Domácí síť

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Zajaaa
Nováček
Nováček

Domácí síť

Příspěvek od Zajaaa »

Ahoj, zařizuju právě dům, a mám v plánu domácí síť. Jedná se asi o 4 počítače a vyjimečně 2ntb.
Jak tedy začít ?... pořídit router nebo switch ?. Veškeré softwarové potřeby zvládám, ale přez HW jsem levý. + Budu přikupovat i HW Firewall, tak jestli by i k němu nebyla nějáká rada :)

Díky :)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí síť

Příspěvek od LiveBomb »

Potrebujes minimalne router, podle poctu zasuvek pak k nemu i switch. Idealne taky Cat5e v chranickach, par ethernetovych zasuvek ....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Do domácnosti HW firewall? Podle mě totální zbytečnost + aby opravdu chránil síť, jsou potřeba i znalosti ...

Jinak jak psal Livebomb, potřebuješ router, bohužel nevíme jaký máš připojení a pak nějaký dodatečný switch podle počtu PC v síti.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Zajaaa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zajaaa »

OK... je to teda bezdrátový modem, který je ze střechy do domu vedenej UTP kabelem do mýho počítače. A jedná se o 2PC s možností připojení 2NB
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Tak tady bude třeba router, switch jen za předpokladu, že wifi AP umí routrovat, a že by ti nevadilo, že by se NB připojovaly pomocí kabelu, což ale myslím nechceš. Takže to bude chtít router, už taky z důvodu snadnějšího sdílení dat v uzavřené domácí síti.
Pro výběr routeru je tady téma http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=17&t=140533
Zajaaa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zajaaa »

Ok díky, kouknu na to ;). A nevadilo by mi to brát kabelem, ale je to nepraktické, takže zkouknu ten router s wifi :)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“