Problém se sítí

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
avare
Nováček
Nováček

Problém se sítí

Příspěvek od avare »

Ahoj všem,
potřeboval bych odbornou radu:
Bydlím na vesnici, kde je jedinou možností, jak mít internet, že vám dají anténu na střechu. Změnil jsem společnost, rok dobrý, ale za poslední dva měsíce se mě stalo toto:
1) Odešel mě kompletně router. Z routeru mám ještě kabel do PC a tam to odnesla síťová karta, jinak nic jiného. Router jsem vyreklamoval a koupil novou síťovku.
2) Po měsíci a půl mě odešel router, ale jenom konektor, kam se připojuje internet z antény (z tý na střeše). Jinak WIFI fungovalo, ostatní konektory také. Router je na reklamaci.
3) Před týdnem mě odešla pouze síťovka v NB, jinak vše funguje.

Pomalu mě docházejí síťové karty.
Kabel z antény mě vede do trafa, z trafa do routeru. Mám silné podezření na statickou elektřinu. Setkal jste se s tím někdo?
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Problém se sítí

Příspěvek od KOFis »

s timhle by mel poradit nekdo zasvecenejsi do elektrikariny, ale myslim ze mozna bylo na miste si koupit nejaky zalozni zdroj s prepetovou ochranou i na sitovy kabel.
ttx
Začátečník
Začátečník

Re: Problém se sítí

Příspěvek od ttx »

Ano, pravdaze.
Je bezne zname, ze antena (a okolite predmety) sa nabija statickou energiou, zvlast ak prichadza burka. Bezne sa to da registrovat na radioprijimacoch, ktore maju DV,SV a KV pasmo, pricom nemusia byt vybaveny ani ext.antenou na streche. Posluchaci tychto pasiem to poznaju velmi dobre. Pred burkou sa bezne odpajaju a uzemnuju anteny od prijimacov. Musia tak robit, pretoze konstrukcia anten neumoznuje v niektorych pripadoch ich uzemnenie pocas prevadzky.
Vo vasom pripade, by bolo vhodne si dat antenu namontovat podla platnej vyhlasky, ktora sa zaobera bleskozvodmi. Vyuceni a vyskoleni elektrikari ju zvycajne poznaju a dodrziavaju.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“