Zrychlení a vyčištění PC
- Ptak666
- Začátečník

Zrychlení a vyčištění PC
Zdravím Vás,
Narazil jsem na jednu reklamu na netu na program který zrychluje PC. Tu je odkaz http://cz.pcspeedup.me/?affid=adwords&k=autocontent
Jen by mě zajímaly Vaše názory a jestli to má cenu do toho jí t a koupit. Nebo jestli jestli je to jen hloupý žert, který z lidí tahá jen prachy. Díky
Narazil jsem na jednu reklamu na netu na program který zrychluje PC. Tu je odkaz http://cz.pcspeedup.me/?affid=adwords&k=autocontent
Jen by mě zajímaly Vaše názory a jestli to má cenu do toho jí t a koupit. Nebo jestli jestli je to jen hloupý žert, který z lidí tahá jen prachy. Díky
Mainboard: ASUS RAMPAGE V EXTREME/U3.1 - Intel X99 , CPU:Intel Core i7-5820K 3.3GHz, RAM: Kingston HyperX Savage Black 32GB (4x8GB) DDR4 3000, GPU: ASUS STRIX-GTX980TI-DC3OC-6GD5-GAMING, 6GB GDDR5, PWRS: OCZ ZX Series 1250W , OS: Win7 64bit,COOLER: Noctua NH-D14, CASE: Zalman Z11 NEO, modrá/černá , HDD: Transcend SSD370S - 512GB, Seagate Desktop SSHD - 2TB, Monitor: ASUS ROG PG278Q - 3D LED monitor 27"
- zombux
- Odborník PCT

Re: Zrychlení a vyčištění PC
zrychluje PC
jak? nijak. vyčištění disku od balastu zvládne vestavěný nástroj ve windows jménem Vyčištění disku. všechno ostatní je k ničemu, natož za to ještě platit.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Ptak666
- Začátečník

o.k. To jsem chtěl slyšet. A neexistuje nějakej program normálně volně ke stažení. Nebo jak říkáš je to zbytečné?
Mainboard: ASUS RAMPAGE V EXTREME/U3.1 - Intel X99 , CPU:Intel Core i7-5820K 3.3GHz, RAM: Kingston HyperX Savage Black 32GB (4x8GB) DDR4 3000, GPU: ASUS STRIX-GTX980TI-DC3OC-6GD5-GAMING, 6GB GDDR5, PWRS: OCZ ZX Series 1250W , OS: Win7 64bit,COOLER: Noctua NH-D14, CASE: Zalman Z11 NEO, modrá/černá , HDD: Transcend SSD370S - 512GB, Seagate Desktop SSHD - 2TB, Monitor: ASUS ROG PG278Q - 3D LED monitor 27"
- rbclass
- Žlutá karta

-
ccleaner je naj z bezplatnych
- Ptak666
- Začátečník

Když jsem naposled používal CCleaner tak jsem dělal novej systém 
- zombux
- Odborník PCT

nechápu co chcete pořád čistit do zblbnutí, těch pár desítek kB balastu na disku u současných počítačů má vliv na výkon přesně nula. žůžoutility typu ccleaner jsou tudíž taky na dvě věci, dobré leda tak na imaginární útěchu uživatele že "to má fakt vyčištěný" (navíc se to žůžočištění občas nepovede, žejo)
- rbclass
- Žlutá karta

-
zrychlis pc hlavne defragmentaciou ..a to ako disku..tak aj swapu, databaze precistenych registrov a fragmetnaciou systemovych suborov na ktore nema vpylv normalna defragmentacia.. dalej vypnitim zbytocnych sluzieb a programov na pozadi atd
a samozrejme s bavme o legalnych windows..to ze ti ccleaner dodrbal system znaci, ze ten system uz bol rozdrbany poriadne predtym
a samozrejme s bavme o legalnych windows..to ze ti ccleaner dodrbal system znaci, ze ten system uz bol rozdrbany poriadne predtym
- zombux
- Odborník PCT

nesmysl. defragmentace zrychlí chod disku maximálně v řádu procent, u moderních PC ten přínos je minimální. pokud je v PC SSD tak je defragmentace úplně irelevantní. defragmentace registru je pak úplně mimo mísu, přístupová doba k malým binárním souborům je instantní bez ohledu na jejich fragmentaci. vypnutí zbytečných služeb a programů na pozadí je na průměrně silném PC taky zbytečná, samozřejmě pokud nejde o vyloženě gigantické procesy žeroucí desítky a stovky MB paměti. suma sumárum, nějaká měřitelná změna se vším tímhle udělat určitě dá, ale musel by se stát zázrak aby to bylo reálně pozorovatelné. většinou jde spíš o placebo a nějaký efekt drobných změn které ve výsledku nepřinesou vlastně vůbec nic.
- rbclass
- Žlutá karta

-
podobne veci mi zrychli start o 20 sekund..ale mysliet si mozes cokolvek..ja ti to neberiem
- zombux
- Odborník PCT

start o 20 sekund zrychlí SSD, ne smazání několika souborů na disku 
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník

