HD 6870

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
patushik
Nováček
Nováček

HD 6870

Příspěvek od patushik »

Zdravím,
potřeboval bych pomoct s jedním problémem, který řeším už delší dobu. Nejedná se o nic zvláštního, je to problém, který řeší většina z nás, ale u mě je trochu specifický a už si opravdu nevím rady. U některých her, se mi stává, že vždy když např. chci hru uložit nebo loadnout a nebo z ní vyskočit, vypne se mi celý počítač, a to tak že uplně, musím vypnout zapnout zdroj, aby šel znovu zapnout. Samozřejmě jsem řešil teploty, nejprve CPU, tam je teplota cca 40-50 stupnu a pak GPU, tam je teplota po vyčištění a chladiče a nanesení pasty 45stup idle a při zátěži (např max payne3) má as 66stupnu. Ještě jsem ji zkoušel testovat ve furmarku tam teplota lezla k 90stup. Jen ve zkratce má sestava, AMD PHENOM II X6 1090T, SAPPHIRE RADEON HD 6870 1024MB, 8gb dd3 corsair, zdroj fotron 650W.. Teď naposledy řeším tento problém u hraní max payne 3, během hry vše OK, dám opustit hru a pc se vypne. To samé mi dělá např u skyrim, mass effect 2 atd.. dělalo to občas i během hry, ale to je spíš výjimka. Jinak bych řekl, že vše funguje jak má, tohle je jediný problém, ale celkem zásadní, řeším ho dá se říct od začátku co mám tento počítač, cca rok a půl. Předem všem děkuji za jakékoliv rady... PS. pc bych reklamoval, ale mám ho sestaven z komponentů a je těžký něco reklamovat, když nevím který komponent to způsobuje.
patushik
Nováček
Nováček

Re: HD 6870

Příspěvek od patushik »

zdroj je blackpower 650, pak tam mám arctic coller a tři větráky na odvod tepla
patushik
Nováček
Nováček

Příspěvek od patushik »

opravdu budu vděčnej za jakoukoliv radu, díky:)
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Tak to asi budeš muse tonést celý počítač do servisu a oni se na to podívají. Řekl bych že od neproavděpodobnějšího k nejmíň to bude deska, grafika, paměťi, zdroj, něco s os a nebo taky nic z toho ... prostě cokoliv a pokud nemáš komponenty na výměnu tak nemáš nejmenší šanci
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
rodier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rodier »

to nemuze bejt problem HW pokud muze x hodin hrat a just kdyz da vypnout tak se to podela.
To bude softwarove. blbej crack, blbej ovladac, blbej system.
Zkus reinstall. Pripadne zkus tam nechat treba jen 1 kus pameti.. a jestli se to nestane driv. Je mozne, ze dojde k zaplneni pameti, naplneni vadneho mista..
Obrázek
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Tohle je od zdroje, vyměň ho a budeš happy, Fortrony, navíc pokud jsou starší fakt kvalitou neoplývají.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Přesně tak, je to klasický případ s vadným zdrojem. Vyzkoušej jiný, popřípadě kup rovnou Seasonic S12II-520.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“