Jakou grafiku do výkonné (ale ne herní) sestavy

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

arach
Začátečník
Začátečník

Re: Jakou grafiku do výkonné (ale ne herní) sestavy

Příspěvek od arach »

jasny, ale ted se na cudu si myslim vyflaknou uplne is nejakejma doplnkama, ot jen aby se tady zas nekdo neohanel tim ze proste nv, protoze cuda......
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Vyhradne CUDA vyuzivalo treba Adobe Premiere ve verzi CS5.5 a myslim ze jeste neco z celeho baliku Adobe Suite. U Adobe to ted vse s CS6 nahodili na OpenCL ,takze i AMD by melo byt stejne pouzitelne jako nV. Kazdopadne konkretne na PS proste nikdy CUDA potreba nebyla a jelo to vzdy ciste pod OpenGL. Taky PS vzdy vcetne filtru stal na vykonu CPU.

Schvalne jsem se mrknul na CS6 a je to tak ,ze to bude mix. OpenGL a OpenCL ,kdy OpenCL bude na novy Mercury engine ,kde jsou prave funkce se zmenou rekneme "krivosti obrazu" ci "zkapalneni obrazu" atd......bleh v prekladu to zni hrozne.
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

....
Hladis: co z toho všeho tedy vyplývá pro mě a eventuelně pro jiné zájemce, kteří z nějakého důvody potřebují kvalitní grafickou kartu na práci s grafikou, fotografiemi atd ... ?

zatím mám tedy doporučenou a patrně i vybranou tuto:
http://www.nvidia.co.uk/object/product- ... 00-uk.html
:)

klidně nějaké odkazy na prostudování můžou být ...
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No dotycny pokud pracuje profesionalne by mel sam presne vedet co potrebuje. Pro tebe vychazi to ,ze jednoznacny kup je Quadro ci FirePro a on musi vedet jaky model bude potrebovat. Jak jsem rekl ,osobne bych volil tu 600 a ja spis uprednostnuju Quadra.

FirePro najdes tady http://www.amd.com/US/PRODUCTS/WORKSTAT ... ro-3d.aspx

Dulezity je ten 10bit vystup a PSko vyuzije i velikost pameti na te grafarne + nove pres OpenCL se hodi vetsi pocet vypocetnich jednotek kvuli rychlosti zpracovani nekterych tech "deformatoru obrazu" jako je prave Liquify v PS CS6. S tim zakladem co tam mas to bude hodne rychly pracovni PC i na opravdu velky panoramata ci plakaty ,ale doporucil bych vzit rovnou 32GB pameti.
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

Hladis: velký dík za spolupráci (dotyčný je můj bratr a HW a stavění PC a různé konfigurace ho vůbec nezajímají, takže čas od času pověří mě. Nechce to stavění navého PC zadávat nějaké firmě, ....)
:-)

P.S. možná se ještě ozvu s nějakým upřesněním
Zatím děkuji
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
crom.cz
Nováček
Nováček

Příspěvek od crom.cz »

Zdravím,
chtěl bych se zeptat zda Quadro 600 umožní mít zapojený 27" přes dual link a současně přes display port ještě TV LCD.

Díky
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Neměl by být problém, disp. řadič by měl bez problémů obsloužit oba výstupy.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“