The Elder Scrolls V: Skyrim

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Frater Omega
Nováček
Nováček

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

Příspěvek od Frater Omega »

Hladis: Zdravim, mel bych prosbicku, teprve se v modarine Skyrimu rozkoukavam a zacal jsem samozrejme retexturami (jako prvni 2K HD full) nicmene stahnul jsem si dodatecne mod better dynamic snow a rozumim tomu tedy spravne ze tento efekt tohoto modu je viditelny jen na dynamickem (menicim) se snehu nekde ve vysokych polohach? Zakl. texturu snehu mne meni totiz ten 2K HD (snih vypada tak trochu jako krupice, rozhodne ale lepsi jak default) a po aplikaci tohodle dynamic snow rozdil na snehu nevidim. A z readme ke zminenemu modu na Nexusu jsem tohle taky uplne nepochopil. A jeste jedna vec, pouzivas ten mod na ty ptaky (Birds and Flocks), tento pridava pouze pocet a cetnost jestrabu na obloze? Jsem totiz v zacatku hry (kolem Vorarova) a zatim jsem zahledl samostatne pouze dva kdesi poletovat, rozhodne zadna hejna, je to tak presto v poradku? A posledni vec, jaky je rozdil mezi ENB a FXAA injectorem? (pouzivam injector). Jinak instalovano vse pres NMM a zatimse vse jevi jinak v poradku. Diky.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ten snih je jen na kamenech ,nekterych stavbach ,mostech......to nemeni snih celkove ,ale jen na urcitych objektech. Kdyz pujdes z Riverwoodu nahoru k ruinam ,tak tam je na te vezi a ruinach normalne snih jak bilej inkoust. S timhle modem bude mit na sobe tu texturu.

Prida to vice ptaku ,ale ne zase hejna. Proste vkusny pocet. Dale to pridava netopiry do jeskyni.

ENB ma navic SSAO,DoF, Detailed Shadow. Injektor meni jen cast veci. Muzes to pouzit dohromady s ENB.
Frater Omega
Nováček
Nováček

Diky. Rikam, zatim jsem na zacatku kolem Vorarova (Riverwoodu). Nicmene vysel jsem odtamtud nahoru jak je ta mohyla v horach a tam jsem to tedy tak jak je na screenech k modu ukazano nezaznamenal. Uvidim.

Edit: Ne opravdu tam tuhle texturu snehu nevidim. Asi je to v nejakem konfliktu s temi 2k hd, nevim. Zkousel jsem to jeste mixnout s tim doporucovanym modem HQ snow nebo tak nejak, taktez bez rozdilu, tak nevim, zrejme to v NMM deaktivuju.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Naistaloval jsem si ten Imaginator, postava se objevi, zepta se co chci (stisknout E) ale hned zase zmizi. Nemuze byt problem v jazyku hry? Ke stazeni jsou tri ruzne verze pro EN/DE/IT a ja mam cestinu...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

imaginator nepouzivam ,takze netusim. Ja vse resim pres ENB.

Frater Omega: muze to byt v konfliktu treba se SIMM.

Jinak brzo sem hodim finalni verzi sveho ENB. Uz mam vyladene barvy, noc i den a zbyva jen nejaka svetla.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Hladis: :up: :worship: už se těším 8-)
PS5 Pro | LG OLED CX55
Frater Omega
Nováček
Nováček

Hladis: SMIM (Static Mesh Improvement Mod ) pouzivam, nicmene instaloval jsem jej dle instalacnich pokynu na Nexusu (tj. BDS prvni, pak SMIM a jim prepsat soubory v souvislosti s BDS a samotne SMIM instalovat pred 2K HD), takze by byt snad v konfliktu nic byt nemelo. Nicmene BDS jsem mel uz pred instalaci SMIM, a bylo to stejne. Jinak mam asi 25 modu instalovanych pres NMM a problem zadny, jen tohle stale nevypada jako na screenech, tak nevim kde by mohl byt "zakopan pes". Nicmene jelikoz snih vyhlizi v zasade vsude stejne (a v podstate dobre) tak jak bylo definovano temi mymi pouzivanymi 2K HD (mam full verzi), tak si rikam, zda-li to neni v moznem konfliktu prave s temito retexturami ze se ten snih na prislusnych mistech neprojevuje jak by dle screenu mel.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

