GeForce GTX 680/670 - info, testy, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GeForce GTX 680/670 - info, testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od Krteq »

durod píše:ifkopifko, nevim proc sem pletes cpu....
ta ficurka je v GPU sfere uplne nova, powerplay je neco zcela jineho.tam mas 3D takty s plnou voltazi, i kdyz je vytizeni jadra treba 40%...
To platilo pro "desktop" karty, ale ifkopifko psal o Mobility kartách.

Vztahuješ to kam nemáš :roll:

//@ifkopifko: Ano, PowerPlay u Mobility karet má P-states oproti desktopu podstatně více.
ifkopifko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ifkopifko »

durod> Nie, nepletiem si to. :wink: Karty od HD3800 mali na rozdiel od konkurencie schopnosť aj pri detekcii 3D aplikácie možnosť bežať na nižších taktoch. Napr moja HD4830 beží pri CS 1.6 či QuakeLive na 160MHz. Je fakt že mali v desktope len 3 módy (idle, tzv UVD, 3D), ale použiť pri 3D mohli ktorýkoľvek podľa intenzity záťaže. Takže nie, nie je to nič nové, len je to už lepšie, lebo kroky sú menšie... bodaj, keď to prišlo o 4 a pol roka neskôr. A CPU sem pletiem preto, lebo tam je to to isté. Kedysi aj tam bolo len pár možností násobičov (vlastne len 2), dnes sa pozri ako to funguje.

Krteq> Neviem či mobility karty mali tých módov viac, je to možné, nakoľko mám pocit, že aj desktopové mali v biose uložených viac módov, ale mnohé boli identické (výsledný počet rôznych bol len 3). Možno z dôvodu komplikovanosti testovania stability pri rôznych napätiach a frekvenciách to bolo do desktopu neperspektívne. Ale to sme čiastočne OT.
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5 VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB PSU: Seasonic Focus GM550
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Taky to pozoruju, když mám spuštěný MSI Afterburner, moje GTX 680 ocnutá v BF3 jede na default napětí stále okolo 1145/7000 Mhz (podle teploty někdy klesne 1130 )..... když hraju Battlefield Play4Free (engine z Battlefield 2) tak jádro kolísá 400/500/600Mhz ...
Durod napsal...
Ale ja mam zaply adaptive v-sync a v BF3 mam power jenom do 40-50%, tak karta trotluje kolem urovne 950MHz (tahle ficurka,ktera mi setri penize je suprova) V mene narocnych hrach je vytizeni 30% a takty 500MHz
Tak musím říci že jsem na popud výše jmenované osoby tuto "fičurku" :) také zapnul v BF3..... a musím říci že zatím to vypadá veskrze pozitivně..... teploty šly dolů o cca 5 stupňů, hlučnost karty šla dolů v loadu, spotřeba jistě taky, karta ikdyž mám nastavenou frekvenci jádra v loadu 1145Mhz tak se občas podtaktovává ve hře je pořád nastaveno 1920x1080 ULTRA ovladače GK poslední .... nějaké trhání obrazu zatím nepozoruju

Fraps mi ukazuje toto:
Obrázek
Drummer_CZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od Drummer_CZ »

Aho přátelé,

obracím se na Vás s otázkou resp. o potvrzení mého tušení, že má grafická karta není úplně OK. Mám EVGA GTX680 SuperClocked a to pouhé 2 dni. Konfigurace mého počítače je v podpisu.

Je mé tušení, že grafika bude zřejmě vadná, když po 2-3 minutách hraní má grafická karta 85°C a vždy po cca 10 minutách hra lehne ( BF3 / DIRT3 ) ? Většinou to padne tak, že se zmrazí obraz a pomocí CTRL/ALT/DEL ji ukončím a W7 jedou dál. Někdy však padne až do BSOD, které jsem na W7 viděl u mého počítače po 2 letech poprvé, ale za ty 2 dni několikrát.

Zkoušel jsem i nechat procesor na defaultním taktu, ale vůbec nic se nezměnilo - opět to lehlo za necelých 10 minut. Když jel na 4.3 GHz, tak teplota jader byla cca 53-55°C, což považuji za naprostou pohodu. Paměti jedou také na defaultních 1600.

Karta je již z výroby přetaktovaná a já jí jedu na tomto nastavení - tzn. nijak jí sám netaktuji.

Když totiž pročítám toto vlákno, tak moji teplotu vidím jako hodně extrémní. Jaký je na to Vás názor nebo zkušenost ?

