Jak na airflow v Thermaltake Commander MS-I Snow

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
INDiGEN
Nováček
Nováček

Jak na airflow v Thermaltake Commander MS-I Snow

Příspěvek od INDiGEN »

Ahoj, zrovna jsem si čerstvě osadil tuhle skříňku a nakoupil pár větráčků, ale efektivita se mi zdá nic moc takže bych byl rád za nějaké rady a tipy na větráčky :D , zatím napíši jak to mám teď...

case má 120x120 pozice, 2x stropní, 1x boční, 1x přední a 1x zadní

zatím ho mám osazený větráčky: 1x stropní který nasává před Gelid Tranquillo ten druhý ketrý měl vyfukovat se mi tam nevejde ( mám tam protažený napájení CPU ) taže bych potřeboval aby byly oba svítící a s nízkým profilem okolo těch 12mm jsem našel jenom SCYTHE Slip Stream pravděpodobně je dobrý ale není svítící a 1x přední CoolerMaster SickleFlow který nasává, v bočnici zatím žádný nemám a zadní je původní co už tam byl ten vyfukuje

a moje představa je aby oba stropní vyfukovaly, boční a přední nasávaly, na desce mám konektory na 4 vetráčky 2x 4pin a 2x 3pin (nepočítám CPU) už jsem nakoupil dvě rozdvojky takže oba stropní budou v jednom 4pinu a přední a boční větráček v druhém 4pinu, jeden 3pin bude pro zadní větráček a druhý zůstane volný, snad jsem to napsal aspoň trochu srozumitelně :D
ten boční bych dal ten samý co mám ve předu ale ty stropní mi dělají starosti, tak napište vy zkušenější jak by jste to osadily větráčky, já kvůli tomu ani nespím :D
Noťas: MSI GX600 ; cpu c2d 2,4ghz ; ram 2*1024mb ; gk nvidia geforce 8600mobile gt 512mb ; hdd wd 250mb 5400ot/min ; os vista ultimate ;;;

Sestava: i5-3470 + Gelid Solution Tranquillo r2 ; MSI Z77A-G43 ; ATI MSI R7850 Twin Frozr ; Corsair 2x4GB 1600 ; OCZ ZT 550W ; Case Thermaltake Commander MS-I Snow Edition ; Win7 x64
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Jak na airflow v Thermaltake Commander MS-I Snow

Příspěvek od Pepa1 »

Boční vůbec nedávat a nejlépe nějak zaslepit bočnici, aby se nenarušoval airflow,
jinak klasika - přední 120 aby nasávala studený vzduch a horní , tzn. zadní 120 + můžou být i ty dvě stropní 120 aby vyfukovaly horký vzduch ven, tak aby vznikl mírný podtlak ve skříni.
INDiGEN
Nováček
Nováček

Příspěvek od INDiGEN »

Jop díky, asi to tak udělám na bočnici přišroubuju zevnitř např. prachový filtr, mě jde hlavně o ty stropní nemůžu nikde sehnat žádný svítící nízkoprofilový aby se tam vešly, ten jeden 25mm silný je tam hrozně na těsno a druhý se tam nevejde
kvůli kabeláži a CPU konektoru napájení a já tam chci nějaký s červenýma diodama :D
Noťas: MSI GX600 ; cpu c2d 2,4ghz ; ram 2*1024mb ; gk nvidia geforce 8600mobile gt 512mb ; hdd wd 250mb 5400ot/min ; os vista ultimate ;;;

Sestava: i5-3470 + Gelid Solution Tranquillo r2 ; MSI Z77A-G43 ; ATI MSI R7850 Twin Frozr ; Corsair 2x4GB 1600 ; OCZ ZT 550W ; Case Thermaltake Commander MS-I Snow Edition ; Win7 x64
INDiGEN
Nováček
Nováček

Příspěvek od INDiGEN »

Tak jsem objednal prodlužku pro CPU napájení, ale zase tam překáží vysoký pasiv co je hned na kraji desky ten 25mm silný fan tam opravdu nenacpu, a u toho 12mm Scythe Slip Strem Slim nejdou regulovat otáčky :(

Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“