No CCcleaner se mi docela osvedcil na mazani ruznych Temp souboru. Kdy najednou vymaze cache IE i woken.
Casto to bylo i nekolik giga. Na vyjimecne zasvinenejch PC pomohla i defragmentace registru.
Nicmene jak je v nazvu uvedeno, je to spis cleaner nez speeder...
Casto to bylo i nekolik giga. Na vyjimecne zasvinenejch PC pomohla i defragmentace registru.
Nicmene jak je v nazvu uvedeno, je to spis cleaner nez speeder...
- zombux
- Odborník PCT

tempy, cache IE atd. samozřejmě v pohodě zvládá i Vyčištění disku, navíc bez rizika že se to podělá.
- S.h.I.t.
- Začátečník

-
Plný souhlas se zombuxem. Vše co je potřeba čistit apod. umí systém sám o sobě a nepotřebuje na to nějaké optimalizátory a podobné sračičky. (CCleaner, tuneUp a já nevim co ještě). Úplně nejhorší jsou pak sračičky, co si hrají s registry 
- rbclass
- Žlutá karta

-
to ze to nevies aj s hdd neznamena ze to tak nie je,len ze si toho neschopny..a prestan tu rozsirovat bludy ze sa win neda upravami zrychlit,tomu dnes neuveri ani male dietazombux píše:start o 20 sekund zrychlí SSD, ne smazání několika souborů na disku
tu mas nejaky test,mozno ti trochu otvori oci
http://extrawindows.cnews.cz/testik-jak ... i-pocitace
dalej sa k teme vyjadrovat nejdem..
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník

A vycisti ti Cisteni i cache FF, Flashe, 7-zipu...?
Tak jasne, kdyz si nekdo zatrhne advanced setup, necha si vycistit uplne vsechno, ignoruje varovny hlasky - tak se muze dockat i toho, ze si pomrvi system.
Mne se to behem tech x let ani na jednom stroji nepovedlo. Staci - jako u vseho - to pouzivat s rozmyslem. A jednoduse ocenuji, ze to je malej, rychlej a funkcni nastroj, co integruje vicero uzitecnych funkci.
Tak jasne, kdyz si nekdo zatrhne advanced setup, necha si vycistit uplne vsechno, ignoruje varovny hlasky - tak se muze dockat i toho, ze si pomrvi system.
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Tak já se taky přidám 
CCsračka nestojí ani za zkoušku, nakonec když jsem ji naposled zkoušel, tak už mi windows nenajel (těchto zkušeností sem zažil více) Nakonec byl sem tehdá mladý a naivní a věřil sem kde jakým pi***
imho zrychlení o 20s je naprostá hovadina a přikláním se k těžkému placebu.
Má rada zní: Neinstalujte do PC tyto "čistící" (srací) blbosti a váš systém vám bude vděčný
CCsračka nestojí ani za zkoušku, nakonec když jsem ji naposled zkoušel, tak už mi windows nenajel (těchto zkušeností sem zažil více) Nakonec byl sem tehdá mladý a naivní a věřil sem kde jakým pi***
Podobné věci mi za 20 sekund kompletně rozjebali systémrbclass píše:podobne veci mi zrychli start o 20 sekund..ale mysliet si mozes cokolvek..ja ti to neberiem
Má rada zní: Neinstalujte do PC tyto "čistící" (srací) blbosti a váš systém vám bude vděčný
Tomu říkám už velká zoufalost... Co jsem testoval uživateli upravené windows (ještě v dobách vist) tak byli 10x stabilnější jak stock verze od microsfotu PS: Nelegální systém který není upravený se od té legální nijak neliší. Maximálně obsahuje nějaký ten aktivační shit který brání v černání obrazovky ala neškodná věcička.rbclass píše:a samozrejme s bavme o legalnych windows..to ze ti ccleaner dodrbal system znaci, ze ten system uz bol rozdrbany poriadne predtym
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Čistící sračky jsou k ničemu, ale sám mam v PC Ccleaner, není zase tak hrozný jen ho musíte umět používat. Každopádně už jsem ho nepoužil ani nepamatuju 
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Když se nepoužívá tak je to v pohoděSuke001 píše:sám mam v PC Ccleaner, není zase tak hrozný
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- Riku
- Začátečník

No s minulým počítačem jsem používal ccleaner cca 4 roky, celý ty 4 roky jsem ani systém nepřeinstaloval, jel pořád jako čerstvě nainstalovanej a nikdy se nic nepodělalo. Takže bych spíš dával vinu tomu co je mezi klávesnicí a židlí, než nějakýmu programu.
PS5 Pro | LG OLED CX55
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Výjimka potvrzující pravidlo...
Pokud přes něj jen mažeš prázdné složky tak není moc pravděpodobné, že ti to odrovná windows
Dokonce si troufnu říct, že na některé věci to není špatný program (i když mě teď nenapadne ani jedna)...