Iiyama ProLite G2773HS - 120Hz

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
jakub666
Začátečník
Začátečník

Iiyama ProLite G2773HS - 120Hz

Příspěvek od jakub666 »

Zdravím,
pokukuji po novém monitoru a objevil jsem tento monitor Iiyama ProLite G2773HS
Nejde mi ani tak o barevné podání nebo pozorovací úhly (odhaduji, že všechny TN na tom budou podobně), ale jde mi hlavně a jenom o plynulost při hraní her. Podle všeho by měl tento monitor mít skoro nulový inputlag, ale nikde jsem nenašel přesný test, který by to potvrdil.
Pokukoval jsem ještě po BenQ XL2420T, ale jelikož nyní frčím na prastarém Viewsonicu vx2835wm, nechce se mi z 27" 16:10 přesedlávat na 24" 16:9.
Proto se mi tato Iiyama zdá jako kvalitní náhrada za můj stávající monitor (plus tato Iiyama nemá 3D, což bych osobně jako mínus nebral)
Opravdu nikde jsem nenašel podrobný test, takže by mě zajímalo, zda tu někdo třebas tento monitor již doma má a může říci, jak mu monitor sedí a jak je to s odezvou.
Pokud ano, prosím zanechte tu pár slov. :)
Pokud by někdo věděl o něčem lepším na hraní her v podobné velikosti a se 120Hz (a v podobné ceně), ať se tu ozve také.
Díky :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Iiyama ProLite G2773HS - 120Hz

Příspěvek od Stratos »

proc nevemes za mnohem mensi penize MVA model stejne znacky?
http://www.czc.cz/iiyama-prolite-x2775h ... 9940=d27.0

nebo BenQ (luxusni hlinikovej dizajn)
http://www.czc.cz/benq-ew2730v-lcd-moni ... 9940=d27.0

kupovat dnesni dobe za tak sileny penize TN panel je podle me vyhazovani penez..
jakub666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakub666 »

No jo, ale k čemu mi budou lepší barvy a pozorovací úhly, když si na tom kvůli velkým odezvám a velkému inputlagu pořádně nezahraju.
Co jsem četl, tak Benq má díky 120Hz inputlag skoro na nule, takže odezva se blíží k CRT monitorům.
Bohužel nevím, jak si stojí tato Iiyama 120Hz. Vím jenom, že odezvu má v pohodě, ale zmínku o inputlagu jsem nenašel ani jednu.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

no nevim proc by sis nezahral, hral si nekdy na poradnym IPS/PVA panelu? Pouzivam na hrani her uz nekolik let PVA/IPS panely a zadny problem nemam :). A to jezdim neustale na lanky a ani zde nikomu neprislo neco divnyho na monitoru spise byl kazdej unesenej z toho obrazu...

ted mam 6ms IPS 30" DELL, predtim jsem mel 8ms PVA HP 24" a jak rikam nikdy jsem si zadneho spomaleni nevsiml a to hraju po netu COD4, World of Tanks, na lankach hrajem CS SOurce apod...

Podle me ty novy IPS/PVA panely trosku podcenujes a moc se soustredit na papirove udavane hodnoty vyrobcem. Skus si zajit do obchodu a nejaky ten IPS/PVA panel si ukazat v chodu.

PS: kde vidis ze ma ten BENQ 120hz? ja to tam nikde nevidim
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

IPS je taky paradni na hry, ale na fps hry bych stale sahl po 120Hz, kde mam jistotu, ze je input lag nulovej. Osobne mam jeden z prvnich 120Hz panelu Samsung 2233RZ a byl jsem naramne spokojenej pri hrani cska a ostatnich her. (tedka nemam pc, a notes nema 1.4 hdmi >> takze 60Hz :X)
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
jakub666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakub666 »

2Stratos: Rozhodně Ti věřím, že IPS/PVA panely budou mít lepší barevné podání a pozorovací úhly. Avšak co se týká odezvy a input lagu, tak to už bude určitě závislé na osobních preferencích. V threadu "Rada pri vyberu noveho monitoru na hry do 7000+- " píšeš, že zapínáš VS, což pro mě osobně je naprostý zabiják her a herního zážitku. Barvy mohou být jako z partesu, ale pokud mě zlobí ovládání, tak mě hra přestává bavit, protože na co mám hezké barvy, když je pro mě hra nehratelná. (Pro někoho možná ne, jak jsem psal, záleží na osobních pocitech a preferencích)
Takhle mě zlobil Fallout NV; hra mě nebavila, jelikož mi kurzor tak nějak podivně plaval a zamířit bylo skoro nemožné. Potom jsem zjistil, že hra má natvrdo povolený V-sync a až po zakázání VS přes config mi umožnilo hru si pořádně užít.
Neříkám že má můj monitor mini inputlag; je to jedno z prvních 28" TN, takže vzhledem ke stáří to nebude nějak super malá hodnota. Právě proto bych si chtěl trochu polepšit. :)
K zakoupení 120Hz mě taky trochu přimělo to, že když občas zajdu ke švárovi, který po mě zdědil 17" CRT, tak se nestačím divit tomu, jak krásně a hladce kurzor jezdí po obrazovce jak na ploše, tak i ve hrách.
I když zkusím se pokoukat po nějakých IPS panelech, které mají co nejmenší inputlag, ale nevěřím tomu, že co se inputlagu a odezvy týká, se můžou IPS panely vyrovnat 120Hz monitorům.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

nj ja zapinam VS z jednoho duvodu a to je TEARING, dost mi to vadi :(
jakub666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakub666 »

To jest další výhoda 120Hz. Netřeba zapínat VS, jelikož díky 120Hz nedochází k rozdělování obrazu.
Ale tohle je právě na prd, no. :D Buď odezva blížící se CRT hodnotám, ale horší barvy včetně horších pozorovacích úhlů nebo barvy a pozorovací úhly blížící se CRT hodnotám, ale horší odezva.
Už aby tu byl tenký panel, který umí všechno perfektně. Snad OLED, i když toho se možná nikdy nedočkáme. :D
Samozřejmě bych už nešel do obyč TN 60Hz, tam už si myslím, že se ISP panely na TN dotahují.
Ale podle většinového názoru je těch 120Hz opravdu znát.
Problém je že na tuto Iiyamu není nikde řádná recenze a dávat 9,5 klacků za něco, co nevím jak funguje se mi moc nechce. Leda využít 14 denní lhůtu na vrácení zboží. :)
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Chce to sehnat alespon 120Hz s LED.
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Prodrive
Nováček
Nováček

Příspěvek od Prodrive »

Ahoj,

z osobní zkušenosti - mám jak Benq XL2420T tak iiyamu G2773HS

Chybu neuděláš ani jedním z nich, Benq na fps hry a strategie, iiyama simulátory.
Input lag mají oba nepozorovatelný, Benq je subjektivně o chlup obrazově rychlejší. iiyama má méně agresivní, pro oči příjemnější svítivost, stabilnější obraz, ale mírné light artefakty kolem hran.
ROG Strix X570-F | 5800X | SPC GRANDIS | 16Gb G.Skill 3600C14 | RX6800XT
512Gb Samsung 970 Pro | WD RED 8 Tb | CORSAIR HX1000i | MSI Optix AG32C
XONAR STX | BOSE C20 & GPRO & G19 & G920 | CM HAF 922 RED
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“