Díky moc
Apple Mac Studio 2022, procesor M1 Ultra / 64GB / 20CPU / 48GPU / 1TB
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

karta se asi prehriva skusil bych ji podtaktovat a eventualne prepastovat zda jenom spatne nesedi chladic na cipu..
Drummer_CZ
Nováček
Nováček

Tak je to tak jak jsem si myslel. Pokecal jsem s chlápkem na EVGA supportu a opravdu jsou teploty mé grafiky přímo kosmické. Maximální teplota pro tuhle kartu je 98°C, kdy v IDLE by měla být maximálně na 30°C ( já mám v IDLE 50°C ) a při zátěži by měla být okolo 60°C a já jsem po 1 minutě na 85°C. Tak půjde zpět do krámu .. nedá se svítit.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

to prepastovani se ti nechce delat? mozna by si usetril reklamacni obcas dost zdlouvahy proces...
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Pokecal jsem s chlápkem na EVGA supportu a opravdu jsou teploty mé grafiky přímo kosmické.
Karta bude zřejmě vadná..... ale jestliže se jedná o tuto GK
http://www.alza.cz/evga-geforce-gtx680- ... 327421.htm

tak ty teploty jsou normální..... protože jestliže mohu posoudit dle obrázku se tato GK vůbec neliší od referenčního návrhu... a tam se ocnutá GTX 680 1124Mhz s referenčním chladičem v BF3 na 85 stupňů dostane v pohodě.... ale je fakt, že padat by to nemělo :wink:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ta cena je celkem silena, standartni chladic a nechaj si za to platit skoro 14tis? :stupid:
MSI TWIN FROZR/nebo nereferencni Gigabyte stoji ve stejnem kramu o nekolik stovek mene a to mají obe grafiky mnohem lepsi chlazeni...
Drummer_CZ
Nováček
Nováček

Stratos : karta je stará přesně 2 dni a tak jí půjdu v rámci 14ti denní záruky vrátit jako vadný kus - to je taky hlavní důvod, proč jí nechci přepastovávat a lézt do ní. Uvidíme jak se k tomu v Alze postaví, ale já jsem tam osobně nikdy neměl problém s reklamací a o to jsem tam toho nakoupil opravdu hodně za ta léta co tam chodím.

Ještě jsem dostal od EVGA doporučení ať vyzkouším jejich OC Scanner, což je nějaká testovací a zátěžová utilitka s logováním parametrů a pak se s nima podělil o výsledek. To udělám nejdříve a pak spolu se záznamem výsledku a kopií diskuse s EVGA supportem půjdu do Alzy reklamovat.

BROS : ta teplota není normální ani u téhle karty. Psal jsem si ještě s jedním chlápkem co jí má a ten má v IDLE 30°C a při hraní BF3 62°C s ventilátorem na 66%. Takže u mojí karty asi chudinky asijské děti na noční směně zapomněli dobře napastovat GPU :-)
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

já na mojí nepřepastované s tím samým chladičem :) na 1125-1145Mhz v BF3 1920x1080 ULTRA, ANISO 16, 4X MSAA mám v zátěži 85 °C, když aktivuju v-sync tak mám 80°C..... ale karta i v těhle vedrech nespadne ikdyž s kamošem na střídačku hrajem i 10 hodin denně.... v idle mám 44°C, takže bych řekl, že s tím referenčním chladičem je ta teplota zrovna v BF3 normální...

Teď mě napadlo co tak do mojí refernční Gigabyte naprat bios EVGA GTX680 SuperClocked..... na beton vím, že ty frekvence to zvládá 100% stabilně?? že bych měl GTX 680 GHz edition :-D

EDIT:
No popravdě se mi v tom moc nechce vrtat, karta funguje jak má,.... mám 3 roky záruku a i když tam nebude plomba tak minimálně na šroubcích bude poznat, že se v tom někdo vrtal... ještě uvidím
Naposledy upravil(a) BROS dne čtv 12. črc 2012, 11:45, celkem upraveno 6 x.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

prepastovani celkem doporucuju tedka jsem prepastoval svoji HD7950 ktera uz tak mela predtim nizke teploty a prepastovanim s GELID Extreme 3 jsem docilil dalsiho snizeni teplot o 5-7°C pri maximalnim OC az o 10°C klesla i spotreba o nakych 20W..
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Zadne kraviny jako prepastovani a dalsi blbiny nedelat. Vyrobce/prodejce dodal vadny produkt ,tak at se s tim popere. Zakaznik nema co opravovat chyby vyrobce ,ale pozadovat standartne fungujici produkt. Okamzite vratit.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ty teploty sou normalni.
85°C neni nic strasnyho.Zvlast v lete.

