem z boku, vysledny prostorovy zvuk je paradni, mohl jsem porovnat s mene vybavenym DV6 kde byly jenom 2 repracky a rozdil ve zvuku i bez subwooferu je propastny, zde tedy palec nahoru.

CO se tyce thotrlovani je to nesmysl, i mensi DV6 kde je mensi chlazeni nema s i7 problem, teploty jsou sice vyssi (vuci i5 nebo A8) ale procik netrothluje v zadnem pripade. Grafika se nehreje vubec pod 60°C v zatezi zde tedy neni problem vubec.

jinak nevim co je na tom pravekyho? i7 + DX11 grafika s GDDR5 + super vykon. neni problem dat 2000bodu v Perfomance rezimu 3D marku 2011 pokud se grafika trosku popozene coz neni zadny problem + jdou teploty jenom o nakych 6-8°C nahoru... Urcite lepsi volba nez plastak + 2 jadro + grafika s archajickymi GDDR3 ktere se pouzivaji pro totalni lowend grafiky jeste v kombinaci s velmi uzkym hrdlem v podobe 128bit sbernice to je sebevrazda.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Ja chapu, ze nemas s poradnymi notebooky zadne zkusenosti, proto ty laicke nazory.
Ten hlinik tam nema zadne vazby na lepsi mechanickou tuhost nebo pevnost.
je to jen nalepena Al folie na plastu.

To, ze ma vice repro znamena vice Adidas? :)
Ja kdysi mel obra Acer 8935G s 5.1 repro a zadna slava.

Zatim nejlepsi, co jsem mel ohledne zvuku byla Toshiba X200, Alienware M17x a MSI GT780.
Posledni dva jmenovane maji jen 2.1 a porad hraji lepe nez DV7 s 5.1.

A je uplne jedno v tomto pripade, ze ma Acer V3 pouze GDDR3 u GT650M, kdyz je porad daleko vykonejsi nez DV7 s DDR5 :)
Asus Rog Strix G18
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

msicko pokud bydlis nekde blizko (rozmital pod Tremsine/Pribram) muzes se klidne prijet podivat na ten notes (DV6 ve stejnem provedeni) mozna bych i domluvil ze bych si pucil ten DV7 to by nemel bejt problem...
roman2277
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od roman2277 »

No co k tomu ještě napsat?Asi bych taky volil Acer.I když má hodně průměrné LCD,plastové šasi,chlazení taky žádná sláva.Jinak rozdíl mezi DDR3 a GDDR5 je asi 11%.Což není moc.Porovnáváno s MSI GE60.(s GDDR5)Jinak tou užší sběrnicí 128bit bych se neoháněl jelikož je zde úplně jiná architektura čipu.(ale to Stratos asi neví,jelikož je pouhý amatér v této oblasti,předpokládám)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

11% je rozdil v 720p bez AA coz by odpovidalo (nekde klidne az 30% zalezi na hre) ve vysim roziseni + po zapnuti AA ale rozdil razantne zvetsuje v zavislosti na narocnosti sceny.. (odhaduji ze klidne i 50% hlavne minimalni fps kde to bude narazet na omezenou propustnost)

v cem je to jina architektura cipu od toho desktopoveho? to by me celkem zajimalo :).
pokud vim je to cip zalozeny na architekture kepleru.mene jednotek, mensi cip, uzsi sbernice atd.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Osobně vyzkoušené, že rozdíl GDDR3 a DDR5 u stejné grafické karty je v řádu jednotek při FullHD.
Asus Rog Strix G18
msicko
Nováček
Nováček

Příspěvek od msicko »

No, abych řek pravdu pořád se neumím rozhodnout...mezi těma ntb je přece jenom 6k rozdíl, ale zase podle stratosovy recenze se mi ten pavilion zamlouvá o něco víc. Spíš se bojím toho přehřívání už jednou jsem měl ntb od HP a teploty procesoru někdy dosahovaly až 95 stupnu. Skoda ze jsem az z Ostravy jinak bych si ten notebook rád vyzkoušel hlavně co se týče toho přehřívání.
roman2277
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od roman2277 »

