Jakou zvukovku k Siberia V2
Moderátor: CageJ
- Erienn
- Nováček

-
Re: Jakou zvukovku k Siberia V2
Počkej pomaleji na mě
. Co přesně můžu vyměnit?
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš si vyměnit operační zesilovač, ale v klidu, 5532 sice neni Wolfson, ale ani žádná hrůza.
- oneill_sx1
- Začátečník

To vůbec neřeš, pokud si nekoupíš sluchátka aspoň za 5000. Všechny peníze, které jsi ochoten utratit dej na sluchátka. Koupit si headset za 2000 a k tomu zvukovku za 1500 je nesmysl, když tuto kombinaci přehrají sluchátka za 3000 na zvuku z desky.
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To já tady řikám už delší dobu, ale nikdo mi nevěří, tak sem to vzdal. Kdo chce kam...
- dohnalik
- Středně pokročilý

Vyfackovat tě, Wolfson dělá DAC (případně ADC nebo i kodeky) a nemá s operačními zesilovači nic společného.Exp píše:Můžeš si vyměnit operační zesilovač, ale v klidu, 5532 sice neni Wolfson, ale ani žádná hrůza.
Er: co máš za desku, respektive kodek?
- Erienn
- Nováček

-
Základovku mám Asus P8P67 Rev 3.0
Edit: Nevím co přesně myslíš kodekem, ale každopádně vše je instalované jen v základu, to co bylo na cd.
Edit: Nevím co přesně myslíš kodekem, ale každopádně vše je instalované jen v základu, to co bylo na cd.
- dohnalik
- Středně pokročilý

Kodekem myslím zvukovej čip, prostě integrovaná zvukovka. Je to kodek, protože integruje zvukový vstup i výstup. Tvůj kodek je ALC 892, nevyznám se v nich, máte někdo jeho měření? Každopádně se neboj, že by jsi si to xonarkou nepomohl, pomůžeš si a to zatraceně hodně. Nemůžeš sluchátka za 5k píchnout na integrovanou zvukovku, bude to hrát strašně, znám to u svých AKG 701, které jsou na zdroj zvuku dosti citlivé. V integrované hrajou relativně průměrně, ale po připojení k mému DAC s PCM1794A (stejný je i na Essence STX) ožijou, neskutečně, to se ale musí zažít
Takže teorie, že sluchátka za 3k budou hrát na integrované lépe, než sluchátka za 2k plus ta Xonar může i nemusí být pravdivá, záleží na okolnostech, kvalitách kodeku a sluchátkách. Osobně bych dal přednost lepší zvukovce, budeš mít alespoň zvukový výkon, který ti integrovaná nedodá ani ve snu.
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Lol, teď na to taky čumim. Myslim něco jinýho a píšu něco jinýho. Mělo tam samozřejmě bejt Burr Brown.dohnalik píše: Vyfackovat tě, Wolfson dělá DAC (případně ADC nebo i kodeky) a nemá s operačními zesilovači nic společného.
- Mr Lucas
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Pod tohle se klidně podepíšu. Ten kodek ALC 892 mám na desce Asus P8P67 a to co z něho leze, opravdu žádná sláva není.dohnalik píše:Kodekem myslím zvukovej čip, prostě integrovaná zvukovka. Je to kodek, protože integruje zvukový vstup i výstup. Tvůj kodek je ALC 892, nevyznám se v nich, máte někdo jeho měření? Každopádně se neboj, že by jsi si to xonarkou nepomohl, pomůžeš si a to zatraceně hodně. Nemůžeš sluchátka za 5k píchnout na integrovanou zvukovku, bude to hrát strašně, znám to u svých AKG 701, které jsou na zdroj zvuku dosti citlivé. V integrované hrajou relativně průměrně, ale po připojení k mému DAC s PCM1794A (stejný je i na Essence STX) ožijou, neskutečně, to se ale musí zažítTakže teorie, že sluchátka za 3k budou hrát na integrované lépe, než sluchátka za 2k plus ta Xonar může i nemusí být pravdivá, záleží na okolnostech, kvalitách kodeku a sluchátkách. Osobně bych dal přednost lepší zvukovce, budeš mít alespoň zvukový výkon, který ti integrovaná nedodá ani ve snu.
Erienn: Jinak pokud pořád váháš s koupí přídavné zvukovky, tak ji koupit můžeš spolu se sluchátkama a pokud rozdíl oproti integrované nepoznáš (což pochybuju), tak ji můžeš do 14 dnů vrátit.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
- oneill_sx1
- Začátečník

