Zjištění kolik má monitor nasvíceno

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Lord_Paprika
Začátečník
Začátečník

Zjištění kolik má monitor nasvíceno

Příspěvek od Lord_Paprika »

Zdravim,
nemůžu nikde najít nějakej prográmek nebo cokoliv, abych zjistil kolik má nějakej monitor nasvícených hodin. Na netu vidim občas, jak někdo udává, že jeho monitor má nasvíceno tolik a tolik hodin. Mám konkrétně monitor Dell U2410f, ale zítra půjde pryč a dorazí mi zbursu nový (reklamuji ho). Tak bych rád zjistil, kolik sem na tomhle starým nasvítil hodin.
A ještě otázka(nepatří dotohoto tématu, ale nechci zbytečně založit nové). Když dostanu nový kus monitoru z reklamace, tak se záruka počítá znovu 3roky od tedka? nebo pokračuje ta stará.
Díky za rychlý odpovědi :)
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: Zjištění kolik má monitor nasvíceno

Příspěvek od Bez_n1ck »

Předpokládám, že v PC to nenajdeš. Podle mně to bude uvedené v OSD monitoru, ale na svém monitoru jsem to nenašel.

Pokud dostáváš nový kus, běží nová záruka 3 roky.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Pokud to máš kupované na Ičo, tak záruka běží dál.
Jinak mám tušení, že pokud to máš už po dvouleté záruce a beží ti ten poslední rok záruky, tak se to jen prodlužuje o dobu co to bylo v reklamaci.
Lord_Paprika
Začátečník
Začátečník

tak sem koukal do menu v monitoru a našel sem tam jen nějakej test na kondici monitoru, nic jiného. Tak nevadí, asi to budou mít jen Eizo monitory a možné ještě nějaká značka.
Monitor sem si kupoval jako soukromá osoba a mam ho 1rok a 7měsíců. A Dell mění monitory rovnou kus za kus, takže budu mít zítra úplně nový.
Tak díky za infa :)
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Samozřejmě, že to lze zjistit - ze servisního menu.
Lord_Paprika
Začátečník
Začátečník

aha, ale to asi takhle s domácím vybavením nezjistím ne?
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Zjistíš, menu se aktivuje nějakou kombinací tlačítek, musíš si to najít.

Hele - http://avapug.net/?p=143
Lord_Paprika
Začátečník
Začátečník

jo díky, já už to našel na youtube :) Tak jen pro zajímavost, za tu dobu co ho mam sem nasvítil jen 3199 hodin :) Až mi dovezou zítra nový kus, tak si projistotu zjistim hned, jestli je opravdu novej :)
Tak moc díky za rady
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“