PC se nechce zapnout
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- krakenuss
- Začátečník
-
PC se nechce zapnout
Nevím jestli to patří zrovna do tehle rubriky ale jina lepši tu pro to není tak jsem se rozhodl požádat o vyřešení obrosvkého problému tady. Normálně jsem pracoval na PC, taky jsem dělal testy přetaktované grafické karty (Nedělal jsem to poprvé), a asi 10 minut potom co jsem vše vrátil do normálu se PC zasekl. Řekl jsem si že to není nic vážného, stalo se mi to už několikrát. Po restartu ale nastal problém. PC se restartoval, všechny kontrolky, dokonce myš aklávesnice a různé diody... svítily, ale nenaskočila mi úvodní obrazovka kde jsou vypsány takové ty věci jako jak se dostat do biosu atd... PC jsem vypnul a za půl hodiny jsem to zkusil znova, tentokrát vše naskočilo ale po zmizení úvodní obrazovky se PC znovu zasekl. Od te doby už nenajede ani ta uvodni obrazovka. Potřeboval bych nutně vědět v čem muže byt problem a pokud možno jak jej vyřešit. Díky
Hladis//Nepatri - presun
Hladis//Nepatri - presun
- jakubom
- Začátečník
-
Re: PC se nechce zapnout
Jinou grafiku jsi zkoušel ? Pokud máš integrovanou zkus tu...
- krakenuss
- Začátečník
-
Tu jsem před lety v BIOSu vypnul takže není možnost jak ji zapnout, sice jsem zkusil vyndat graf. kartu a zapojit kabel na konektor integrovane ale žádná změna.jakubom píše:Jinou grafiku jsi zkoušel ? Pokud máš integrovanou zkus tu...
- Butch
- Středně pokročilý
Zkus reset cmos. Tim by se mela zapnout ta integrovana by default
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- krakenuss
- Začátečník
-
jak?Butch píše:Zkus reset cmos. Tim by se mela zapnout ta integrovana by default
- michal.kolesa
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Buď je na základní desce tlačítko, které stačí stisnout a chvíli držet
nebo
se vyndá propojka a dá se do polohy clear cmos
či se
na několik minut vyndá baterie
Více manuál k základní desce
nebo
se vyndá propojka a dá se do polohy clear cmos
či se
na několik minut vyndá baterie
Více manuál k základní desce
- gun-chan
- Začátečník
bry den nejdem zakladat novi topic takto pastnem sem
jak som mal problem z samovypinanim pc vid topic http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?f=109&t=186379
tak sa mi vcera zas vypol a uz nechcel nabehnut tak som po rade Hladisa kupil novy zdroj a zapojil ho a potom pc uz nechcelo vobec nabehnut tak som skusil vytihanut ramky a zapnut to len tak a znova sa zapol a vobec som nevidel ziaden obraz na monitore tak som prehodil graficku kartu na druhy pciexpress slot a pc nabehlo,dostal som sa do biosu a skusil som to nataktovat jak som to mal predtim tj na 4.2ghz,pc sa restartlo 2x a potom sa ukazala chyba ze sa nepodarilo pretaktovat,tak som to skusil znova a ostala cierna obrazovka a pc bezalo len nic neukazovalo,tak som tam nastavil defaultne hodnoty a pc sa rozbehol dostal som sa do windowsu,tam som nahral novy bios,restartoval a skusil znova to pretaktovat,a zas to neslo a vobec nesiel zmenit nasobic na 42,tak som to skusil cez blck navysit frekvenciu na 4.2ghz ramky dat na 1333 a znova to neslo nabehnut a ostala cierna obrazovka tak som vytiahol baterku a vyresetoval bios,tak som tam nastavil znova povodne hodnoty a ide to nejak,mam podozrenie ze mi odisla doska
tak tu prikladam info z hw info jakto bezi
tak za pripadne rady dakujem
kdyztak ete mozem semka hodit screeny z biosu ak bude potreba
jak som mal problem z samovypinanim pc vid topic http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?f=109&t=186379
tak sa mi vcera zas vypol a uz nechcel nabehnut tak som po rade Hladisa kupil novy zdroj a zapojil ho a potom pc uz nechcelo vobec nabehnut tak som skusil vytihanut ramky a zapnut to len tak a znova sa zapol a vobec som nevidel ziaden obraz na monitore tak som prehodil graficku kartu na druhy pciexpress slot a pc nabehlo,dostal som sa do biosu a skusil som to nataktovat jak som to mal predtim tj na 4.2ghz,pc sa restartlo 2x a potom sa ukazala chyba ze sa nepodarilo pretaktovat,tak som to skusil znova a ostala cierna obrazovka a pc bezalo len nic neukazovalo,tak som tam nastavil defaultne hodnoty a pc sa rozbehol dostal som sa do windowsu,tam som nahral novy bios,restartoval a skusil znova to pretaktovat,a zas to neslo a vobec nesiel zmenit nasobic na 42,tak som to skusil cez blck navysit frekvenciu na 4.2ghz ramky dat na 1333 a znova to neslo nabehnut a ostala cierna obrazovka tak som vytiahol baterku a vyresetoval bios,tak som tam nastavil znova povodne hodnoty a ide to nejak,mam podozrenie ze mi odisla doska
tak tu prikladam info z hw info jakto bezi
tak za pripadne rady dakujem
kdyztak ete mozem semka hodit screeny z biosu ak bude potreba
gunchan bf3
gunchan bf4
shion(chan,tan,kun)mmorpg/mmo
http://steamcommunity.com/profiles/76561197980296429
gunchan bf4
- Dithius
- Pokročilý
máž možnost poslat desku na reklamaci ?
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Trident Z5 Neo 32GB 6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- gun-chan
- Začátečník
ano mam,ale to zas budem bez kompu ale to nebude vadit to poslem,alebo radsej zanesiem sam ale az nabuduci tyzden tak uvidim jako dopadnemDithius píše:máž možnost poslat desku na reklamaci ?
edit:takto poslem bo do ostravy sa mi nece ist
gunchan bf3
gunchan bf4
gunchan bf4