zhor píše:Naistaloval jsem si ten Imaginator, postava se objevi, zepta se co chci (stisknout E) ale hned zase zmizi. Nemuze byt problem v jazyku hry? Ke stazeni jsou tri ruzne verze pro EN/DE/IT a ja mam cestinu...
Zkus vybírat v tom menu myší. Tohle se mi stává i při rozhovorech, když to dám éčkem, tak mi tam občas skočí něco, co třeba nechci. Možná jak dáváš éčko, tak ti to hází exit.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

btw. už vyšel Dawnguard pro PC
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Frater Omega píše:Hladis: SMIM (Static Mesh Improvement Mod ) pouzivam, nicmene instaloval jsem jej dle instalacnich pokynu na Nexusu (tj. BDS prvni, pak SMIM a jim prepsat soubory v souvislosti s BDS a samotne SMIM instalovat pred 2K HD), takze by byt snad v konfliktu nic byt nemelo. Nicmene BDS jsem mel uz pred instalaci SMIM, a bylo to stejne. Jinak mam asi 25 modu instalovanych pres NMM a problem zadny, jen tohle stale nevypada jako na screenech, tak nevim kde by mohl byt "zakopan pes". Nicmene jelikoz snih vyhlizi v zasade vsude stejne (a v podstate dobre) tak jak bylo definovano temi mymi pouzivanymi 2K HD (mam full verzi), tak si rikam, zda-li to neni v moznem konfliktu prave s temito retexturami ze se ten snih na prislusnych mistech neprojevuje jak by dle screenu mel.
Netusim kde je chyba. Da se bez toho prezit. Stejne to ma chyby ,kdy to nekde na skalach chybi a vypada to pak blbe.
Riku píše:Hladis: :up: :worship: už se těším 8-)
http://uloz.to/x2b8AkJ/enb-new-rar

Je to pro verzi 113. Mam i pro 114 ale to jeste nema Boris dodelany a je to jen beta. Neni to jeste kompatibilni s Reality project - Climates of Tamriel (mozna pozdeji). SSAO je vypnuty ,tak si ho zapnete ,protoze ja pouzivam AO z ovladacu nVidie. Jeste je vypnuty pouziti SMAA a neni k tomu prilozeny. Pokud ma nekdo problem s fps ,tak at zrusi mody jako Lush Trees a Lush Grass ,protoze v kombinaci se stinovanim z ENB je to performance hit.

//edit - Jo nainstalujte si kdyztak i tenhle mod http://www.youtube.com/watch?v=JlFPJVI9-ng Muzete (bez ENB) vyzkouset Project Reality - Climates of Tamriel
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

:worship: ta tvá nová verze ENB je super, vypadá to parádně a dokonce už mi nic neblbne jak předtím (ty mraky za bouře atd) takže super.. :wink:

akorát mi teda nějak nejde SMAA :?
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Doplnil jsem ze SMAA je vypnuty a neni pridany (pouzivam AA z ovladacu). Stejne tak si musis zapnout SSAO pokud ho chces (opet pouzivam to z ovladacu). Pokud ho chces SMAA ,tak si ho zapni tim ,ze odstranis // v enbseries.ini //ProxyLibrary=d3d9_smaa.dll a nech si tam ty soubory s SMAA z predchoziho ENB.

Jinak melo by to byt barevnejsi a barvy by meli lepe odpovidat (predtim to bylo takove dohneda). Mely by byt fixnuty vsechny veci okolo kontrastu a jasu. Je tam vse funkcni vcetne DoF (pokud si ho zapnete).
Frater Omega
Nováček
Nováček

Takze jsem s tim modem na ten dynamicky snih jeste chvili laboroval a je to nejspise v tech 2K HD. Kdyz dam BDS pryc, tak v inkriminovanejch mistech je ta hnusna bila defaultni textura snehu, kdyz BDS ponecham, pak v tech mistech prejme texturu snehu z 2K HD ale ne tu ze screenu. Zvlastni, ale o nic zasadnejsiho nejde, tak to ponecham jak bylo (zvlast, kdyz v podstate jinak vsechno ostatni facha).
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Jeste tahle verze enbeffect ma upraveny barvy ,pokud by nekomu vadil nacervenaly nadech. Staci jen prepsat puvodni enbeffect.

