Ta karta je predrazena i v dolarech.Stoji 400dolaru.
Pri 18kc za dolar to vychazi porad na 8600kc..
Kdyby stala gtx670 jako gtx570 pri uvedeni(v dolarech) bylo by to uz celkem prijatelnych 7500kc.
Moderátoři: Walker1134, Wilik

Jo to dává smysl, zvlášť když v té samé situaci i vzrostlo fps téměř o stejný % jako byl nárůst taktu paměti.DOC_ZENITH píše:To se asi jednalo o situaci způsobenou limitem prostupnosti paměti. Moduly jako takové moc neřerou, kor ne bez zvedání jejich voltáže. To samé jádro, pokud neni vyloadované na max tak zvednutí samotné frekvence zvedne odběr jen minimálně. Ale pokud je to limitované prostupností a zvedneš takt pamětí = jádro se vyloaduje více = vzroste spotřeba.

Power 80% je pohodě - gigabyte to má posunutý tak že 100% = 200W, takže velká rezerva i na OC...durod píše:Kdyz koukam,kolik tocite sve GTX670 a me jede max boost po OC jenom na 1170 je nekde chyba. ...
Docela síla. Průměr OC GTX670 je někde kolem těch 1200 až 1250, takže 1350 je luxusní kus... asi pravý opak toho co má durod.dexterav píše:ked tak pozerám moja 670 ide vcelku obstojne

To si to spíš podvoltoval ne?spajdr píše:Mě jde Gigabyte na 1230/7000, více jsem zatím nezkoušel, bylo třeba zvednout voltáž na 1.125V.

Jó, to jsem zapoměl, ale ten obrovo návod je celkem prasečina a je to k ničemu, když stejně víc než 1,175V si nenastavíš = větší frekvence nedosáhneš. 1,175V si ty karty nastavují samy.spajdr píše:Mě to jde, dělám to přes nvidia inspector, viz. návod od OBRa.
Tak tím pádem dávám undervolt
A pokud máš pochyby že to nejde, tak jde, jelikož pokud mám nižší voltáž, tak mi obraz zatuhne a musím hru odstřelit přes správce úloh.

Když klesne zátěž GPU, tak se logicky sníží i takt grafiky - v tomhle případě je to úplně stejné jako chování Turba u procesorů Core i5/i7. Vyšší frekvence GPU by vyšší výkon stejně nepřinesla tj. je limitován výkon něčím jiným. Proč v téhle situaci tedy jádro nepodtaktovat a nepodvoltovat?spajdr píše:Problém je, že když nepoužiju OBRův návod, tak některé hry si nevynutí vyšší frekvenci na GPU (na MEM to kupodivu platí, když si to třeba přes Afterburner nastavím). Takže pak musím natvrdo nastavit např. těch 1200Mhz a to drží, né že si to náhodně třeba lítá níže, když zátěž o pár procent na GPU klesne.

Proč by to nemělo být možný? Když průměr je kolem 1200-1250MHz, tak musí existovat jak extra dobrý kusy co dají 1300+MHz, tak extra špatný co nedají ani 1200. Jestli máš ten gigabyte můžeš zkusit upravený bios s napětím 1,21V.durod píše:kua, jak to delate s tim OC, neni mozne ,ze mne defakto nejde jadro taktit, muj maximalni stabilni boost je 1170MHz.