Error Ox000000ed (unmountable_boot_volume)

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
WILD3N
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Error Ox000000ed (unmountable_boot_volume)

Příspěvek od WILD3N »

Zdravím mám takový problém: (oběví se to při booting screenu)
ERROR: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

<tady je nejaký text o tom, co bych měl dělat, ale je od MS, takže k ničemu>

STOP : 0x000000ED (0x85808C08, 8xC0000006, 0x00000000, 0x00000000)

<Těma číslama v závorce si nejsem jist>

Takže jak se to stalo: Nic jsem minulej den neměnil a z ničeho nic se to oběvilo. Když jsem dneska ráno zapnul počítač tak mi to hodilo tenhle error. Jediná věc, která by mohla způsobit ten problém je to, že včera jsem dal vypnout počítač, ale byl jsem unavenej a tak jsem nechtěl čekat a vypnul jsem zdroj. (Když se Win vypínal.) Ale nic jsem včera neinstaloval a nic jsem nepřidával. (Poslední změna: přidáno 512 MB ram, asi tak před měsícem, ale to žádné chyby neházelo.)

Takže co už jsem udělal:

Zkontrolován HDD (zkoušel jsem jiný - stále se restartuje)
Zkontrolována RAM (Dal jsem všechny moduly do jiného PC)
Zkontrolována GPU (Použil jsem integrovanou - jinak mám ATI x1950)
Zkontrolována Wi-Fi Card (Prostě jsem ji dal pryč.)
Zkontrolována CD/DVD Drive (Prostě jsem ji dal pryč.)
Zkontrolována Floppy Drive (Prostě jsem ji dal pryč.)

Taky jsem se podíval do BIOSU, ale nenašel jsem nic, co by se k tomu přímo vázalo.
<ale mohl jsem něco přehlédnout>

Máte li otázku, tak vám ji samozdřejmě rád zodpovím.
Také jsem to postnul na : http://www.suggestafix.com/index.php?showtopic=28204

Hladis//Presun
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Error Ox000000ed (unmountable_boot_volume)

Příspěvek od Geeker »

WILD3N píše:Zdravím mám takový problém: (oběví se to při booting screenu)
ERROR: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

<tady je nejaký text o tom, co bych měl dělat, ale je od MS, takže k ničemu>

STOP : 0x000000ED (0x85808C08, 8xC0000006, 0x00000000, 0x00000000)

<Těma číslama v závorce si nejsem jist>

Takže jak se to stalo: Nic jsem minulej den neměnil a z ničeho nic se to oběvilo. Když jsem dneska ráno zapnul počítač tak mi to hodilo tenhle error. Jediná věc, která by mohla způsobit ten problém je to, že včera jsem dal vypnout počítač, ale byl jsem unavenej a tak jsem nechtěl čekat a vypnul jsem zdroj. (Když se Win vypínal.) Ale nic jsem včera neinstaloval a nic jsem nepřidával. (Poslední změna: přidáno 512 MB ram, asi tak před měsícem, ale to žádné chyby neházelo.)

Takže co už jsem udělal:

Zkontrolován HDD (zkoušel jsem jiný - stále se restartuje)
Zkontrolována RAM (Dal jsem všechny moduly do jiného PC)
Zkontrolována GPU (Použil jsem integrovanou - jinak mám ATI x1950)
Zkontrolována Wi-Fi Card (Prostě jsem ji dal pryč.)
Zkontrolována CD/DVD Drive (Prostě jsem ji dal pryč.)
Zkontrolována Floppy Drive (Prostě jsem ji dal pryč.)

Taky jsem se podíval do BIOSU, ale nenašel jsem nic, co by se k tomu přímo vázalo.
<ale mohl jsem něco přehlédnout>

Máte li otázku, tak vám ji samozdřejmě rád zodpovím.
Také jsem to postnul na : http://www.suggestafix.com/index.php?showtopic=28204
Predpokladam ze SEM jsi se dival. pisou ze STOP 0x000000ED UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME - reseni: chkdsk /r
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
WILD3N
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WILD3N »

Geeker píše:
Predpokladam ze SEM jsi se dival. pisou ze STOP 0x000000ED UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME - reseni: chkdsk /r
Predpokladas spravne ale jsou zde 2 veci:
1) Nechal jsem PC chvili (asi tak 5 h) odstat a potom mi to samo hodilo check disk...pri 2 fazi jsem od toho odesel a kdyz jsem se po chili vratil byla tam chyba tusim 0x00000024 - A text mi rikal at vypnu antivirové programy, defragmentaci disku a zalohovani dat. Radí mi to spustit CHKDKS /F, aby se zjistilo poškození dat apod. Coz nemam poneti jak chteji, kdyz se mi PC ani nenastartuje.
2) Jak se dostanu k Checkdisku, kdyz se mi PC nenastartuje ani v nouzovém režimu ? Prostě nijak a Win mam od HP a ti žádné takové bootovací CD, které by mělo konzoli pro zotavení a tudíž možnost check disk nedávaji k PC. (Každopádně SMRT HP a MS ! )
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

Nebudu zakladat nove tema a tak to napisi zde... notebook HP620 a Win7... samozrejme unmountable boot volume coz je jednoduche reseni "Chkdsk /R" ale bohuzel pres F8 (opravit pc) a ani bootovani z DVD -> opravit se nedostanu tam kam potrebuju, jen mi nabehne zakladni tapeta win7 a nic se nedeje, uz to mam zaple 30min a nic... Nevite co by s tim slo udelat!?

Samozrejme me napadlo to komplet smazat s tim ze data vytahnu coz mam sata usb adapter, tak to pripojim k PC... zobrazi se mi asi 3 disky hp recovery atd, ale ten nejdulezitejsi kde jsou data se sice zobrazi, ale nevi jeho velikost a samozrejme nejde otevrit takze zaloha dat -> reinstal win nepripada v uvahu, takze se ptam, asi disk v haji ze? Nebo je tu nejaka moznost jak se dostat k "Chkdsk /R"? Diky
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

Nikdo nevi??
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Zkus otevreni oddilu a pripadnou zalohu dat pres Get data Back.
Trva to ale i par hodin nez to najde data na pozkozenem disku.

je lepsi mit disk napojeny v nejakym stolnim compu nez pres usb redukci, kvuli rychlosti.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

tak bohuzel... pri hledani disku se program sekne :-/ asi ten disk je v haji no..
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“