Porovnat hru s a bez ENB lze Shift+F12 ve hre.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Climates of Tamriel je pecka. Nedávno jsem ho tam dal a ty západy slunce jsou fakt peckový. A naprosto špičkový jsou bouřky. Dřív jsem bouřku vždycky vyřval, teď si jí užívám, protože z těch hromů občas mrazí. Ještě čekám na kompatibilitu se Sounds of Skyrim což je taky skvělej mód. Jinak menší framerate zaznamenávám od patche 1.5 dál. Od tý doby, co implementovali stíny na trávě, tak mám o 30-50% nižší framerate, což mě sere. Nevěřím, že shadows on grass by to takhle sejmuly. Podle mě tam zmrskali ještě něco jinýho. Před patchem 1.5 60 fps s V-Sync On kromě bažin mezi Morthalem a Solitudem i s módama jako Lush grass/trees. Teď to mám zamčený v nV Inspectoru na 40 fps stabilně. Je to pohoda, ale 60 je 60.

Climates of Tamriel je pro mě ideální mód. Nulovej dopad na výkon, výborná barevná paleta, kterou si kdykoliv poupravím Imaginatorem, noc tak akorát (stejně jsou při instalaci na výběr 3 možnosti). ENB dokáže vypadat fantasticky, ale za ten propad výkonu mi zatím nestojí.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Bez ENB ,AO a fixnutych stinu je to strasny humac. Jinak tomu ver ze ty stiny na trave ti setnou fps pekne dolu. Jinak ja musim mit nektery mody vypnuty. GTX470 to na plnej kotel proste neda. Stale jsem nenasel reseni ,kdy po nekolika zmenach lokaci a hlavne domu ci dungeonu vylezu ven a spadnou mi fps na polovinu a musim hru restartovat. Nevim cim to je a vypada to ,jakoby se preplnila VRAM. Tz. hra necisti poradne pamet. A vubec je to typicky Bethesda zabugovany i pres patche.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Hladis píše:Bez ENB ,AO a fixnutych stinu je to strasny humac. Jinak tomu ver ze ty stiny na trave ti setnou fps pekne dolu. Jinak ja musim mit nektery mody vypnuty. GTX470 to na plnej kotel proste neda. Stale jsem nenasel reseni ,kdy po nekolika zmenach lokaci a hlavne domu ci dungeonu vylezu ven a spadnou mi fps na polovinu a musim hru restartovat. Nevim cim to je a vypada to ,jakoby se preplnila VRAM. Tz. hra necisti poradne pamet. A vubec je to typicky Bethesda zabugovany i pres patche.
Jako jo, stíny na trávě sejmou fps, ale mě kleslo fps i v nezatravněnejch oblastech, fóra jsou toho plný.

Jinak u mě teď Skyrim vypadá takhle. Asi 8 ráno, hlavní mód je Climates of Tamriel. Mě se to líbí.
Obrázek
Frater Omega
Nováček
Nováček

Hladis píše:Bez ENB ,AO a fixnutych stinu je to strasny humac. Jinak tomu ver ze ty stiny na trave ti setnou fps pekne dolu. Jinak ja musim mit nektery mody vypnuty. GTX470 to na plnej kotel proste neda. Stale jsem nenasel reseni ,kdy po nekolika zmenach lokaci a hlavne domu ci dungeonu vylezu ven a spadnou mi fps na polovinu a musim hru restartovat. Nevim cim to je a vypada to ,jakoby se preplnila VRAM. Tz. hra necisti poradne pamet. A vubec je to typicky Bethesda zabugovany i pres patche.

Ohledne propadu frameratu na polovinu i mene po loadingu z vnitrnich lokaci ven jsem to mel taky (z 50 fps mi to slitlo treba i na 15 a delo se to nahodne, po restartu hry zase vse v poradku). Dost jsem kolem tohoto googlil a problem je ve stinech resp. v nastavene ultra kvalite, staci snizit na vysoke a tohle se nedeje potazmo framerate zustava stabilni. Je to sice mensi ustupek, ale mne tohle reseni zabralo.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ja ten mod mam ,ale vypnul jsem ho. Jsem detailista a jakmile jsem videl ten nekvalitni rozplizlej bordel na obloze ,tak jsem to zase vypnul a pockam ,dokud nezvysej kvalitu oblohy a mraku. Jeste se mi moc nechce upravovat zase ENB (i tak je to silena prace to vyladit) ,ale jinak ten mod je dobry a nekdy se k tomu dostanu.

Aha s temi stiny vyzkousim. Fakt me to sejri a nemohl jsem najit reseni.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Mě naopak ty mraky přijdou dost kvalitní. Západy slunce jsou fakt luxusní, když se to celý skrz mraky zaleje doruda. Nicméně každýmu podle chuti, to je jasný.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“