Skylink + GoSAT GS7055 HDi, je signal v poradku?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Skylink + GoSAT GS7055 HDi, je signal v poradku?

Příspěvek od Butch »

Cusa,
Vim ze na tyto pripady jsou specializovanejsi fora, ale tady jsem doma tak zkusim se zeptat.

Do tedka jsem byl napojenej na "spolecnou antenu" v panelaku kde bylo mozno naladit par digitalnich kanalu, bylo to stejny jako kdybych vystrcil antenu na balkon. Asi si s tim casto nekdo hral, protoze chvili mame napr Novu HD, pak zase ne.
Tak me to zacalo stvat a poridil jsem tento komplet:

http://www.czc.cz/gosat-gs-7055-skylink ... 28/produkt

Koupil jsem si ten tu ocelovou konzoli na zed, pridelal, sestavil, udelal diru skrz zed.
Nastavil jsem si uhel kolem tech 30° a metodou pokus omyl a sledovanim sily signalu na prijimaci v ladicim menu jsem nasel Astru 23,5°E
Je k tomu monoblok Inverto(s jednim vyvodem na kabel) s "cudly" na dva satelity, uchytil jsem ho za ten pravy cudl kdyz se koukam jakoby od satelitu na LNB.

Naladil jsem nabidku Skylinku a mam Signal 65-75% a kvalitu 70-80%

Je to ok nebo si mam zavolat nejaky servis ktery mi to nastavi jeste presneji pomoci meraku?

Dalsi vec je ze by ten druhy cudl na LNB mel brat signal z 19,2°E, ale to se nedeje.
Zkousel jsem cely monoblok trochu natocit ve vertikalnim smeru, tudy ale asi cesta nevede ne?

Spis asi mam jeste ne uplne dobre nastaveny smer nebo uhel (momentalne je 32°)
Co se tyce azimutu tak kompas na mobilu je na nic, takze jsem to dal podle toho jak byl nej signal.

Ono kdyz chytnu satelit a pomalu otacim satelitem tak to treba roste 60-90%, ale po te devadesatce to hned spadne na zadny signal, takze to radsi posunu lehce nekam na prostredek v tom rozsahu kde mi satelit ten signal bere, ve vysledku je to pak treba kolem tech 65-70% na sile a treba 80% na kvalite.

Z toho monobloku jedu jednim kabelem do prijimace, predpokladam ze kdyz jsem u ladeni nastavil Skylink, ze neni treba hybat s ladici frekvenci nebo co je to za dalsi parametry(DiSEqC..., nejaky frekvence atd...) v tom hlavnim ladicim menu. Kdybych nerozjel tu Astru 19,2, tak to asi nevadi, spis me to zajima. V manualu jsem to nenasel co mam nastavit kdyz chci prijimat signal ze dvou satelitu. Ono asi zalezi na tom LNB proto nejde udelat univerzalni navod.

Tak pripadne diky za tipy.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Sigtless
Černá karta
Černá karta

Re: Skylink + GoSAT GS7055 HDi, je signal v poradku?

Příspěvek od Sigtless »

Já byt tebou tak si to necham naladit od nejakeho profika co na to mà měřàk taky sem si kdysi ladit satelit sam pak foukl trochu vitr a bylo po vsem:-)

Jinak super forum co se satelitů týče je. http://www.ab-forum.info/
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

neviem,ci ti to pomoze,ja som davno ladil skylink a jeden profik mi poradil,aby som to nastavil podla stanice,kde je najlepsi signal.povedal nech naladim TV OCKO a hybem tanierom.na tomto programe som mal signal 99%.ostatne stanice boli ok.ale ty chces chytat aj 19.2°...toto som neskusal.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tak jsem nastavil DiSEqC na Astrach a sjednotil frekvence.
Na Astru 23,5°E jeden kanal a na 19,2°E druhej kanal.
Takze se mi podarilo naladit i ten druhej satelit, dokopy asi 1300 tv kanalu a 300 radii, myslim si ze tak maximalne 100 bude k necemu.

Pomohlo, lehce naklonit LNB a nastavit ten DiSEqC

LNB mam asi 15-20° nakloneny ke strane kde je uchyceny. Uvidime co mi odpovi z podpory skylinku, netusim vubec kolik stoji nejake presnejsi zamereni, jestli je to vyjezd technika + hodka prace nebo jak to je.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

van Bellen píše:neviem,ci ti to pomoze,ja som davno ladil skylink a jeden profik mi poradil,aby som to nastavil podla stanice,kde je najlepsi signal.povedal nech naladim TV OCKO..
Spíš se to právě ladí na nejslabší HD transpondér, nebo na HD transpordér s největším datovým tokem. Rozhodně ne na SD Óčko.
Butch píše:LNB mam asi 15-20° nakloneny ke strane kde je uchyceny.
To je moc, LNB na monobloku 19,2/23,5° na území ČR má skew cca 3-7° => http://www.dishpointer.com/.
Butch píše:... jestli je to vyjezd technika + hodka prace nebo jak to je.
Jde to udělat i podomácku. Je to taková hodinová piplačka, hýbeš parabolou po desetinách milimetru a koukáš zároveň na úrovně síly a kvality signálu a musíš to dohnat na maximum, resp. u monobloku najít ten správný kompromisní bod pro obě družice. Holt každá parabola i každý monoblok je jiný a udávaný rozdíl 4,3° na monobloku se vztahuje k "jakési" parabole, nemusí to býti k té tvé.
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

vtedy este skylink nemal HD stanice,ked som to potreboval naladit.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“