msicko píše:No, abych řek pravdu pořád se neumím rozhodnout...mezi těma ntb je přece jenom 6k rozdíl, ale zase podle stratosovy recenze se mi ten pavilion zamlouvá o něco víc. Spíš se bojím toho přehřívání už jednou jsem měl ntb od HP a teploty procesoru někdy dosahovaly až 95 stupnu. Skoda ze jsem az z Ostravy jinak bych si ten notebook rád vyzkoušel hlavně co se týče toho přehřívání.
Recenze na DDWorldu jsou značně neobjektivní.Radši si přečti recenze na prestižním portálu notebook.cz.Tam jsou jen kvalitní objektivní rezence od jiřího Zimy.A jinak to HPčko je velmi hlučné a přehřívá se.Ono není divu když má dost tenký profil.Jinak o tomto modelu píše i Jirka své zkušenosti po ročním užívání na svém blogu notebookblog.cz.Mrkni se na to.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ono u DV6 je i7 orpavdu nekdy extrem ale uchladit to jde a netrhotluje to, zase je to o dost vykonejsi nez verze s A8 nebo i5 jak jsem si mohl z vlastni zkusenosti osahat tj mi hlucnejsi chod nevadi stejne pri hrani mam zapnuty HIFI nebo mam sluchatka tj nic neni slyset. DV7 ma uz chlazeni lepe udelano prece jenom telo notebooku je mnohem masivnejsi a je tam vice mista a chlazeni je vetsi (hlaven pasivni cast) a vice mene kamos co ma ten DV7 asi stejne dlouhou dobu co ja tj cca od Unora s tim problem nema a to ho pouziva denne nekolik hodin, je to mensi blazen do World of Tanks tj pari nekolik hodin denne :)
predtim mel nakej DELL s GTX550M + i5 mam dojem a s timhle je pry spokojenej daleko vic, vykon v tom WOrld of Tanks mu pry narostl nekde az na 2x sobek..
msicko píše:No, abych řek pravdu pořád se neumím rozhodnout...mezi těma ntb je přece jenom 6k rozdíl, ale zase podle stratosovy recenze se mi ten pavilion zamlouvá o něco víc. Spíš se bojím toho přehřívání už jednou jsem měl ntb od HP a teploty procesoru někdy dosahovaly až 95 stupnu. Skoda ze jsem az z Ostravy jinak bych si ten notebook rád vyzkoušel hlavně co se týče toho přehřívání.
to je skoda ze bydlis tak daleko nebyl by problem si to u me vyskouset tj treba hodku neco parit apod... Jinak podle me by nemel bejt problem s tim ze kdyz ti notes nebude vyhovovat ho ve 14 denni lhute vratit zpet... UZ jsem takto vracel celkem dost produktu a nikdy me neodmitly... (nesmi byt samozrejme vyrobek nak fyzicky viditelne poskozenej)
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Nevím, kde uživatel Stratos bere milné informace.

Recenzi na DD neber vážně. Book se při velkých teplotách podtaktovává a znemožňuje hraní.
Je to stejné ve všech recenzích.

Ber ten Acer s GT650M a budeš spokojený.
Asus Rog Strix G18
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

v jakych recenzich? (pokud tvrdis ze nejake recenze maji tento zaver co tak dodat nejaky ten dukaz v podobe odkazu na danou recenzi?)
Vcera u me byla vecer mensi lanka ve 3 lidech, jeden mel DV6 a druhy DV7 oba i7+HD6770M a ze by se to nekomu prehrivalo a nedalo se na tom hrat sem si teda nevsiml :). Je videt ze si ten notes v ruce jeste ani nemel :)
msicko
Nováček
Nováček

Příspěvek od msicko »

Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pokud ma grafika GDDR5 tak klidne, kazdopadne za tuto cenu by tomu notesu slusela spise GT660M
msicko
Nováček
Nováček

Příspěvek od msicko »

No myslim že tahle ma prave GDDR 3 ty jednogigovy verze maj GDDR 5, ale co sem se dival na notebookcheck.com tak ty rozdily fps mezi gddr 3 a 5 byly fakt maly... s GT660 sem toho moc nenasel :(
roman2277
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od roman2277 »

No za tuto cenu s GTX660tkou najdeš jen Lenovo Y580.Ovšem tam se jim moc nepovedlo umístění HDD.Takže je to prašť jako uhoď.Jinak většina kluků si teď koupila na hry Asus G55.Stojí sice 30k,ale je bez vážnějších chyb.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

msicko píše:No myslim že tahle ma prave GDDR 3 ty jednogigovy verze maj GDDR 5, ale co sem se dival na notebookcheck.com tak ty rozdily fps mezi gddr 3 a 5 byly fakt maly... s GT660 sem toho moc nenasel :(
pod 720p mozna, pod 1080p je situace uplne jina..
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“