The Elder Scrolls V: Skyrim

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

Příspěvek od Hladis »

No vypada to hezky ,ale je to neaky low-res. Par lidi si na to i upozornovalo. Jinak az to vyladi ,tak to bude supr mod ,ktery nema konkurenci.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Jedu v 1920x1080, ale tady jsem měl zapnutý FXAA, který to trochu mázne. Bez 3D brejlí jedu bez něj, ale z nějakýho důvodu se mi to na brejlích líbí víc s FXAA.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

FXAA nepouzivam, to strasne maze scenu a detaily se ztraceji.

Tak Zmena z Ultra na High u stinu pomohla. Uz FPS nepadaji na polovinu uplne bezduvodne. Maj to tam nejak bugly.

Jinak S ENB a bez. Ten rozdil je proste obrovsky.

http://img217.imageshack.us/img217/3574 ... 415348.jpg
http://img580.imageshack.us/img580/6101 ... 153414.jpg
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tak jsem si hral s Climates of Tamriel a ENB a teda je to hardcore to vybalancovat. Tohle nebude snadny. Proc sakra maji to nastaveni noci a nemaji moznost jet uplne bez toho :x Kurvi to jakoukoliv snahu to nejak upravit. Pokud noc zesvetlim ,aby to nebyla jen cernota, tak presvetlim i dungeony. Zase kdyz nastavim den ,tak to zase pokurvi dungeony co berou denni setup :roll: Chjo.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

A jeste me Bethesda dobre nakrkla s Dawnguard. Pekny pridavek zabije uplnou a nesmyslnou kravinou. Totalne zvorali vampiry s ksichtiky a uplne popreli nektere udalosti predchozi. Takze okamzite vidite ,ze Hert je upirka ,co si klidne verejne reze drivi ve dne a dela jakoby nic. To ze ma zdeformovany ksicht a svitici oci je jaksi vedlejsi. Pred tim by nikoho nenapadlo (bez pouziti detect life) ,ze je to upirka a ze laka pocestne k prespani ne z dobrocinosti. Takhle by nalakala ,tak slepeho blbce. Dale muzem pokracovat s Sybille ,ktera ted se zaricima ocima jen celou hru spi v posteli v Blue Palace...atd.....Ktery dement v Bethesde tohle vymyslel :?
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Jo to se pánům povedlo..
btw. jak se dá udělat ze psa pomocník? Ať promluvím na kterýhokoliv psa tak jen štěkne nebo něco ale nic na výběr nemám. Pouze u toho death hounda mám možnosti. Ale já bych chtěl huskyho a to mi nejde ani když mám krev vlkodlaka místo upíra..
PS5 Pro | LG OLED CX55
Frater Omega
Nováček
Nováček

Příspěvek od Frater Omega »

Riku: Stahni si mod Pets of Skyrim - je k nemu i cestina.

Hladis: Chtel jsem se zeptat, to ENBcko je to velky zabijak frameratu za predpokladu, ze se to nejak rozumne nastavi? U toho FXAA Injectoru mne prave docela citelne chybi zejmena v nekterych mistech DoF, tak zvazuji ze bych jako jednu z poslednich uprav sel do tohoto...A jeste jedna vec, jakou presne verzi bych mel toho ENB stahnout, na Nexusu je k tomu nekolik verzi (ruzny ENB shader a dalsi prizviska), zkratka abych sel do toho "praveho" ENB :) Dik.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Vyzkouším, dík za tip, ale stejně by mě zajímalo jak se to dá bez modu udělat :-D

Jinak těch ENB verzí je strašně moc a každá vypadá jinak a má jinej vliv na výkon. Třeba verze od Hladise kterou sem dával se mi líbí ze všech co jsou na netu nejvíc, nebo si to můžeš upravit sám podle sebe jak se ti to líbí, ale je to dost na dlouho než to vypiluješ dle svejch představ :roll:
PS5 Pro | LG OLED CX55
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

ENB je ale v podstatě technologie nebo jak to říct, prostě boris vydá nějaký verze, základy, a lidi vydávaj svoje nastavení, takže si každej najde co se mu líbí, je toho fakt dost... já teď zkončil u countervibe ENB, to se mi snad líbí nejvíc. Vlastní DoF, možnost přidat hodně efektů.

