[Duel] Sapphire HD 7970 3GB GDDR5 vs ASUS GTX670-DC2T ?
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: [Duel] Sapphire HD 7970 3GB GDDR5 vs ASUS GTX670-DC2T ?
Je tam implementace obojího, jak CPU, tak GPU "verze".
- NeoPlex
- Začátečník

-
a je v tom nejaky rozdil? Kdyz jsem se poprve a naposled setkal s physx, tak to bylo pred 5 lety, takze jsem trochu mimo 
- durod
- Středně pokročilý

Ohledne Metra, GPU verze tam vlastne neni, IMHO, ani na youtube nejsou rozdilove videa
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- NeoPlex
- Začátečník

-
- mouldy
- Pokročilý

Nevidim ve PhysX zadnej velkej prinos, nejak nechapu proc se to do her s podporou pouze NV karet vubec dava, kdyz takovej Havok dokaze stejny veci viz Red Faction.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

To je úplně jedno, je to umírající (alespoň v GPU verzi) API které je pasé. Ano v některejch NV sponzorovanejch hrách to dá extra efekty a to je asi tak vše.
Dále mezi 670 a 7970 jsou některé evidentní rozdíly typu spotřeba, a v určitejch situacích výkon, nic co by ale v dané cenové relaci mělo ňákou váhu.
Když se člověk rozhoduje mezi těmito kartami, měl by se rozhodovatz podle supportu a driverů. Máš raději drivery Nv nebo AMD? V těhch hrách a enginech co hraješ si vede jaká karta líp? A podle toho se rozhodnout. To jest vše.
Jinak nechápu logiku lidí co se přijdou zeptat která z téměr stejně rychlých karet je lepší.
Já osobně bych bral GTX670 protože toho po SW stránce nabízí mnohem více. Nejde o ňákej physx, ale plně funkční ovládací panel, funkční vynucování AA, tranparentní vyhlazování, možnost použít dynamickej vsync, framelimiter, atd. Nic takového AMD nemá tam je člověk většinou rád když vše jede bez artefaktů či jinejch problémů. Pokud budeš hrát top50 recenzovanejch her půjde vesměs vše ok, pokud ale něco nestandardního, tam čekej potíže.
Dále mezi 670 a 7970 jsou některé evidentní rozdíly typu spotřeba, a v určitejch situacích výkon, nic co by ale v dané cenové relaci mělo ňákou váhu.
Když se člověk rozhoduje mezi těmito kartami, měl by se rozhodovatz podle supportu a driverů. Máš raději drivery Nv nebo AMD? V těhch hrách a enginech co hraješ si vede jaká karta líp? A podle toho se rozhodnout. To jest vše.
Jinak nechápu logiku lidí co se přijdou zeptat která z téměr stejně rychlých karet je lepší.
Já osobně bych bral GTX670 protože toho po SW stránce nabízí mnohem více. Nejde o ňákej physx, ale plně funkční ovládací panel, funkční vynucování AA, tranparentní vyhlazování, možnost použít dynamickej vsync, framelimiter, atd. Nic takového AMD nemá tam je člověk většinou rád když vše jede bez artefaktů či jinejch problémů. Pokud budeš hrát top50 recenzovanejch her půjde vesměs vše ok, pokud ale něco nestandardního, tam čekej potíže.
- NeoPlex
- Začátečník

-
DOC_Zenith: jak nechapes logiku? Co tim chces rict? Kdyz jsi nekolik let mimo deni, tak ztratis prehled, navic co web to jine testy a pak jsou i oddborne weby, ktery te hodej uplne do rise snu a orientuj se v tom pak..
- michal3d
- Začátečník

DOC_ZENITH: tak to si to zase trosku zdramatizoval, nie?
Je pravda, ze vynutenie AA a transparentneho AA nefunguje v uplne kazdej hre, ale v mnohych to funguje absolutne bez problemov. Ten dynamicky Vsync osobne nepovazujem za nejaku vyhodu. To naopak, Framelimiter je naozaj super vec a bolo by fajn keby to AMD tiez prida do driverov, nicmene grafiku by som si podla toho nevyberal.
A tu poslednu poznamku si si naozaj mohol odpustit...
Je pravda, ze vynutenie AA a transparentneho AA nefunguje v uplne kazdej hre, ale v mnohych to funguje absolutne bez problemov. Ten dynamicky Vsync osobne nepovazujem za nejaku vyhodu. To naopak, Framelimiter je naozaj super vec a bolo by fajn keby to AMD tiez prida do driverov, nicmene grafiku by som si podla toho nevyberal.
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Já myslim, že to trefil na hlavičku, poslední dobrá ATI pro mě byla ve své době 4890, dal jsem jí přednost i před 285GTX. Pak jsem chvíli měl 295GTX na vodě která nebyla špatná ale než vyšla GTX480, měl jsem nějakou dobu 5870. 5870 mi přišla celkově lepší než 295GTX, ovšem právě zmíněné AA a bugy typu problémy při FPS XY+ postupně se to zlepšolvalo s každou verzí ovladačú, ovšem paradoxně se zase objevovali nové problémy. S příchodem GTX480 jsem ji zkusil a nechal jsem si ji...výkon, spolehlivost, bezproblémovost. 7970 3GB verzi jsem před týdnem dával do kompu bratrovi, který ji pořídil za super peníz od známého z Francie. Není vubec zlá, zkusil jsem si na tom pár her a pro uživatele bych řekl "no problémo" pak jsem zkusil Unigine Heaven s teselací v rutzných režimech. No, nevim - asi zrovna tohle jí moc nesedne. V Crysis II mě totálně s_rou propady FPS na nesmyslných místech. V hloupém WOT to samé v bleděmodrém, obšas redscreen. 670ku jsem zatím doma neměl, ovšem že by mě 7970 přesvědčila o nutnosti zbavit se GTX580 a hledat něco nového...to tedy určitě ne. Možná se situace s novými drivery zase zlepší jako je to u ATI zvykem, tou dobou ale už bude venku zase něco nového od obou stájí.michal3d píše:DOC_ZENITH: tak to si to zase trosku zdramatizoval, nie?
- NeoPlex
- Začátečník

-
tak to vypada na tu GTX670 od Gigabyte ultra durable windforce da se sehnat za 9700+-
Jeste docela pekne klesla s cenou 7970 taky od GB ultra durable windforce, ta dokonce stoji 9900kc, ale vypada to, ze bude dlouho nedostupna.
Jeste docela pekne klesla s cenou 7970 taky od GB ultra durable windforce, ta dokonce stoji 9900kc, ale vypada to, ze bude dlouho nedostupna.