Internet ve dvou zásuvkách ?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Internet ve dvou zásuvkách ?

Příspěvek od LoCo99 »

Čau, přestěhovali sme se do bytu, kde jsou 3 zásuvky na telefonní kabel ( RJ11 ) . Nutně sme taky museli pořídit O2 TV takže vzniká problém -> v obýváku je televize co potřebuje kouzelnou krabičku od O2 + potřebuje bejt zapojená do modemu. To samo o sobě neni problém. . Na druhym konci bytu mam já pokoj, kde je taky zásuvka na RJ11 (když zapojim modem tak všechno běhá, prostě zásuvky jsou všechny OK )

jenže

technik od O2 , na muj dotaz jestli můžu mít v pokoji druhej modem abych mohl bejt na kabelu a né na wifi , řikal že to nejde, že můžeš bejt zapojený jen jedno...

jde to nějak vyřešit ? cílem je aby byla televize se svojí krabičkou a modemem (comtrend VR-3026e kterej má wifinu takže zásobuje zbytek rodiny) v obýváku, a já abych si ve svym pokoji nějak udělal připojení k internetu , abych nemusel vést kabel přes celej byt nebo bejt na wifině.

moje dočasné řešení je USB wifi přijímač, ale pevně doufám že půjde do šuplíku a já budu na kabelu..

prosím o rady a omlouvám se (ikdyž je to k ničemu žejo) jestli se ptám na něco co už bylo řečeno, nemám čas teď hledat (pardón)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Internet ve dvou zásuvkách ?

Příspěvek od Butch »

Tak jak to chces to nejde. Modem muze byt zapojenej jen jeden.
Tedy opravu pouze protahnout kabel a nebo wifi.

Jedine zkusit lan po zasuvkach a tedy elektrice pomoci dvou prvku, ale z s tim praktickou zkusenost nemam.

Tady napriklad:
http://www.czc.cz/tp-link-tl-pa210-kit- ... 90/produkt

Zasuvky v pokoji kde je modem a ve tvem pokoji musi byt na stejnem okruhu.
Nikdy jsem to netestoval, treba se tu nekdo najde, je to jedinne co me ve tvem pripade napada.
Osobne jsem od tohoto odstoupil(taky jsem o tom uvazoval, ale nechtelo se mi delat pokusneho kralika) a radsi jedu po wifi v loznici, compa jsem presunul do obyvaku a tam jsem na kabelu :-)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

to vypadá použitelně, snad poradí ještě někdo kdo něco takovýho zkoušel

díky za radu
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

ano zkousel a je tady ohledne toho nekolik temat, hledej power link nebo line.

vysledky jsou ale dost zalostne, podle zkusenosti uzivatelu. jakykoliv zapnuty spotrebic vyradi sit prakticky z provozu.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Cat5e, Cat6 v soucasnosti nic nenahradi.... pokud nemas ZAVAZNY duvody proc nenatahnout kabel, natahni kabel.
Na "krabicky" s elektrickou zasuvkou zapomen, v nasich podminkach je to nepouzitelny.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

no tak to je v pr*eli..

díky za odpovědi, poprosím o zamčení, jdu zjistit jak na silnější wifi signal
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Takže, šel jsem do O2 a půjčil si jejich zázračnou krabičku PowerGrid (to co ste někdo postoval)

výsledek -> paráda, modem mam u sebe , z 8mbit (v realu asi tak 7-7,5mbit) mi do kompu běží 5,6 mbit když je zapnutá televize

tohle řešení můžu doporučit, čekal jsem že to bude horší než dial-up ale tohle mě vážně zaskočilo

A ještě jedna věc - všechny spotřebiče normálně běží, síť nespadla.

http://www.o2.cz/osobni/modemy-a-data/p ... -9020.html
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Uz to doladili? :D Kdyz jsme to zkouseli ve skole, tak stacil pustit fen a byl propad vykonu :/
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

:lol: uvidíme, mam to zapojený asi hodinu, mam to půjčený na 2 dny pak mi přijde z jejich eshopu už muj kus, čas ukáže co to umí, ale první zkušenosti jsem už napsal
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

To si za to dal 3500,- ? Na czc je par za 1000,-
Btw. udelej si testy propustnosti site, uvidis co je to za "zazrak"....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

LiveBomb píše:To si za to dal 3500,- ? Na czc je par za 1000,-
Btw. udelej si testy propustnosti site, uvidis co je to za "zazrak"....

Já to neplatim, dal jsem zalohu 2000, vratim to, a za 1650 je novej pár. To že se to dá sehnat levnějc vim, ale prej to musíme mít tenhle konkrétní kus od O2 :?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

:-D Ale nemusis, cokoli jinyho ti bude (ne)fungovat stejne.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Řekl jsem to špatně, podle zbylých rodinných příslušníků MUSÍME mít stejnou značku.

Samozřejmě že vim svý... :D
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“