chtěl bych požádat o radu v následující situaci. Chci provozovat tři full HD monitory (bez DP) a přemýšlím o vhodném grafickém řešení na plynulé hraní her.
Jednu extra výkonnou kartu jsem zatím zavrhl. U Nvidie podporuje z nových karet 3 monitory akorát GTX680, která je opravdu úžasně výkonná a skoro se vším si i v rozlišení 5760 × 1080 poradí na max, ale někde ji limituje užší sběrnice a velikost paměti. Od řešení od AMD, jehož jsem byl btw dříve velkým fanouškem, mě totálně odradil tento článek: http://extrahardware.cnews.cz/co-jste-a ... chronizace
Nemám teď finance pořizovat dvě karty po 10kKč, abych měl vystaráno dejme tomu na 3 roky s "jistotou" hraní všeho na max, ale přemýšlím zatím o skromnějším (do 7kKč) provizorním řešení ve formě dvou použitých GTX560(Ti), které mi umožní hrát na slušné detaily při aspoň 30 snímcích (se synchronizací, aby se předešlo tearingu) moderní hry a na kterém pak při upgradu "neprodělám kalhoty", až pro mě ceny karet nové generace budou na přijatelnější úrovni.
Otázka zní, dá se provozovat SLI na kartách od různých výrobců, nebude to dělat neplechu? Četl jsem někde, že je potřeba mít stejné karty a snad i se stejnou verzí BIOSu. Je celkem problém sehnat dvě použité identické karty a nákup jedné nové a jedné použité by mě cenou už přiblížil k použité GTX680.
Zajímá mě také zapojení monitorů při použitá SLI řešení, jestli je možné připojit 2 konektory do jedné karty a jeden do druhé, nebo jestli se musí připojit do jedné, jako u AMD. A jak je to se synchronizací obrazu, DP výstupy mají prý společný generátor taktů, ale DVI každý zvlášť, u HDMI vůbec nemám tušení.. Předem díky za reakce, návrhy a připomínky. Nejsem žádný odborník, tak mě prosím nekamenujte, jestli jsem napsal nějaké blbosti.
Přeji všem hezký den