Zdravím, dotaz. Nainstaloval jsem daemon tools, potom kdyz jsem vlozil SD do ctecky karet, nenajela.
Napadlo mně, konflikt jednotek, tak jsem ve správci disků chtěl přiřadit jiné písmeno jednotce.
Správce disků nenajede, píše pořád že se připokuje ke správci virtuálních disků a nic ... čekám a čekám, nic.
Chtěl jsem teda odinstalit daemon tools. Instalace se zasekla, nechal jsem ji den běžet, nic. Neodinstaluje a kdyz chci najet na virtuální mechaniku DT, dám levé myšidlo a nic.
Ve správci jsem chtěl virtuální mechaniku odinstalovat, nebo zakázat, nejde.
Tak, co teď moudré hlavy ?
virtuální mechanika - daemon tools - jak se zbavit
Moderátor: Loki5567
- bartCZ
- Nováček

-
- Mastodont
- Černá karta

-
Re: virtuální mechanika - daemon tools - jak se zbavit
Zkoušel jsi to v nouzovém režimu?
- MiliNess
- Začátečník

-
Spusť RegEdit, najdi klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\dtsoftbus01
a hodnotu Start nastav na 4. Pak restartuj PC. Tím zakážeš zavedení a spuštění ovladače virtuální sběrnice, který vytváří a spravuje virtuální mechaniky DT.
Pokud bude po restartu vše v pořádku, můžeš celý klíč dtsoftbus01 smazat (včetně ovladače Windows\system32\DRIVERS\dtsoftbus01.sys)
Nejprve bych se asi pokusil o reinstalaci Daemon Tools a následné odinstalování.
Pokud zvládneš vyčistit systém po DT ručně, nemusíš to dělat.
Automatické spouštění DT po startu můžeš zrušit třeba pomocí Autoruns.
a hodnotu Start nastav na 4. Pak restartuj PC. Tím zakážeš zavedení a spuštění ovladače virtuální sběrnice, který vytváří a spravuje virtuální mechaniky DT.
Pokud bude po restartu vše v pořádku, můžeš celý klíč dtsoftbus01 smazat (včetně ovladače Windows\system32\DRIVERS\dtsoftbus01.sys)
Nejprve bych se asi pokusil o reinstalaci Daemon Tools a následné odinstalování.
- bartCZ
- Nováček

-
pomohlo, díky !!!MiliNess píše:Spusť RegEdit, najdi klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\dtsoftbus01