Zasek zpusobeny AMD grafikou (r 7850)
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- maXXmilian
- Moderátor
Zasek zpusobeny AMD grafikou (r 7850)
Ahoj,
nasledujici sestava:
mi po urcite dobe hrani nejake hry vytuhne, zasekne se zvuk a obraz udela vzdy presne to same... viz. priloha.
Naposledy mi W7 po tvrdem restartu provadely kontrolu pameti, nic nezjistily.
Teploty:
CPU - po 5 min prime95 52°C stabilne.
GPU - 5min furmarku 63°C stabilne
Ted kde hledat chybu? Je mozne, ze by to neutahnul 500w seasonic OEM? To snad ne....
nasledujici sestava:
mi po urcite dobe hrani nejake hry vytuhne, zasekne se zvuk a obraz udela vzdy presne to same... viz. priloha.
Naposledy mi W7 po tvrdem restartu provadely kontrolu pameti, nic nezjistily.
Teploty:
CPU - po 5 min prime95 52°C stabilne.
GPU - 5min furmarku 63°C stabilne
Ted kde hledat chybu? Je mozne, ze by to neutahnul 500w seasonic OEM? To snad ne....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU: Ryzen 5900x + Fera3 RGB, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- Hladis
- Moderátor
Re: Zvlastni zasek pri hrani her
Zkontroluj si nastaveni pameti. BIOS mas aktualni ? Grafarnu mas moznost zkusit jinde. Ovladace na grafarnu mas posledni? Nejaky BSOD log neni ? Dela to ve vsem nebo jen ve specificky hre ci situaci ?
- tielka
- Středně pokročilý
kdyby to byl zdroj tak se ti to vypne.podle mého se podívej na nastavení pamětí. když tak nastav 9-9-9-27
- rbclass
- Žlutá karta
-
toto robi amd grafika na 100%,mne to robilo v hre dead island,potom grafika zhorela,opravili mi ju a uz to nerobi .. dovod neznamy.. skus vygoglit gray screen of death / GSOD
- maXXmilian
- Moderátor
Neco jsem si o tom precetl, zkusim aktualizovat ovladace na GK, doufam, ze to pujde vyresit softwarovou cestou.... Kdyztak dam vedet, kam jsem pokrocil...
CPU: Ryzen 5900x + Fera3 RGB, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- rbclass
- Žlutá karta
-
mas to taktovane?
- maXXmilian
- Moderátor
samozrejme ze ne, updatoval jsem na catalysty 12.6 a je to snad jeste horsi
Takze par updatu. Flash biosu na nejnovejsi, flash SSD na nejnovejsi driver, drivery posledni bety. Sekne se to v DIII i v SCII po par minutach hrani. Na druhem monitoru mam otevreny load... karta na 40% vytizeni teplota GPU kolem 50°C - udaje primo z CCC, prehrivani nepripada v uvahu.
Ted zkusim vlozit svou starou dobrou 4850ku a uvidim, jestli to bude delat taky. V desktopu zadne problemy ani nestabilita.
Takze par updatu. Flash biosu na nejnovejsi, flash SSD na nejnovejsi driver, drivery posledni bety. Sekne se to v DIII i v SCII po par minutach hrani. Na druhem monitoru mam otevreny load... karta na 40% vytizeni teplota GPU kolem 50°C - udaje primo z CCC, prehrivani nepripada v uvahu.
Ted zkusim vlozit svou starou dobrou 4850ku a uvidim, jestli to bude delat taky. V desktopu zadne problemy ani nestabilita.
- maXXmilian
- Moderátor
Po vymene za r4850 se zda byt vse v poradku, takze kartu budu vracet. Hlavne ze jsem si ji kupoval proto, protoze nvidia ma problemy s driverama, kdezto amd "funguje super"
- Hladis
- Moderátor
Kdes tohle vycet ? To je nejaka Stratosovina. Ony jsou problemy a "problemy". Tohle je HW problem pravdepodobne u nestabilnich pameti na GPU (karta je jake znacky ?). Jinak neexistuje neco jako AMD je bez problemu a nV je sunt. Je to uplne nastejno a v jistych ohledech ma u driveru nV navrch.maXXmilian píše:Po vymene za r4850 se zda byt vse v poradku, takze kartu budu vracet. Hlavne ze jsem si ji kupoval proto, protoze nvidia ma problemy s driverama, kdezto amd "funguje super"
- maXXmilian
- Moderátor
Zde na foru ofc
Ted akroat premyslim, jestli kartu vratit ve lhute, nebo dat do reklamace, docela by se mi zamlouvala. Ale asi budu muset sahnout po 560Ti.
Karta je od Gigabytu
Ted akroat premyslim, jestli kartu vratit ve lhute, nebo dat do reklamace, docela by se mi zamlouvala. Ale asi budu muset sahnout po 560Ti.
Karta je od Gigabytu
- Hladis
- Moderátor
Doporucuju ji hodit na RMA a dostat pak novy kus. Ta karta je dobra volba.
- maXXmilian
- Moderátor
Re: Zasek zpusobeny AMD grafikou (r 7850) - vyreseno
Mam jeste zajimavy poznatek.
Dnes jsem pripojil ke 4850ce pres druhe DVI sekundarni monitor, ale system ho (asi podle cislovani DVI vstupu) oznacil za cislo jedna.
Takze jsem mel jako hlavni monitor nastaveny monitor c. 2.
