Dobrý večer,
přicházím za váma, protože jsem si všiml, že tu jsou lidé, kteří by mohli takovému problému rozumnět. Jde o to, že moje integrovaná zvuková karta podle mého nezkušeného názoru vypalovala sluchátka. Vždy je ale vypálila po nějaké XX době, ne hned po zapojení. Když se to stalo u již reklamovaných sluchátkách ani ne po týdnu, tak jsem chytil vztek. Nejen té chyby, že mi při instalaci na novém HDD mi nešel Realtek či jeho drivery - vůbec nešlo s tím uživatelským prostředím měnit zvuk jak jsem to znal na starém HDD. Zdálo se mi, že ta hudba je taková umělá a já si to chtěl vychutnat, ale prostě mi to opět vypálilo sluchátka. Šel jsem hned ten do nejbližšího servisu, že chci podle rady jednoho šikovného člověka přes internet by bylo nejlepší díky nejspíš slaboproudu vypnout integrovanou zvukovou kartu a koupit novou a tu zapojit. Druhý den jsem si pro pc šel a nová zvukovka byla nainstalována. Doma jsem to spustil a ještě jsem dělal instalaci, nebo tu poslední doinstalaci zvukovky. Ale byl tu problém, zdálo se mi, že se některé věci opakovaně instalovali, dostával jsem errory. To poprvé jsem poslouchal ze sluchátek šumící zvuk, když se to dodělávalo, ale bylo to tak potichu. Po tom co se restartoval pc nešel vůbec zvuk. To zvukové zařízení v ovládacích panelů ve zvuku nebylo vůbec schopné rozeznat ani jedné zařízení. Ale to před tím co jsem ten zvuk slyšel, tak bylo. Ale co jsem mohl dělat, musel jsem dokončit instalačku, většinou tyto věci si dělají uživatelé sami. Postupoval jsem dobře...
Jedná se o zvukovou kartu Creative Sound Blaster VX, bulk. Někde na stránkách píší, že není podporována mím operačním systémem Windows-em 7. Někde zase píší, že ano.
Hledal jsem spoustů driverů, všechno hlásilo errory nebo se nainstalovalo a nic neovlivnilo. Vždy mi to psalo, že zvuková karta nebyla detekována. Řešil jsem to skoro měsíc a už dnes to byla poslední kapka a řekl jsem si, že to oddinstaluji, vyndám zvukovku a v pondělí už konečně dám k reklamaci s tím, že toto zařízení není podporována mím OS a že chci peníze zpět. Ať se výrobce sakra zpamatuje, když dává na trh něco o čem nemá páru jestli je kontabilní, když všude se udávají jiné informace o tomto produktě.
No, ale je tu jeden problém, jde zapnout Integrovanou zvukovku u mého Biosu. Všude jsem si všiml, že bych tam měl u contability či co to je "Onboard Sound" či podobně, nic jsem takového tam neviděl. Přikládám fotografii focenou fotoaparátem.
http://i.imgur.com/Xktg9.jpg
Tímto bych vás rád poprosil jestli by jste mi s tím nepomohli. Zkoušel jsem nainstalovat Realtek ale nepomohlo. Budu rád za každou pomoc, popřípadě můžu dodat více fotografiíí.
S pozdravem Indi.
Integrovaná zvuková karta: kde ji zapnout v Biosu?
Moderátor: CageJ
- Indiczech
- Nováček

-
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Integrovaná zvuková karta: kde ji zapnout v Biosu?
Zvukovka je Azalia codec - hodnota auto je pravděpodobně zapnuto (předpokládám, že jediná další možnost bude disabled).
- Indiczech
- Nováček

-
Přesně tak. Nastavoval jsem to na Auto. Nevím jak moc to ovlivní drivery, předtím bylo disabled, když jsem nainstaloval realtek. Jinak to mám automatické. Furt nic, ikonka sluchátka na start panelu je s červeným křížkem. A vůbec žádné zvukové zařízení ve zvuku není kromě: ATI HDMI Output, který je samozřejmě nezapojeno. Neměl bych tam nainstalovat to zařízení? Nenapadá mě, proč při připojení sluchátek do zadního panelu ke zvuku či do předního panelu vůbec nereaguje a nenainstaluje ty sluchátko jako nové zařízení. Jako mi to dělalo vždy a kdykoliv při instalaci USB, sluchátek atp......
Edit: je možné, že i tohle vypnuli v servisu, aby rozpoznal a instaloval nové věci, přesně jako zařízení (sluchátka) do zvuku... Co si o tom myslíte?
Edit: je možné, že i tohle vypnuli v servisu, aby rozpoznal a instaloval nové věci, přesně jako zařízení (sluchátka) do zvuku... Co si o tom myslíte?
- Indiczech
- Nováček

-
Dříve jsem zjistil a mám to na Gameparku tak napsané, že int. zvukovka by měla být v gigabyte desce pojmenovaná jako "7.1 integr., síť. karta integr. 10/100/1000, firewire", přesný model samozřejmě neznám.
- lsdage
- Začátečník

-
No ten Azalia codec by mel byt disabled. Jinak to, ze pripojite sluchatka se nijak neprojevi, jen to bude hrat (k instalaci sluchatek pripojenych pres jack nedojde, instalovat neni co).
- Indiczech
- Nováček

-
Tak jsem to vyřešil. Nevěděl jsem, že Bios při manipulaci s nastavením potřebuje uložit. Až jsem zjistil, že Azalia Audio má zase Disabled, to mi bylo divné a podíval jsem pořádně na celej Bios a vidím tam F10 pro uložení. Po uložení a spuštění pc jde zvuk. Jde vidět, že s Biosem poprvé pracují, cítím se jak blondýna. 
Jinak je tu jeden problém, který asi může za vypalování sluchátek, jedná se, že v realtek uživatelském nastavení nefunguje jakékoliv nastavování zvuku.
Aby jste věděli co myslím, přikládám obrázek:
http://www.rm.com/_RMVirtual/Media/Imag ... rBoost.jpg
Přesně tady mi nejde nic se zvukem dělat a manipulovat s ním, potřebuji zde jako na starém HDD nastavit svůj zvuk jak mi to nejvíce vyhovuje. Prosím help, proč mi to nebere zvukovka, když to fungovalo?
Jinak je tu jeden problém, který asi může za vypalování sluchátek, jedná se, že v realtek uživatelském nastavení nefunguje jakékoliv nastavování zvuku.
Aby jste věděli co myslím, přikládám obrázek:
http://www.rm.com/_RMVirtual/Media/Imag ... rBoost.jpg
Přesně tady mi nejde nic se zvukem dělat a manipulovat s ním, potřebuji zde jako na starém HDD nastavit svůj zvuk jak mi to nejvíce vyhovuje. Prosím help, proč mi to nebere zvukovka, když to fungovalo?