Ja mam taky s 5850 85°C v zatezi a 50°C v iddle a neresim to.Karta by mela fungovat az do 100°C.
Spis nez na teploty bych to videl na to, ze ta karta nezvlada to oc od vyroby=reklamace.
Youki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Youki »

A hlavne skus aj ine hry aby to nakoniec nebolo tak ze ti pada hra a nie karta.
CPU: Core i7-3930K @ 4400Mhz / 1.30V, MB: Gigabyte GA-X79-UD5, RAM: G.Skill RipjawsZ 4x2048MB DDR3 2133 9-11-10-28,VGA: 2 x Gigabyte 580 GTX SLI @ 855/1710/4200, HDD: Corsair SSD Force Series 240GB,2x WD Caviar Black 1TB SATA3,PSU: Enermax Revolution ERV950EWT,Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Keyboard: Logitech G19,Mouse: G9x + Razer Destructor,LCD: 30"HP ZR30w,Case: CM HAF X,OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit
Drummer_CZ
Nováček
Nováček

Zkoušeny celkem 2 hry BF3 a DIRT3 ( obě originál s posledními aktualizacemi ) a lehnou obě.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Jestli deš měnit do alzy, tak nebudeš potěšen, už sem tam takhle zkoušel vrátit procesor, ze stejného důvodu...řeknou ti, že u tohodle HW se nedá nic dělat že sice 14ti denní lhůta ano ale musí ti srazit 20% z ceny, a když to reklamuješ kvůli teplotám tak ti řekne že "když hrajete ty náročné hry" tak že je to normální mít 90°C ... čili to není pro ně důvod pro uznání reklamace.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

mno pokiaľ nič nepadá nieje teplota dôvod na RMA a 90st ozaj nieje nič hrozné vlastne hlavne ked je vonku 36st :)
pokiaľ to ale padá je fuk či má 40 alebo 140st
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Drummer_CZ
Nováček
Nováček

Tuhle část už můžeme ukončit ať to tady nezalepíme balastem. Včera jsem po 4 hodinovém testování nelezl důvod padání a rozhodně to není grafická karta :

2 hodiny stres testu pomocí aplikace od výrobce karty s vytížením GPU na 95%= max. 82°C + chlazení na 60% rychlosti, obraz bez artefaktů - 100% stabilní bez pádu ( před tím jsem použil jiný program a ten ukazoval 85°C ) v IDLE 36°C ( zřejmě pomohl driver a použil jsem na měření aplikaci výrobce dle jeho doporučení )

Hové bety Nvidie už odstranily padání DIRT3 - zkoušel jsem i jiné hry GTA IV / Mafia II a vše OK

Hlavním problémem je hra Battlefield 3, která padne vždy buď při zmeně mapy nebo těsně před tím. Kdy cca 9 z 10ti pádů je pouze crash aplikace a 1 BSOD. Začal jsem tedy pátrat po internetu a našel jsem 100vky příspěvků z celého světa, že je tímto postiženo velké množství lidí. Zejména těch, co mají jedny z nejlepších grafik ( GTX 670/680/690 ) a hrajou hru na Ultra nastavení ve vysokých rozlišeních. Našel jsem i cca 6 doporučení, které mají tento problém odstranit - já jsem to štěstí zatím neměl a kromě jednoho, které jsem nestihl zkusit, mi žádné nepomohlo. Budu tedy spoléhat na nějaký nový patch či nové ovladače GK. Samozřejmě mě to hrozně štve, protože BF v Ultra detailech je prostě pecka a byl to jeden z důvodů, proč jsem dělal upgrade stroje ( i když minoritní, ale byl )

Více už to rozvádět nemusíme, protože hry sem nepatří, ale pokud si dáte do google "bf3 crash" tak uvidíte co tam toho je.
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Já teda nevím.... jak jsem psal výše hraju BF3 na ULTRA i třeba celý den a ani jednou mi hra nespadne žádnej BSOD nebo vypnutí ovladače GK........... maximálně někdy vypadne server.... prostě potom najdu jinej a hraju v pohodě dál...

Jinak co se týče grafiky v BF3 musím také uznat, že se mi líbí čím dál tím více.... hlavně třeba ta nová mapa v továrně vypadá parádně (to starý železo nebo oprýskaná barva na zábradlí ....tam se ukazuje potenciál Frosbyte 2) :)
Naposledy upravil(a) BROS dne pát 13. črc 2012, 19:53, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“