Ochutnávka -> http://2i.cz/f24885af7c

http://2i.cz/2e844963b0
Frater Omega
Nováček
Nováček

Diky za info, povyzkousim.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Frater Omega píše: Hladis: Chtel jsem se zeptat, to ENBcko je to velky zabijak frameratu za predpokladu, ze se to nejak rozumne nastavi? U toho FXAA Injectoru mne prave docela citelne chybi zejmena v nekterych mistech DoF, tak zvazuji ze bych jako jednu z poslednich uprav sel do tohoto...A jeste jedna vec, jakou presne verzi bych mel toho ENB stahnout, na Nexusu je k tomu nekolik verzi (ruzny ENB shader a dalsi prizviska), zkratka abych sel do toho "praveho" ENB :) Dik.
Je to zabijak vykonu ,ale zalezi na nastaveni a zalezi co mas za PC. Da se tam nastavit kvalita stinu/AO/DoF....a da se to pak rozjet na GPU jako GTX560Ti. Pokud mas neco slabsiho ,tak uz musis dost vypinat.
DoF mam vypnutej. Za prve to zere dost vykon a za druhe to je dobry tak na delani screenshotu. Ve hre to pak spis vadi. Pokud myslis vetsi zamlzeni do dalky ,tak to je jina vec. DoF je jen zaostrovani.
No to neni snadny. Tech verzi je doslova tuna. Osobne jsem se naucil jak se to upravuje a proste si to upravil sam ,protoze zadny ENB mi proste nevyhovoval a to jsem jich zkusil mraky. Najdes to zde stranku zpet. Kazdy si to nastavi podle sveho monitoru a oci. Pak to treba u tebe bude vypadat uplne jinak. Dost tech ENB ma nejakou chybu a vetsina jich je spis delana na pekny efekt na screenshotu nez na realny pouziti. Problem je hlavne ve velkym ztmavovani noci ci dungeonu a zvlaste v Dawnguardu ,kdy to Bethesda jeste v novych lokacich ztmavila to je nehratelny a nejde to poradne ani vyvazit.
ENB je normalni postprocess. Jinak to nastaveni ENB neni zadna legrace a prepisuje se tam dost veci nejen v .ini ale i v tech ostatnich souborech a je dost hardcore to vyvazit nejak rozume. Treba vyladis krasnej den ,ale vejdes do dungeonu co pouziva stejny setup pro den a je to humus. Ted s Dawnguard a Climates of Tamriel se mi to vubec nedari vyladit ,aby to nejak sedelo. Musis otestovat hodne lokaci a zjistit po kazdym nastaveni ,zda je vse ok............neni to jednoduchy a stravil jsem nad tim hodiny.

Riku: Psa nedoporucuju. Pokud teda nemas rad zasekavani se ,casty load a rozbitou klavesnici.

Jinak mam i verzi na 0.114 ,kdy je AO vypnuty a pouziva to ten SkyLighting (fake AO). Neni to tak dokonaly ,ale je to min narocny a bez bugu jako pruhledna voda.
Frater Omega
Nováček
Nováček

Ok. Zrejme tedy uz zustanu u FXAA injectoru a mnou pouzitych retexturach pomalu vseho. Chodi to krasne, vypada to jiz dobre, tak co porad dal s tim laborovat, taky uz jsem s tim modingem stravil nepekne casu, takze tak. Dik.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

neni nic snažšího než si najít ENB který tolik nedrtí FPSky, zalohovat soubory co se chystáš přepsat a vyzkoušet si to...

jinak followery teda obecně nedoporučuju, jedině ze začátku kvuli převaze nepřátel, ale pak akorát prozraděj při sneakování a vůbec neuměj se chovat...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ja bych to bez ENB nehral. Ten rozdil je moc propastny a jen FXAA Injektor s tim moc nezmuze. Zkus te muj zdejsi ENB ,ktery je vcelku nenarocny a uvidis.

Follower je dobry ,pokud chcete rozbit klavesnici a u psa to plati dvojnasob :) Ze zacatku je dobry mit Lydii jako tanka a batoh ,ale jak trochu zesilite ,tak uz to je spis pritez. Pokud hrajete Assasina ,tak je jakykoliv follower na prasky.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Já jsem Lydii hned poslal do pr.. protože mi zabíjela panáky a já pomaleji skilloval :lol:
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Vyskillovat se muzes i pres Oghmu :razz: Jinak Riku chces zkusit to ENB na 0.114 s tim fake AO ?
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Jo o tom jsem četl, ale já si to raději vymlátim :) stejně teď už jsem skoro nesmrtelnej :lol:

Rád to vyzkouším, za to nic nedám :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
Frater Omega
Nováček
Nováček

Hladis: Tak jsem vyzkousel po odstraneni Injectoru to tve ENB (tu nejnovejsi verzi, bez toho nacervenaleho nadechu, ta mi, priznam se, prilis nesedela) a je to moc pekny, hlavne se mi libi celkove podani barev a urcita "mekkost" - voda je ted kuprikladu paradni. Nicmene pokud zapnu v jeho configu DoF (libi se mi ten efekt uz od dob G III) tak jde framerate pekne dolu a ma 560ka (bez Ti) uz ma co delat (tipnul bych tak 20-30 fps) a to mam AO v ovladacich vypnuty (vc. natvrdo vypnutyho AA a nastavenyho AF na 16 jak si radil stranku pred odkazem). No, zkusim se v tom jeste pohrabat. Kazdopadne diky za to, rozhodne je to hezci a barevne vernejsi jak s Injectorem.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Takze tady je ENB na 0.114 se SkyLighting misto AO http://uloz.to/xe6V6kg/enb-hladis-0-114-rar Je to hodne nenarocny ,takze se da u lepsich grafaren dost pritvrdit treba u kvality stinu ,Bloomu atd.... Nezapomenout vypnout jakykoliv AA a pouzit AF z ovladacu.
Frater Omega píše:Hladis: Tak jsem vyzkousel po odstraneni Injectoru to tve ENB (tu nejnovejsi verzi, bez toho nacervenaleho nadechu, ta mi, priznam se, prilis nesedela) a je to moc pekny, hlavne se mi libi celkove podani barev a urcita "mekkost" - voda je ted kuprikladu paradni. Nicmene pokud zapnu v jeho configu DoF (libi se mi ten efekt uz od dob G III) tak jde framerate pekne dolu a ma 560ka (bez Ti) uz ma co delat (tipnul bych tak 20-30 fps) a to mam AO v ovladacich vypnuty (vc. natvrdo vypnutyho AA a nastavenyho AF na 16 jak si radil stranku pred odkazem). No, zkusim se v tom jeste pohrabat. Kazdopadne diky za to, rozhodne je to hezci a barevne vernejsi jak s Injectorem.
Prave ten DoF je dost velkej zrout vykonu a ta GTX560 to neda. S tim mam problem i s GTX470. Zkus tenhle posledni DoF (priloha) primo od Matsa (tvurce DoF) zda to nebude lepsi ,ale pochybuju. Jen prepis (po zalohovani) ten soubor. FXAA Injector nemuze nijak ENB jako takovy nahradit a zde vidis proc. Zkus tohle ENB co jsem sem ted hodil.

BTW: Tu verzi do cervena nepouzivam ,ale melo to kryt nekdy dost nazelenaly nadech ,takze to byl spis takovy (optional). Bohuzel v Bethesda jsou blby a kazdou lokaci barevne jinak ladi a tim tam dochazi k barevnym kolizim. Ta posledni verze je vice rekneme neutralni a nebije nekde do oci nacervenaly snih atd....jako Bethesda je opravdu grupa diletantu ,to se jen tak nevidi.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Jo a abych nezapomel. Jdete do dokumentu do Skyrim a do SkyrimPrefs.ini . Zazalohujte a zmente tam:

bTreesReceiveShadows=1
bDrawLandShadows=1
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“