Zruší se záruka na CPU když ho přetaktuji?

Cokoli kolem procesorů - výběr, technologie, informace, problémy a rady.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Odpovědět
hejdzbejny
Nováček
Nováček

Zruší se záruka na CPU když ho přetaktuji?

Příspěvek od hejdzbejny »

Tak jsem si koupil new CPU AMD Athlon II x3 455 a chci se zeptat jestli se zruší záruka když jej přetaktuji. díky za odpovědi :)
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Zruší se záruka na CPU když ho přetaktuji?

Příspěvek od Mr Lucas »

ne
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
hejdzbejny
Nováček
Nováček

Dobře díky :)
hejdzbejny
Nováček
Nováček

tak teď jsem v rozpacích..někde píšou že se zárkuka ruší a někdo říká že ne..
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ber to tak, ze na to nema kdo jak prijit.. pokud CPU neposkodis, nikdo nema sanci zjistit, ze jsi ho pretocil.. samozrejme pokud mu ublizis, na zaruku zapomen.. a hlavne se o tom pred prodejcem ani v naznaku nezminuj..

Tady polozim ale sam otazku, ktera na puvodni dotaz navazuje.. co kdyz CPU za rok za dva odejde do vecnych lovist.. a co kdyz opravdu nebyl taktovan.. predpokladam ze prodejce bude vzdy tlacit na to, ze jsem CPU pretocil.. stejne tak by me zajimalo, jak je to s odemcenymi nasobici, protoze dane edice CPU jsou preci prave pro ucel pretaktovani prodavany..
hejdzbejny
Nováček
Nováček

takze prakticy kdyz mam pretaktovanej procak a vyndam ho ze zakladovky a dam to do jine ktera ma default bios tak by tam meli byt zakladni frekvence ne?
^Paja^
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ^Paja^ »

ikdybys cpu znicil taktovanim tak to stejne (pokud nebude neak ohorele nebo jinak viditelne machanicky znicene coz je ale blbost to se nikdy nestane pokud ho nevemes kladivem :D) nikdy nikdo nepozna, samozrejme nesmis o taktovani nic zminovat a rict jen ze ti jednoho dne nesel zapnout pocitac a ze asi odeslo cpu ...
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
jardakill
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jardakill »

No já mám trochu jiný problém se zárukou. Mám i7 2600k a po nějakém roce jsem sundal chladič. Pak jsem tupě zíral na krásně zažrané mapy v cpu po pastě. Ani veškerá označení už nejsou vidět. Použil jsem Coollaboratory Liquid Pro-tekutý kov. Podařilo se mi mapy vyčistit téměř do zrcadlového lesku, ale označení je nenávratně pryč. Procák i pasta je kupovaná v Alfacomp Ostrava. Uznali by mi záruku v případě ,,smrti cpu,, nebo né?
MB-ASUS Maximus Extreme Z790. CPU-i9 14900KS. Paměti DDR5-Skill 2x24GB 8000.GK-ASUS Strix RTX 4090. Zdroj- Seasonic PRIME TX-1600 Noctua Edition, 1600W. ZK-CSB ZXR.Disky- Samsung SSD M.2 980PRO 1GB, Kingston SSD M.2 FURY Renegate 2GB.Chassis-Nanoxia Deep Silence 6 Rev. B , rychlá voda na všem. Monitor Asus 4K PG42UQ.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Odpovím na původní otázku.. Teoreticky bys po přetaktování měl o záruku přijít, ale problém je ten, že to prodejce nemá šanci nijak poznat, jak už tu padlo.. :) V praxi to vypadá tak, že už jsem reklamoval i CPU, co odešly po taktováním pod LN2 a reklamaci uznali.. :) Je však nutno říct, že to bylo u CZC, kde mi kolikrát vyšli při reklamacích vstříc, i když vůbec podle zákona nemuseli.. :) (Snad to nevyzní jako reklama :-D )
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
hejdzbejny
Nováček
Nováček

tak z 3,3ghz overclock na 3,8ghz...ale radši sem to zase hodil na 3,3..myslím že rozdíl sem nepoznal :)
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

ne nadarmo se nedoporucuje pouzivat pasty z tekutych kovu,krome nebezpeci vodivosti taky jeste muzou blbe reagovat s povrchem cpu,i kdyz si myslim,ze s trochou stesti cpu vezmou,ale jestli ho brousils,je to bez sance
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
thif
Nováček
Nováček

Příspěvek od thif »

ne to by pak nesli pre taktovavat prociky v biosu a taky nevim jak by nato prodejce prišel pokud to budeš dobře chladit
Odpovědět

Zpět na „Procesory“