nastavení dvou AP v domě

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
00Inferno00
Začátečník
Začátečník

nastavení dvou AP v domě

Příspěvek od 00Inferno00 »

Zdarec, mám doma dvě APčka TL-WA500G a můj problém je následující. Chci nasvítit signálem dvě nadzemní podlaží rodinného domu. V každém podlaží je zmíněné APčko, v módu AP, krmené UTPčkem z routeru. Při tomhle nastavení se ale zařízení (mobil , ntbk,...) nepřipojí k silnějšímu zdroji signálu, protože v každém patře je i slabý signál ze vzdálenějšího APčka. Mám nastavit spodní AP na mód "repeater?" S horním nechci dělat nic, protože tam trávím více času, takže bych rád plnou rychlost. Dík za odpověď.
ASUS ROG Strix G10DK 27L Gray = ASUS PRIME B550M-K, AMD Ryzen7 5800X undervolted, GeForce RTX 3060, 2x Kingston FURY 32GB DDR4 3200MHz CL16 + ASUS ROG STRIX LC II 120 ARGB
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: nastavení dvou AP v domě

Příspěvek od Brázda.l »

Tohle bude asi záležet na konkrétním zařízení, obecně se tomu říká "agresivita" roamingu, některé karty/ovladače dovolují nastavit jeho hodnotu, ale netuším co s mobilem.

Podobně to taky provozuji, NTB funguje dobře, relativně rychle se přepojuje na lepší signál, ale třeba u tabletu je problém, ten se drží zuby nehty a dokud to úplně nevypadne, tak se nepřepojí na lepší ...
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“