přeloženo z audiofilštiny do češtiny jako "90% populace vůbec rozdíl nepozná".dohnalik píše:pomůžeš si a to zatraceně hodně
- dohnalik
- Středně pokročilý

Když nejsi hluchej, tak poznáš, očividně u tebe platí pravidlo podle sebe soudím tebe...chtěl jsem pomoct, ale užij si ten úžasný zvuk z integrované zvukovky, kdy ho nebudeš moct ani pořádně zesílit, protože to ta integrovaná nedá. Nejsem žádnej zasranej audiofil, ale vím o čem mluvím.
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Když sem vyměnil na sestavě za 70k zvukovku z integrovanýho HD kodeku na Onkyo za 6k, tak sem rozdíl slyšel, ale na hranici rozeznatelnosti. Zato když jsem vyměnil repro za lepší, poznal sem to hned. On když si člověk udělá slepej test a neví, že teď hraje "to lepší", tak je pak najednou všechno jinak...
- dohnalik
- Středně pokročilý

Slepý testy jsou zákeřný a spoustě lidem potom sklapne. Sám vím, že rozdíly mezi špičkovými DACy už moc nepoznám, ale prostě mezi integrovanou a trochu lepší zvukovkou je rozdíl znatelnej okamžitě. Jenže sluchátka a repro se moc nedají porovnávat. Na sluchátkách za 2k rozdíl poznáš určitě pravděpodobněji, než na studiovkách za 5k. Musíš mít opravdu dobré repro, aby to bylo poznat. S dobrým repro je potřeba i dobrej zesík...není pár tisícová záležitost. Ale odměnou ti bude daleko lepší podání prostoru, kterýho na sluchátkách nikdy nedosáhneš.
- oneill_sx1
- Začátečník

Zase pozor na to přehánění. Hluchý nejsem. Jen, stejně jako většina lidí, nemám sluch dost dobrý na to, abych rozlišoval marginální rozdíly, které audifilové mají tendenci zveličovat.
- dohnalik
- Středně pokročilý

Nic nezveličuju, na žádný kříšťálový výšky si tu nehraju, protože nejsem žádnej podělanej audiofil. Ale vím, že průměrnej mladej člověk dokáže tyhle rozdíly poznat. Integrovaná zvukovka se projevuje zahuhlaným zvukem, kdy jsou prostě jednotlivá spektra docela solidně slita do sebe. Pořádná zvukovka tohle už dokáže pěkně rozlišit a externí DAC už je špička, kdy může být problém poznat rozdíl oproti oné zvukovce na něčem, jako jsou sluchátka za 2k a chce to už opravdu dost poslouchat, naučit se hledat ty detaily, jenže to není pro běžného smrtelníka, co má prostě jen rád dobrou hudbu a nebude se v tomhle rýpat, když ten přínos už není tak markantní.
Stejně tak rozdíl mezi 1000kbps flacem a DOBŘE zkomprimovanou 320kbps MP3 nemusí bežněj člověk vůbec poznat, Opět to chce dobrou sestavu a vědět, kde ten rozdíl hledat (on i ten flac může být ripnutej na prd, ale spustě lidem by to hrálo mnohem lépe než ta dobře udělaná MP3, vždyť to má přece o tolik větší bitrate!). Osobně ale vím, že rozdíl mezi 320kbps MP3, 1000kbps (44.1KHz/16bit) a už opravdu hifistickým 96KHz/24bit flacem poznat jde, mám to oveřeno slepým testem, takže to není jen plácání. Avšak zde už platí, že 95% populace to nepozná a ani nemá na čem to poznat (já osobně jsem měl problém mezi těmi flacy, protože jsem nevěděl, kde hledat rozdíl). Jsme už ale brutálně OT.
Stejně tak rozdíl mezi 1000kbps flacem a DOBŘE zkomprimovanou 320kbps MP3 nemusí bežněj člověk vůbec poznat, Opět to chce dobrou sestavu a vědět, kde ten rozdíl hledat (on i ten flac může být ripnutej na prd, ale spustě lidem by to hrálo mnohem lépe než ta dobře udělaná MP3, vždyť to má přece o tolik větší bitrate!). Osobně ale vím, že rozdíl mezi 320kbps MP3, 1000kbps (44.1KHz/16bit) a už opravdu hifistickým 96KHz/24bit flacem poznat jde, mám to oveřeno slepým testem, takže to není jen plácání. Avšak zde už platí, že 95% populace to nepozná a ani nemá na čem to poznat (já osobně jsem měl problém mezi těmi flacy, protože jsem nevěděl, kde hledat rozdíl). Jsme už ale brutálně OT.
- prd
- Začátečník

