Problem s PC - samovolný restart
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- DildoDoDo
- Nováček
-
Problem s PC - samovolný restart
Čau čau,
Mám takový problém. Moje sestava se občas jen tak z ničeho nic vypne a já bych potřeboval vědět proč...? Je úplně jedno jestli je v zátěži v nějaké hře nebo jen tak ve winu a je jedno jak dlouho běží. Prostě se hodí sám od sebe restart nebo se jenom vypne a po chvíli zapne. A taky je uplně jedno jakou má teplotu (asi).
Moje sestava:
Gigabyte GA-Z68AP-D3 rev2.0
Intel Corei5-2320
Kingston 1600 8GB
GTX480 nVidia
zdroj: Corsair Gaming Series GS700 - 700W
nějakej hadr 1, bez mechaniky a ventilátorů
Windows 7 64bit
Prostě bych potřeboval poradit proč se to děje a čím to kdyžtak fixnout. Nebo jestli to není tím, že ten pc má vysokej odběr energie a pojistky v domě to radši vypnou, ale nevypadnou..
Díky za všechny moudré rady
Hladis//Prasunuto do spravne sekce
Mám takový problém. Moje sestava se občas jen tak z ničeho nic vypne a já bych potřeboval vědět proč...? Je úplně jedno jestli je v zátěži v nějaké hře nebo jen tak ve winu a je jedno jak dlouho běží. Prostě se hodí sám od sebe restart nebo se jenom vypne a po chvíli zapne. A taky je uplně jedno jakou má teplotu (asi).
Moje sestava:
Gigabyte GA-Z68AP-D3 rev2.0
Intel Corei5-2320
Kingston 1600 8GB
GTX480 nVidia
zdroj: Corsair Gaming Series GS700 - 700W
nějakej hadr 1, bez mechaniky a ventilátorů
Windows 7 64bit
Prostě bych potřeboval poradit proč se to děje a čím to kdyžtak fixnout. Nebo jestli to není tím, že ten pc má vysokej odběr energie a pojistky v domě to radši vypnou, ale nevypadnou..
Díky za všechny moudré rady
Hladis//Prasunuto do spravne sekce
- Dithius
- Pokročilý
Re: Problem s PC - samovolný restart
1) špatná sekce nedavej toto téma do počitačových sestav ale do problému s pc což je sekce v tomhle vlakně. Hledej
2) takove problemy děla nejčastěji zdroj. Kamaradovi to taky dělalo podobně. Takže sežeň zdroj o dostatečném vykonu pro tvojí sestavu vyzkoušej stabilitu jestli to dělá pokud ano je to zdroj pokud ne musíš pokračovat na jiné zakladní desce
2) takove problemy děla nejčastěji zdroj. Kamaradovi to taky dělalo podobně. Takže sežeň zdroj o dostatečném vykonu pro tvojí sestavu vyzkoušej stabilitu jestli to dělá pokud ano je to zdroj pokud ne musíš pokračovat na jiné zakladní desce
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Trident Z5 Neo 32GB 6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- Suke001
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Poradne otestovat stabilitu pc, overit teploty, ale s nejvetsi pravdedobnosti to bude asi zdroj.
- oneill_sx1
- Začátečník
Jak to chladíš bez ventilátorů?
- DildoDoDo
- Nováček
-
Omlouvám se za špatnou sekci, hledal jsem ale nenašel a teď to vidím, že to je uplně nahoře
No tak jako zdrojem to myslím není, té sestavě stačí tak 600W a já tam mám 7kilo a vybral jsem ten, který má max prodouvý odběd 52A, grafika má max 40A myslím, zbytek už je fuk...
Takže něco jinýho čím by to mohlo být? Ty si říkal něco o mb, jdu vyzkoušet tu stabilitu
oneill_sx1 - myslel jsem bez ventilátorů v case jinak tam je box chladič a grafika má refer takže to docela dost topí, že se rozehřeje celá bedna
No tak jako zdrojem to myslím není, té sestavě stačí tak 600W a já tam mám 7kilo a vybral jsem ten, který má max prodouvý odběd 52A, grafika má max 40A myslím, zbytek už je fuk...
Takže něco jinýho čím by to mohlo být? Ty si říkal něco o mb, jdu vyzkoušet tu stabilitu
oneill_sx1 - myslel jsem bez ventilátorů v case jinak tam je box chladič a grafika má refer takže to docela dost topí, že se rozehřeje celá bedna
- Hladis
- Moderátor
Zdroj nebo deska. Prvni se zamer na zdroj. Pokud muzes ,vyzkousej ve sve sestave jiny. Pokud to bude dal blbnout tak deska.
- DildoDoDo
- Nováček
-
Jiný zdroj vyzkoušet nemůžu protože jiný, tak dostatečně výkonný nemám, aby utáhl tu grafiku..
Můžete mi postnout nějaký program, kterým bych otestoval tu stabilitu.. a kdyby byl v **** zdroj jak to poznám? Nebo jestli třeba základce nevadí nějaká vyšší teplota a proto se vypne
Můžete mi postnout nějaký program, kterým bych otestoval tu stabilitu.. a kdyby byl v **** zdroj jak to poznám? Nebo jestli třeba základce nevadí nějaká vyšší teplota a proto se vypne
- Hladis
- Moderátor
Program OCCT.
- DildoDoDo
- Nováček
-
Vyzkouším.
Tak teď se to podělalo úplně, restartovává se to pořád dokola, někdy už i v bootování systému. Právě jedu na Nouzovém režimu, ale i v něm se to občas restartuje Takže píšu co nejrychleji.
Tak teď se to podělalo úplně, restartovává se to pořád dokola, někdy už i v bootování systému. Právě jedu na Nouzovém režimu, ale i v něm se to občas restartuje Takže píšu co nejrychleji.
- DildoDoDo
- Nováček
-
Tak jsem teda spustil OCCT, pod nouzovým režimem, do normálního chodu jsem se za boha nedostal... Test netrval ani minutu a pc se restartovalo, už mě z toho tečou nervy..
Takže co to je? Mám nějaký vadný zdroj, který vynechává nebo tak něco nebo ta zákl. deska?
Takže co to je? Mám nějaký vadný zdroj, který vynechává nebo tak něco nebo ta zákl. deska?
- Hladis
- Moderátor
Ja tipuju zdroj.