Problém s notebookem Asus X59SL-AP358C
Moderátor: Don
- Donic
- Mírně pokročilý
Problém s notebookem Asus X59SL-AP358C
Zůstal mi notebook Asus X59SL-AP358C a potřeboval bych poradit co s ním..Je už po záruce, stáří cca 3 - 3,5 roku. Je sice funkční, ale... přehřívá se, někdy se sám od sebe vypne a hlavně je neuvěřitelně hlučný! Kratší výdrž baterie a vyšší spotřebu ani neřeším...Může za to poměrně hlučný větrák - zase logicky vyšší spotřeba souvisí s větším množstvím produkovaného tepla a tím pádem i hlasitějším chlazením, to určitě ano. Ale ta jeho hlučnost je opravdu až nadprůměrná i v porovnání s výkonnějšími notebooky. Nebojím se i tvrdit, že jeho zvuk se dá přirovnat ke zvuku vysavače z vedlejší místnosti (fakticky jsem si myslel, že vedle v místnosti někdo luxuje ).
Vyplatí se jeho oprava nebo spíše už ne vzhledem k jeho stáří? Případně co by se na něm (či v něm) dalo opravit anebo vyměnit...Nebo zda se dá prodat alespoň na "náhradní díly" a za kolik...Přiznám se upřímně, že úplně ho vyhodit na skládku je mi ho líto
Vyplatí se jeho oprava nebo spíše už ne vzhledem k jeho stáří? Případně co by se na něm (či v něm) dalo opravit anebo vyměnit...Nebo zda se dá prodat alespoň na "náhradní díly" a za kolik...Přiznám se upřímně, že úplně ho vyhodit na skládku je mi ho líto
- PeITeeR
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s notebookem Asus X59SL-AP358C
Jen zakladni otazka. Vetrak rozebranej, vycistenej ?
Jinak s tim nic nejak moc neudelas, nema cenu delat. Mel jsem pod rukama dva tyhle kousky a bylo to presne jak popisujes.
Jinak s tim nic nejak moc neudelas, nema cenu delat. Mel jsem pod rukama dva tyhle kousky a bylo to presne jak popisujes.
- Donic
- Mírně pokročilý
Přiznávám, zatím jsem se do rozebrání nepouštěl...mohu to zkusit - pokud to pomůže, i když nejsem si moc jistýPeITeeR píše:Jen zakladni otazka. Vetrak rozebranej, vycistenej ?
- PeITeeR
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Pomuze, aspon kratkodobe.. Necekej vsak nic velkolepeho.
- roman2277
- Začátečník
-
Vyčistit a přepastovat!
- Donic
- Mírně pokročilý
Tak větrák jsem vyčistil, ale žádná sláva...připadá mi to téměř stejné jak před tím
- PeITeeR
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Prepastovano je take ? Utazene sroubky a jine..
Btw, upozornoval jsem aby jsi od toho zadne zazraky necekal.
Muzes se zkusit podivat, zda ma ntb nejnovejsi dostupny bios. Ale to je takova spis jako ze : "lol"
(novy bios muze obsahovat lepsi regulaci otacek vetraku v zavislosti na teplote apod atd..)
Btw jak je na tom vbc notebook s teplotama ?
Btw, upozornoval jsem aby jsi od toho zadne zazraky necekal.
Muzes se zkusit podivat, zda ma ntb nejnovejsi dostupny bios. Ale to je takova spis jako ze : "lol"
(novy bios muze obsahovat lepsi regulaci otacek vetraku v zavislosti na teplote apod atd..)
Btw jak je na tom vbc notebook s teplotama ?
- Donic
- Mírně pokročilý
Tak zatím jsem nic nepřepastovával...Díval jsem se na ten Bios a teploty.
Bios: je tam AMI z 7.ledna 2010 - verze: 307-307, chipset SiS 671 rev. 0
Teploty: 1.CPU - 84 st. C, 2.CPU - 83 st. C, GPU dioda - 76-77 st. C, disk - 60 st. C, ventilátor GPU - 30%
- a to jsem jen na internetu a nemám spuštěnou žádnou hru ani benchmark...
Novější verze Bios by mohla být 308 (Fix issue that system will show “Smart Command Error” when using some WD HDD) z 14.9.2010
Bios: je tam AMI z 7.ledna 2010 - verze: 307-307, chipset SiS 671 rev. 0
Teploty: 1.CPU - 84 st. C, 2.CPU - 83 st. C, GPU dioda - 76-77 st. C, disk - 60 st. C, ventilátor GPU - 30%
- a to jsem jen na internetu a nemám spuštěnou žádnou hru ani benchmark...
Novější verze Bios by mohla být 308 (Fix issue that system will show “Smart Command Error” when using some WD HDD) z 14.9.2010
- PeITeeR
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
No lol, ty teploty jsou brutalni. Nemluve o teplote HDD.
To chce urcite dukladne rozebrat a prepastovat. Opet se ale obavam ze to k nejake vyrazne zmene nepomuze.
Co jeste kouknout jak valí ten vetrak ? Jestli valí korektne, mechanicky poskozeni a jine.
To chce urcite dukladne rozebrat a prepastovat. Opet se ale obavam ze to k nejake vyrazne zmene nepomuze.
Co jeste kouknout jak valí ten vetrak ? Jestli valí korektne, mechanicky poskozeni a jine.
- Donic
- Mírně pokročilý
Já to vím, že ty teploty jsou "brutal" Já mám na svém stolním PC teplotu HDD Hitachi při surfování na netu cca 33 st. C a stejnou teplotu 33 st. C i na GPU diodě (při 20% otáčkách ventilátoru).PeITeeR píše:No lol, ty teploty jsou brutalni. Nemluve o teplote HDD.
S tím větrákem to zkusím dát kolegovi v práci co se hrabe jen v počítačích, aby se na to případně podíval...
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Co tam je za problém, odchází heatpipe ?? Chipy samy od sebe více hřát nezačnou...PeITeeR píše:Opet se ale obavam ze to k nejake vyrazne zmene nepomuze.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB