Problém s Creative Sound Blaster Live! 5.1

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
son
Začátečník
Začátečník

Problém s Creative Sound Blaster Live! 5.1

Příspěvek od son »

:( Potřeboval bych poradit!
Mám onu v nadpise uvedenou zvukovku a takový drobný problém s ovladači.
Když sem měl standartní ovladače zvuku z windows XP tak sem měl zvuk ve winech bez problémů, ale v některých hrách např. Colin Mc Rae 3 a 4, Battle Field mi blbl zvuk, že to chvilku jelo a pak se to rozchrčelo a už se to nezpravilo.
Na druhou stranu když sem si stáhl ze stránek creativu originální ovladače na ono Live! tak zvuk ve hrách skvělý, ale ve winech, když si pustím hudbu nebo film tak se mi zvuk zhruba co minutu jak kdyby zasekne tak na sekundu. Když to poslouchám tak hodinu mám sto chutí to rozmlátit.
Mám bedny 5.1 Genius Home Theater, kdybyste někdo měli podobné zkušenosti, ocenil bych radu jak se tohoto problému zbavit, abych měl dobrý požitek z hudby jak ve hrách tak při poslechu hudby a sledovaní videa.
Předem díky
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Když jsem měl chvíli Live (než jsem ho prodal), tak mi to ve hrách taky dělalo. Pomůže když vypneš EAX, pak to bude chodit v pohodě. (Ale bez EAX. :( )
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Zkusal si ovladace KX? www.kxproject.com
Sice mam Audigy 2 ale odvtedy co som tie KX vyskusal, si ovladace od creativu davat naspat nebudem. Hudba hra ovela lepsie / hlavne basy su mohutnejsie /! A frci mi na tom aj vacsina hier.
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

nemas nahodou ASUS iPanel???? jesli jo, tak mu vypni auto-timing v BIOSu...
son
Začátečník
Začátečník

.

Příspěvek od son »

Ten ASUS ipanel nemám.
Zkuste mi prosím ještě někdo poradit, nebo dat kontakt na koho bych se mohl obrátit. Jestli se třeba nemůžou hádat nějaký ovladače spolu :(
andrejkn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andrejkn »

Creativácke ovládače na SB Live stoja za veľké h... Síce som nemal nikdy vážne problémy so zvukom, iba s efektami EAX. Skús tie nové ovládače,čo tu už niekto spomýnal. Ja som si ich nainštaloval a nelutujem. Sú trochu ťažšie ovládatelné, ale zvuk hrá pekne a stereo krajšie rozkóduje na 5.1 Je v nich k dispozícii množstvo efektov.
Máš na základovke nejakú zvukovku? Ak ano, tak si ju deaktivuj buď v BIOS-e alebo rovno na doske.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Marian píše:Zkusal si ovladace KX? www.kxproject.com
Sice mam Audigy 2 ale odvtedy co som tie KX vyskusal, si ovladace od creativu davat naspat nebudem. Hudba hra ovela lepsie / hlavne basy su mohutnejsie /! A frci mi na tom aj vacsina hier.
Teda kolego, máš u mně obrovský plus !!! :) Tyhle ovladače jsem kdysi zkoušel se SB Live! a ASIO a hrozně to padalo a celkově mi to připadalo celý takový nedotažený. Ale ve stádiu, v jakém jsou teď je to naprostá bomba !! Nainstaloval jsem je a upadla mi čelist, když jsem viděl možnosti nastavení realtime DSP... Hned jsem si před výstup zapojil kompresor a už mně nesere, že je nějaká empétrojka hlasitostně nevyvážená... :-) To jsem dlouho hledal a s orig. ovladačema je to nerealizovatelný. Teď mám Audigy 1 a hned je s ní větší sranda... Update na podporu EAX4 z originálních CT ovladačů překvapivě zůstal. No prostě bomba. A to jsem to ještě nevyzkoušel ve hrách. Jen mně štve, že mám jenom 2.0 repráky, ale stejně... :-D

Celkem by to stálo za zařazení odkazu na tyhle alternativní ovladače do FAQ této sekce.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

No vidis upko, nekecam 8)
:twisted: KX rulezzz :twisted:
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“