Přehřívání PC

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Matthew01
Začátečník
Začátečník

Přehřívání PC

Příspěvek od Matthew01 »

Zdravím,
potřeboval bych poradit. Vždy, když si pustím nějakou graficky náročnější hru, jako je Crysis či Battlefield 3, tak po pár minutách mi počítač "chcípne" a tak dvacet minut nejde zapnout. Řekl bych, že se něco přehřívá, tipuji to na zdroj. Po vzkříšení PC se poprvé ukáže obrazovka přiložená v obrázku, počítač se restartuje a vše zase běhá jak má, dokud samozřejmě něco nezačnu hrát.

Sestava:
Intel i5 750 (4 x 2,66 GHz)
Gigabyte GA-H55M-USB3 ver.2
NVidia GeForce GTX 280
Kingston DDR3 1333 2GB KVR1333D3S8N9/2G (2x)
500GB HDD SATA II WD5002ABYS
Corsair TX 650 V2
NZXT 210 Source
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU: Intel i5 750 (2,66GHz@4GHz) MB: Asus P7P55D DDR 8 GB (Kingston a Zeppelin) GK Gigabyte GTX 280 1GB s Accelero Xtreme GTX Pro HDD 500GB WD, 1000GB WD, 1000GB Samsung zdroj Cooler Master M2 720W case NZXT Source 210 kuk LG W2243S-PF chlazení vodník
lazan
Začátečník
Začátečník

Re: Přehřívání PC

Příspěvek od lazan »

Napiš co máš za chladič, stáhni si core temp a napiš teploty jader.
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michal.kolesa »

ta BIOSová obrazovka znamená, že se PC vypl v nějaké nestandardní situaci.

Pokud se pC přehřívá tak zaprvé je potřeba sundat všechny chladiče (pokud nejsou přinýtovány pak by se "zničila" záruka a navíc nýt je nerozebiratelné spojení dvou materiálů) a žebrování pořádně umýt nejlépe pod tekoucí vodou.

Ventilátorek bohužel pod vodou umít nelze, tak alespoň otřít lopatky.

Pak odstranit zbytky staré teplovodní pasty a nanést novou co nejslabší vrstvu, dobře rozetřít po povrchách čipu a připáčknout žebravaný chladič a a přidělat opět ventilátorek.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

kašli na CT, OCCT ti ukáže real hodnoty
Matthew01
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matthew01 »

Zkusil jsem udělat v bedně větší průvan přidáním a přeházením větráků, to však bez úspěchu, hrál jsem tři minuty BF a znovu to spadlo.
Vždy jsem musel vytahat a znovu zandat všechny používané kabely ze zdroje, aby šel PC zapnout, teď to však při zandávání "škytlo" a vůbec se to nechce nastartovat. (zapomněl jsem vypnout zdroj) Držte mi palce, abych si neodpálil základovku, byla by už třetí v řadě.
Chladič na CPU jsem zatím neřešil, mám tam boxový, myslel jsem, že bude stačit, ale zřejmě ne. Po dvou minutách hraní mi OCCT ukázalo teploty na jádrech 54, 52, 52, 54 °C, na GPU asi 65-68 °C.
CPU: Intel i5 750 (2,66GHz@4GHz) MB: Asus P7P55D DDR 8 GB (Kingston a Zeppelin) GK Gigabyte GTX 280 1GB s Accelero Xtreme GTX Pro HDD 500GB WD, 1000GB WD, 1000GB Samsung zdroj Cooler Master M2 720W case NZXT Source 210 kuk LG W2243S-PF chlazení vodník
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to cpu a gpu nebude, ty teploty jsou v norme... vydel bych to na jednu z pojistek zdroje ci chipset na desce...
Matthew01
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matthew01 »

Dá se nějak zjistit teplota na chpisetu? Třeba SpeedFan mi ukazuje spoustu různých teplot, tak jestli jedna z nich není chipset, abych nešel na případnou reklamaci zdroje zbytečně.
lazan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lazan »

No hele, pokud se to resetne po 3 minutách hraní, tak přehříváním zdroje to nebude, možná nějakou pojistkou.
Ale pro jistotu hned po spuštění BF zkus na zdroj sáhnout, pokud na něm v pohodě udržíš ruku, tak teploty jsou ok.
Pokud je teplota zdroje ok, tak si zkus půjčit nějaký od nějakého kámoše, ať můžeš problém se zdrojem vyloučit. :)
Matthew01
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matthew01 »

Tak zdroj můžeme vyloučit, půjčil jsem si od kamaráda Trust 570W a dělá to úplně to samé. Při testu na OCCT mi po pár desítkách vteřin testování teplota na CPU vzroste na 70 - 75 °C. To už by mohl být problém?
Matthew01
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matthew01 »

Ikdyž při hraní to nepřesáhlo 55.. Nemohl by to být ten chipset? Je i docela "šikovně" schovaný za grafikou...
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“