Grafika po výměně do jiné základovky má o 10°C vyšší teplotu

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Weber
Začátečník
Začátečník

Grafika po výměně do jiné základovky má o 10°C vyšší teplotu

Příspěvek od Weber »

Zdravim,
zjistil jsem zajímavou věc, u mého starého PC: Barton 3200+, zákl. Abit NF7S, který se asi za chvíli odporoučí (nafouklé 3-4 kondíky) mám GK Ati HD 2600XT.
CHladim ji pasivem Accelero S2, program AMD GPU Clock Tool ukazuje cca 48°C idle a i na dotyk to odpovídá.
Teď jsem jí dal do základovky MSI 865PE_Neo2P platin. edition, CPU Presccot 2,4 GHz a po chvíli teplota grafiky vylítla na 58°C při idle, a i na dotyk je pasiv Accelero výrazně teplejší a určitě těm cca +10°C odpovídá.
Volty do AGP slotu na MSI 865 jsem neměnil a jsou 1,5V info z BIOSu a ani v biosu je to min. nastavitelná Voltáž a pod 1,5V už jít nemůžu, spedfan dokonce ukazuje 1,2V, což je nějaká blbost.
Takty jsou defaulní 800/700MHz.
Nevíte, kde bude problém? Předem velké díky za rady.

Ale teď koukám na specifikaci MSI 865PE: One AGP slot supports 8x/4x at 0.8V (AGP 3.0) or 4x at 1.5V (3.3V is not supported). Tak jestli stávající základovka Abit NF7S do grafiky nepouští jenom těch 0.8V a ta MSI 865 tam pere asi 1,5V jak ukazuje v biosu.
Intel i5, GK GF560TI,
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: Grafika po výměně do jiné základovky má o 10°C vyšší teplotu

Příspěvek od rbclass »

bud sa ten cip nepodtaktuje v 2D,
alebo sa ti pomalsie tocia fany..
alebo ti do gpu tecie viac stavy
Weber
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weber »

fany se mi netočí vůbec, jak jsem psal, mám tam pasiv Accelero S2, vypadá to, že tam deska pouští víc voltů, ale teď nejsem u svého PC, tak to budu řešit až zítra.
Intel i5, GK GF560TI,
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

deska nema s voltama grafiky co hejbat,tim to nebude,spis bych rekl ze se nepodtaktovava
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Jj, deska s grafikou nijak cvičit nemůže - karta si bere, co umí, podle konfigurace kontaktů na konektoru: máš AGP 8x kartu, takže má verzi 3.0 s 0,8V signálovým napětím. Jede ale i ve starší verzi slotu 2.0 (AGP 4x), která má 1,5V napětí. Nejstarší verze 1.0 (AGP 1x/2x) má 3,3V, a aby se karty nevypálily, (ne)mají v konektoru výřezy v místě, kde je ve slotu příčka, takže by neměly jít zasunout. Zkontroluj ty idle takty.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“