Nenabootuje ikdyž by měl

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
bLaCk0uT
Začátečník
Začátečník

Nenabootuje ikdyž by měl

Příspěvek od bLaCk0uT »

Zdravím, mám takový problém.
Mám 2 disky - SSD a HDD. Teď jsem koupil SSD a nainstaloval jsem na něj systém. Do té doby jsem měl Win7 na HDD - teď tedy 2 systémy najednou - na oba šlo bootovat bez problémů - obrazovka výběru systému. Zformátoval jsem teď HDD a nejde mi nabootovat na SSD, což do teď šlo - please select proper booting device. SSD určitě smazaný omylem není, nijak jsem na něj nešahal, všechna data tam jsou, vidím to z Lunuxu bootnutého z flashky. Co mám udělat, aby mi to šlo nabootovat na SSD?
Edit: asi bych měl zmínit, že to nejde samozřejmě ani po vynucení bootovat přimo z daného disku, což je divný.
Intel Core i5 2500k @ 4,5 GHz 1,27 V + TT Frio, Asus P8P67 B3, GIGABYTE GTX 1060 3G, 2x4 GB DDR3 CL9 Kingston HyperX XMP 1660MHz, OCZ Vertex 4 128GB, WD Black 1,5 TB, Fractal Design Define R2, Seasonic X-660 GOLD, Dell UltraSharp 23" U2311H IPS, Logitech G502 Proteus Core, Logitech G15
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nenabootuje ikdyž by měl

Příspěvek od tielka »

školácká chyba prvně než jsi formátoval Hdd tak si měl postupovat takto ovládací panely-systém a zabezbečení-systém-upřesnit nastavení systému-spouštění a zotavení systému nastavení-vybrat vychozí operační systém-OK.odpojit HDD a nabootovat pokud by bylo vše OK mužeš HDD formátovat.ted mužeš leda na HDD nainstalovat widle a to co jsem ti napsal udělat nebo rovnou na SSD nainstalovat nové widle výběr je na tobě.
bLaCk0uT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bLaCk0uT »

Díky za rychlou odpověď! Jdu teda na HDD znova hodit Winy. Snad to pomůže.
Intel Core i5 2500k @ 4,5 GHz 1,27 V + TT Frio, Asus P8P67 B3, GIGABYTE GTX 1060 3G, 2x4 GB DDR3 CL9 Kingston HyperX XMP 1660MHz, OCZ Vertex 4 128GB, WD Black 1,5 TB, Fractal Design Define R2, Seasonic X-660 GOLD, Dell UltraSharp 23" U2311H IPS, Logitech G502 Proteus Core, Logitech G15
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Systém nainstalovaný máš, stačí obnovit MBR.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“