Problém s HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Dimitrij
Začátečník
Začátečník

Problém s HDD

Příspěvek od Dimitrij »

Zdravím,
mám problém s HDD. V laptopu mám od novoty HDD Seagate s předinstalovaným W7, protože mi kapacita HDD nestačí a je znát opotřebení originálního HDD co se rychlosti týče, koupil jsem si WD 1TB disk. Připojil jsem WD přes eSATA a pomocí Acronis od WD jsem nechal disk naklonovat. Klonování vyžadovalo restart, NB se tedy restartoval a začalo klonování celého HDD. U 4. operace ze 7 vyskočily dvě hlášky, že dva sektory nejsou čitelné. Program nabídl opakování čtení těchto sektorů nebo ignorování a přeskočení sektoru případně stornování celého klonování a následný restart. Zkoušel jsem ignorování a vyskočil další nečitelný sektor...Zkoušel jsem to klonovat s ignorováním i se stornováním... Pro odstranění nečitelných sektorů jsem zkusil oddíl pomalu (kompletně) naformátovat a i po naformátovaní chkdisk našel vadné sektory. Řekl jsem si, že ten disk je v háji a že RECOVERY partition mám dobře zálohovanou na novém HDD. Problém byl ale v tom, že na novém HDD s naklonovanou RECOVERY partiton po nainstalování Windows nefungují (nelze je spustit) aktualizace a občas mi to odpojí myš, takže funguje jen touchscreen (USB zřejmě vypadává). Zkoušel jsem to dvakrát nainstalovat a pořád to samé... Vzal jsem starý disk a přeinstaloval Windows z RECOVERY a vše funguje jak má. Neví někdo v čem je chyba? Může to být tím, že výrobce dal do notebooku 500GB Seagate Momentus a teď tam je 1TB Western Digital Blue Scorpio JPVT? Existuje nějaký program, který by mi zkopíroval pouze tu RECOVERY partition a né celý HDD???
Díky za rady

Dimitrij
CPU: AMD Athlon64 X2 s.939 2,2GHz @ 2,95GHz, MB: MSI K8N Diamond Plus, VGA: GeForce 9800GX2 1GB, RAM: 2x512MB Corsair 400MHz + 2x1GB Kingston 400MHz, Sound: Sound Blaster X-Fi Fatality Champion Series, HDD: WD 320GB + WD 500GB + WD 1TB, DVD/RW: Sony DRU830A + ASUS 1814BL, Cooler Master M620 650W, LCD: 22" Samsung 226BW + 26" Samsung SM 2693HM
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“