System zacal naprosto kolabovat, kdyz jsem spustil hru (ovladace) chvili cerna obrazovka, chvili hra a takhle porad dokola). Ted jsem prehodil DVI konektory na karte tak, aby primarni monitor byl skutecne na DVI 1 a vse se zda byt v poradku. Je to normalni (zadny logicky duvod pro to nevidim)?
Nemam nainstalovany zadny software pro vice monitoru.
Mezitim jsem r7850 vratil a zitra vezmu novy kus, tak jsem zvedav. V czc mi rekli, ze to bude nejspis nekompatibilita a ze se jim to docela stava.
Dnes jsem pripojil ke 4850ce pres druhe DVI sekundarni monitor, ale system ho (asi podle cislovani DVI vstupu) oznacil za cislo jedna.
Takze jsem mel jako hlavni monitor nastaveny monitor c. 2.
System zacal naprosto kolabovat, kdyz jsem spustil hru (ovladace) chvili cerna obrazovka, chvili hra a takhle porad dokola). Ted jsem prehodil DVI konektory na karte tak, aby primarni monitor byl skutecne na DVI 1 a vse se zda byt v poradku. Je to normalni (zadny logicky duvod pro to nevidim)?
Nemam nainstalovany zadny software pro vice monitoru.
Mezitim jsem r7850 vratil a zitra vezmu novy kus, tak jsem zvedav. V czc mi rekli, ze to bude nejspis nekompatibilita a ze se jim to docela stava.
- Hladis
- Moderátor
Re: Zasek zpusobeny AMD grafikou (r 7850)
nekompatibilata s cim
- maXXmilian
- Moderátor
Vim ja?
Snad se zakladni deskou, nabidli mi, ze to poslou na reklamaci, to jsem odmitl. Vezmu druhy kus a kdyz to bude delat to same, tak to bud necham poslat, nebo koupim jinou GK, urcite budu informovat
Snad se zakladni deskou, nabidli mi, ze to poslou na reklamaci, to jsem odmitl. Vezmu druhy kus a kdyz to bude delat to same, tak to bud necham poslat, nebo koupim jinou GK, urcite budu informovat
- Hladis
- Moderátor
Zkus se jich zeptat. O nejaky obecny nekompatibilite nic nevim. Pokud by to bylo jen "nekompatibilitou" s deskou ,tak by to z RMA bylo vraceno ,ze vada se neukazala a karta je v poradku. Schvalne jak ti bude fungovat druhy kus.
- mlrs
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem zvedavy - podobny problem ma kamos s pametma - delaji mu neplechu a jine funguji normalne - na reklamaci mu vsak rekli, ze funguji dobre a ze mu nic nevymeni.
Vratit ve 14 dnech je 100% lepsi varianta resp. se s nima domluvit, nez to rovnou dat na reklamacku a trpet 30 dni s nejistym vysledkem... (vetsinou si davaji na cas)
Vratit ve 14 dnech je 100% lepsi varianta resp. se s nima domluvit, nez to rovnou dat na reklamacku a trpet 30 dni s nejistym vysledkem... (vetsinou si davaji na cas)
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, RTX 3070 EAGLE 8G, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,25TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Xigmatek Asgard, Dell U3023E
PC2: Intel NUC 11 Performance Lite, Core i5-1135G7, Iris Xe, 32GB RAM DDR4 3200MHz, 1TB Samsung 970 EVO PLUS + Xbox Series X + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
PC2: Intel NUC 11 Performance Lite, Core i5-1135G7, Iris Xe, 32GB RAM DDR4 3200MHz, 1TB Samsung 970 EVO PLUS + Xbox Series X + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
- Ukuk
- Začátečník
Mam stejny problem akorat s HD7870...Akorat ze me odpoji uplne signal do monitoru a celi pc se sekne ale bezi dal,pomuze jen dlouho drzet power tlacidlo...Grafiku sem reklamoval dali mi fungl novou problem pretrval a tak sem dal pc do servisu jim to za 3 dny terstovani ve Furmarku neudelalo nic me doma taky nic dela pouze pri hrani her, a je jedno jakych...Sem naprosto bezradnej...
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
- Hladis
- Moderátor
Pokud jim davas sestavu ,tak at si ty hry zahrajou. Jen Furmark neni uplne relevantni test a plno problemu se ve Furmarku vubec neprojevi.
- Ukuk
- Začátečník
Hladis píše:Pokud jim davas sestavu ,tak at si ty hry zahrajou. Jen Furmark neni uplne relevantni test a plno problemu se ve Furmarku vubec neprojevi.
Testovali s hrou Rainbow Six: Vegas 2 jenze to je 4 roky stara hra a nevytizi kartu natolik aby se problem projevil hned ci do par minut...Ono je to tezky takhle zjistit kdyz je to schopny jet treba 3 hodiny a druhej den 15 minut...Kartu sem testoval na 2 pc a problem je na obou...Nejlepsi by bylo se snima domluvit a vzit uplne jinou kartu ale na to asi tezko pristoupi snad jen reklamovat furt dokola a pak chtit penize:((
Na foru sapphire tu samou zavadu co mam ja a dokonce i s novou kartu kterou dostali v reklamaci takze tahle varka se asi nepovedla:(
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
- Hladis
- Moderátor
No to testujou pekne blbe Na to se berou hry jinyho kalibru ,jako Crysis 2 ci Civ 5 atd....