Help s výběrem

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Odpovědět
Virus
Nováček
Nováček

Help s výběrem

Příspěvek od Virus »

Zdravím Vás, měl bych dotaz s výběrem procesoru. Chtěl bych si postavit pc sestavičku, ale kvůli finančnímu omezení musím vybrat z bazarových kousků. Rozhoduji se mezi těmito procesory:
AMD Phenom II X4 - AM3
AMD Phenom II X6 - AM3
Intel Core2 Duo- LGA775
Intel core2 Quad - LGA775
Nejraději bych hned skočil do Intelu, ale díky staré platformě jsou na ně i staré desky oproti tomu na Am3 jsou dostačující. Samozrejme X6 a Quad od intelu jsou drazsi, ale mohla by se najit dobra nabidka. Procesor pro herní využití. Děkuji za odpovědi s pozdravem Virus
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Help s výběrem

Příspěvek od Suke001 »

Přetaktovaný quad by mohl být fajn 8-)
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

a uz mas neco koupeneho nebo chces brat komplet pc z bazaru a za kolik??
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Virus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Virus »

Ještě nemám nic koupeneho. Bud nějakou dobrou komplet sestavu nebo po komponentech cena celkem max do 10K. Jenže platforma LGA775 je uz vázne stará a moc dobre zd se nedají sehnat.
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Za 10K koupis krasnou novou sestavu:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... KH011JXM01

je to teda 10450Kč - pokud se chces dostat na 10K, tak muzes misto ten cooler master skrine koupit tu nejlevnejsi za 400kč co tam maji a budes mit uzasnou sestavu, ktera ti nejaky ten patek vydrzi plus vsechno nove v zaruce - ten procesor strci s prstem v nose veskere CPU pro sockety 775 a AM3 v podstate
Ano, sla by deska s chipsetem B75 plus dalsi vylepseni (co stoji penize), ale za 10K se dnes da poridit hezka sestava, na ktere rozjedes vsechno :wink:
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

No já bych ale vzal jiné paměti a možná desku.
Pokud je to otázka financí tak vem nový zdroj a koukej po 1155 platformě v bazaru, pokud neseženeš tak 1156 by taky nemusela být špatnýá volba.
CPU+MB seženeš pro 1156 od 2500Kč určitě
zbytek máš ramky 500,
zdroj 1500
case 900
GPU vezmeš novou 7770 nebo nějakou lepší bazar, disk bys mohl klidně nový myslím, že i v ceně by ses vlezl, pokud ne vezmeš nějaký bazar, nejlépe se zárukou.
Takhle jak jsem napsal se vejdeš do 10 K v pohodě.
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

pamet je jedno a desku jsem vzal nejlevnejsi s ohledem na cenu...stara platforma je zbytecna, kdyz za ty penize muze mit novejsi..sice tam neda pripadne IB ale o to asi moc nejde...
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Možná je stará platforma zbytečná ale pokud mu jde o bazar tak je rozhodně lepší 1156 než AM3 nebo 775, finančně to výjde líp.
Když nové PC tak bych ho vzal radši takhle... + nějakou obyč bednu dokud nebudou peníze na CM.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... ZM0119SQ01
Virus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Virus »

Jste sice hodni ze mi to skladate nové sestavy, ale jasné pisi ze se mi jedna o bazar.. Což znǎena ze jsem po Vás chtěl rasy co mám do tep ceny čekat za procesor jaka by byla NATO dobra základní deska atd.. Asi se tím prokousu sám, jal se dívám tak 90% topicu konci ze někdo haze sestavy. I tak vám děkuji. Btw Novou sestavu si umím poskladat i sám.. :wink:
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Ok tak tu hod nejake linky na bazar a vyberem z toho :wink:
Nema smysl polemizovat o kravinach, ktere nejsou k sehnani...
Ja bych byl pro novou sestavu...ale kdyz trvas na bazaru, nemam problem...jen nabidky bazaru se mi prochazet moc nechce... tak sup sem s linkama
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Já jsem ti psal, socket 1156 není špatná volba v bazaru... cenově dostupný a vcelku ještě výkoný. Není předražený jako 775.
Dle mého socket 775 se nevyplatí vůbec pokud nemá člověk desku, ty CPU jsou hrozně předražené v bazarech většinou.
K AM3 tam nevím, záleželo by asi na ceně, protože za to za co seženeš AMD máš i3(možnái5) pro 1156 výkon zhruba stejný.
Virus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Virus »

Děkuju moc všem za rady tady to uzavřem, budu prostě jen hledat dobrou nabídku. Děkuji můžete Lock
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“