-
Ale notak, před 5-ti rokama jsem si k Sennheiserům HD595 chtěl pořídit externí zvukovku (ta interní byla ADI AD1986A). Uvažoval jsem hlavně o Creative X-fi, tak jsem si na dva týdny od kamaráda půjčil X-fi Extreme Music (ta neořezaná verze) a nainstaloval ofiko a pak i neofiko drivery. A závěr? Pro mě tehdy horší přednes než na integrovaný zvukovce, nejvíc si pamatuju na strašně nepříjemný vejšky a slitý basy. Pokud je na tom Audigy zvukově ještě hůř, tak jejímu doporučování opravdu nerozumím, ale je možný že mám jen jinej vkus. Tehdy to nakonec vyhrála Audiotrak Prodigy HD2, kde byl posun v kvalitě hned zřetelnej. No a pak někdy před 3 rokama spolu s novejma monitorama přechod na Essence ST, kde byl opět slyšitelnej posun, i když v mnohem menší míře.
Závěr z toho jest, že slyšitelnej rozdíl mezi zvukovkama rozhodně je, ale záleží hlavně na aparatuře, kterou živí, aby to bylo rozpoznatelný. Spolu s tím, že za těch 5 let se zvukový kodeky určitě zlepšily, a tvým rozpočtem, je imho lepší koupit dražší sluchátka a až v budoucnu se poohlídnout po lepším zdroji zvuku.
Závěr z toho jest, že slyšitelnej rozdíl mezi zvukovkama rozhodně je, ale záleží hlavně na aparatuře, kterou živí, aby to bylo rozpoznatelný. Spolu s tím, že za těch 5 let se zvukový kodeky určitě zlepšily, a tvým rozpočtem, je imho lepší koupit dražší sluchátka a až v budoucnu se poohlídnout po lepším zdroji zvuku.
- dohnalik
- Středně pokročilý

A víš proč? Protože operáky na X-Fi titanium jsou pomalý šumící sračky. Já je vyměnil a ta zvukovka je uplně jinde... Xonar je na tom líp, mnohem líp.
Taky si pleteš pojmy, ta zvukovka není externí, jenom dedikovaná.
Taky si pleteš pojmy, ta zvukovka není externí, jenom dedikovaná.
- prd
- Začátečník

-
ono vzhledem k hodině v jaký jsem to psal jsem rád, že jsem nenapsal horší zvěrstva než externí/dedikovaná.
Co se týče tý X-fi kámoš ve mně tehdy neměl takovou důvěru, aby mě nechal se mu nad zvukovkou prohánět s mikropáječkou a ani se mu nedivím. Nic to ale nemění na faktu, že v defaultu to alespoň pro mě byla horší zvukovka než ta integrovaná.
- dohnalik
- Středně pokročilý

Zajímavý, pro mě i v defaultu to byl celkem velký rozdíl. Možná ty HD595...
- prd
- Začátečník

-
No a jsme zase u toho
I proto bych radil radši si v týhle cenovce koupit dražší sluchátka než zvukovou kartu