Mám následující problém: Na MB Gigabyte BA-Z68X-UD3-B3 jsem používal SW Raid 0 (Na Windows 7), přes Intel řadič v čipsetu. Zapojeno bylo 5 disků, 4 WD Green a jeden Samsung, vše 2TB. Vše fungovalo OK, no problem.
Pak jsem musel disky vyndat, poznamenal jsem si pozice disků v řadiči. Když jsem je po čase nainstaloval zpět, pole není funkční. Hlásí, že jeden z disků je Incompatible a jeden Non-member. Ostatní tři jsou Member, tedy OK.
V Intelovské aplikaci k řadiči píše, že tyto dva disky nejsou přítomné, ukazuje je jako dva samostatné disky. Zkoušel jsem jiné pozice v řadiči, ale nepomohlo to. V biosu je to samozřejmě nastaveno na RAID...
Disky jsou dle Smartu OK, vzhledem k tomu že jde o RAID 0 (teda původně...) tak z nich číst nejde (Stripe).
Jo, jsem si vědom rizika, je to průběžná záloha, ale rád bych tomu přišel na kloub... díky
Utility ve Win je vidí, nechci na ně jinak šahat, abych je zápisem nepodělal.
nevíte někdo co zkusit? díky...
SW RAID Intel Win 7 problém po opětovném zapojení disků
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Hugous
- Nováček

-
SW RAID Intel Win 7 problém po opětovném zapojení disků
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- michal.kolesa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: SW RAID Intel Win 7 problém po opětovném zapojení disků
A v bios disky načte a vidí ?
- Hugous
- Nováček

-
Re: SW RAID Intel Win 7 problém po opětovném zapojení disků
Ano, pokud nemám v biosu nastaven RAID tak je všechny najde. Stejně tak pokud je v biosu nastaven RAID, tak při bootování ten Intelácký SW Raid všechny disky najde. Jen prostě z nějakého důvodu dva disky nemá jako member disk...