Zhasnutí LCD Monitoru
Moderátor: maXXmilian
- syrynx
- Nováček

-
Zhasnutí LCD Monitoru
Dobrý den,
mám následujici problém. Koupil jsem si a také sám sestavil toto PC:
Corsair Power Supply TX650, ASUS P5QL-E, Intel Core 2 Duo E7400 BOX, Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1066MHz, WD Caviar Black 3.5" 500GB WD5001AALS, Sapphire ATI Radeon HD 4850 Vapor-X 1GB DDR3, Samsung 21.5" SM 2233SN, LG GH22NP20.
Ihned po zapojení začal LCD monitor zhasínat, prostě se po 5 sekundách zhasne. Musím ho vypnout a po zapnutí beží zase tak 2-3 sekundy. Zdá se mi ale že se vypne jen podsvicení, jelikož vidim náznak plochy ve Windows Vista či písmenka v Biosu. Zkoušel jsem přes HDMI zapojit do mé LCD TV a vše funguje bez problémů. Tak problém v kartě asi nebude. Nevím zda to hraje roli, ale mám subjektivní pocit že je PC pomalejší než by mělo být, hlavně když instaluji Windows Vista. Nevíte kde je problém?
Děkuji
mám následujici problém. Koupil jsem si a také sám sestavil toto PC:
Corsair Power Supply TX650, ASUS P5QL-E, Intel Core 2 Duo E7400 BOX, Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1066MHz, WD Caviar Black 3.5" 500GB WD5001AALS, Sapphire ATI Radeon HD 4850 Vapor-X 1GB DDR3, Samsung 21.5" SM 2233SN, LG GH22NP20.
Ihned po zapojení začal LCD monitor zhasínat, prostě se po 5 sekundách zhasne. Musím ho vypnout a po zapnutí beží zase tak 2-3 sekundy. Zdá se mi ale že se vypne jen podsvicení, jelikož vidim náznak plochy ve Windows Vista či písmenka v Biosu. Zkoušel jsem přes HDMI zapojit do mé LCD TV a vše funguje bez problémů. Tak problém v kartě asi nebude. Nevím zda to hraje roli, ale mám subjektivní pocit že je PC pomalejší než by mělo být, hlavně když instaluji Windows Vista. Nevíte kde je problém?
Děkuji
- Axwell
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zhasnutí LCD Monitoru
zeby port vystupny port na monitor ? som videl grafiku kde bol port ktory ide na monitor zle naspajkovany a potom obraz ta ako hovoris, ze skoro nic nevidis, alebo vypadaval, tak skus hdmi na dvi ci vga redukcie sa predavaju. no a pomalost windows vista to je mozne ak si vista este nikdy nepouzival...
- syrynx
- Nováček

-
No pravda jeste jsem Visty neinstaloval mozna je to normalni..ze dlouho asi detekuje hardware atd.
Jinak tu redukci zkusim:o)))
Jinak tu redukci zkusim:o)))
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud říkáš, že vypne podsvícení, ale obraz vidíš, pak se s největší pravděpodobností jedná o vadu podsvícení monitoru. Vyzkoušej na jiném počítači a pokud bude taky blbnout, reklamuj.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- safris
- Nováček

-
Můžu se zeptat jak to dopadlo? Ja mam asi 5let LG L1730S a v poslední době se mi stává (v 90% případů), že při zapnutí se na monitoru neobjeví obraz. Resp. problikne na 1s načítání systému a pak nic. Když monitor vypnu a zapnu, tak zase na 1s problikne obraz a zase tma. Když několikrát vypnu a zapnu celé PC tak pak najednou naskočí a běží třeba celý den bez problému. Pokud už naběhne, tak při restartu naběhne opět - problém je jen při zapnutí PC po delším vypnutí (např. přes noc). Tak nevím co s tím, už jsem vyndal zandal grafiku, vyčistil všechny kontakty....
- Axwell
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
je to skor asi grafikou, ja by som vyskusal iny monitor, ci iny kabel od vga k monitoru.
- safris
- Nováček

-
Tak jsem zkusil jiny kabel a stale stejne. Prepojil jsem monitor z "solo" graficke karty na grafickou kartu integrovanou na desce a stale stejne. Takze to bude asi monitorem. Napada me, ze to muze byt ve zdroji, ale tenhle monitor nema zdroj samostatne na snure, ale je rovnou napojen na 220, takze ho ma zabudovany v sobe...
- safris
- Nováček

-
Tak pantata ho cely rozebral (prace na 1h, protoze tam nejsou skoro zadne srouby, jen "zacvakane plasty") a vymenil tam nejaky kondenzator, co mu prisel "nafoukly", a od te doby zlobi uz minimalne, tak jedno z 15 zapnuti nenajede.
- zombux
- Odborník PCT

jo, tohle je hlavně u starších LCD celkem běžná opravasafris píše:Tak pantata ho cely rozebral (prace na 1h, protoze tam nejsou skoro zadne srouby, jen "zacvakane plasty") a vymenil tam nejaky kondenzator, co mu prisel "nafoukly", a od te doby zlobi uz minimalne, tak jedno z 15 zapnuti nenajede.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Adeleina
- Nováček

-
Dobrý den, moc Vás prosím o pomoc. Před nedávnem mi při každém zapnutí monitor začal vydávat divné zvuky a obrazovka začla blikat, po 5 sek. vše přestalo a monitor běžel normálně. Dneska však mi monitor kleknul úplně, počítač jde, ale obrazovka zčerná. Po zapnutí chvilku jde, vydává divné zvuky a po pár sek. opět zčerná a zvuky přestanou. Nevíte někdo co stím ? Předem moc děkuji!!!!
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Viz výše - skontrolovat kondenzátory.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- Noobiq
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mal som dost podobny problem.. po otvoreni monitoru som nasiel 2 roztecene kondiky,.. po vymene fungoval ako nov
- bigolin
- Nováček

-
Nejspis bude vada ve zdroji nebo invertoru monitoru. Co je to za monitor?