Dotaz - vyber karty (gtx560ti vs gtx660ti)
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- Alfajk
- Začátečník

-
Re: Dotaz - vyber karty (gtx560ti vs gtx660ti)
kdyz je nekdo nepozornej a jeste k tomu idiot...tak se hold za chyby plati,ale namyslim si ze by to znicilo i procesor,pri nejhorsim desku
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To je blbost aby to bylo tou redukci.
Kdyby to odpalovalo zdroje, tak je asi nebudou davat ke kazdy GK ze?
Ja sem na corsairu tx650, kterej ma jen 2x8pin provozoval 2 roky 5850/5870 crossfire a prave sem musel pouzit dve redukce a fungovalo to bez problemu.
Mozna neco poskodil pri instalaci.Nebo je ta karta mrtva.
Kdyby to odpalovalo zdroje, tak je asi nebudou davat ke kazdy GK ze?
Ja sem na corsairu tx650, kterej ma jen 2x8pin provozoval 2 roky 5850/5870 crossfire a prave sem musel pouzit dve redukce a fungovalo to bez problemu.
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
stačí aby bola tá redukcia zlá napr skratovaná a je to...
samozrejme to mohol spôsobiť aj zdroj, neexistuje 100% istota pri kúpe HW že sa niečo nemôže stať
že HEAD
samozrejme to mohol spôsobiť aj zdroj, neexistuje 100% istota pri kúpe HW že sa niečo nemôže stať
že HEAD
Naposledy upravil(a) dexterav dne ned 26. srp 2012, 19:37, celkem upraveno 1 x.
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Vsechno je mozny 
- pinkpiggy
- Nováček

-
alfajk..za idiota se nepovazuji a nepozorny, to mozna tak jedine (ono kdyz chces dobry airflow ve skrini tak jsem si kabely hodil dozadu za ten plech a zkratka jsem ho prehledl..ale jak pise HEAD..ze by to bylo redukci se mi zda opravdu velice nepravdepodobne (tezko by pak v baleni byly tyto redukce 2......)..nehlede na to, pokud vim, tak z molexu leze 12V stejne jako z PCIe..takze jedine ze by byla zkratovana ale to se mi take nezda..
kazdopadne zakladka je v prcicich urcite..jestli i procak nebo karta, buh vi..budu muset skocit do CZC a poprosit je o zjisteni zavady no a ozkouseni, jestli graficka karta a zdroj a procak jsou momentalne funkcni..
kazdopadne zakladka je v prcicich urcite..jestli i procak nebo karta, buh vi..budu muset skocit do CZC a poprosit je o zjisteni zavady no a ozkouseni, jestli graficka karta a zdroj a procak jsou momentalne funkcni..
- pinkpiggy
- Nováček

-
tak, nejnovejsi informace..jsem asi nejvetsi lucker na spaleni pod sluncem..
odpalil se mi komplet cely PC..grafika, zdroj, zakladka, procak, ramky, HDD..zajimava situace..jeste nikdy jsem nikoho nepotkal, komu by se odpalil cely PC behem jedne hodiny..
odpalil se mi komplet cely PC..grafika, zdroj, zakladka, procak, ramky, HDD..zajimava situace..jeste nikdy jsem nikoho nepotkal, komu by se odpalil cely PC behem jedne hodiny..
- Luda
- Začátečník

-
co si dělal?
Ja sem si PC skladal asi před dvěma měsicema sam a poprve a jedu zatim v pohodě.
Ja sem si PC skladal asi před dvěma měsicema sam a poprve a jedu zatim v pohodě.
CPU : Ryzen 7 7800X3D | RAM : G.Skill FLARE X5 32GB@6000MHz cl: 28 | MB : ASUS STRIX B650E-F | GPU : RTX 5080 (Gigabyte) OC 3200/36000 MHz | Chladič : Be quiet! Light Loop 360 mm | Zdroj : Corsair RM850x | Zvuk : Xonar Phoebus | SSD : Samsung 990 Pro 1TB | Skříň : Fractal Design 7 | Monitor : Alienware QD-OLED 34"
- Riku
- Začátečník

a jak jsi to zjistil že uplně všechno? víš to jistě?
nepřepnul jsi zdroj na 110V?
teda jestli to u toho zdroje vůbec jde...
Naposledy upravil(a) Riku dne pon 27. srp 2012, 12:17, celkem upraveno 1 x.
PS5 Pro | LG OLED CX55
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Záleží na typu zdroje. Dnes má spousta zdrojů "poměrně inteligentně" jednu silnou 12V větev na všechno. Je tady defakto jedno jestli grafiku živíš 8-pinem nebo molexem, dokud to utahne drát tak máš k dispozici prostě furt plnej výkon zdroje. Ale jsou i zdroje co maj vícero větví, přičemž ty nejsilnější jsou na 4/8 pinech CPU a napájení grafiky. Pokud u takového zdroje grafiku napojíš přes redukce, může to velice rychle znamenat smrt.HEAD píše:To je blbost aby to bylo tou redukci.
Kdyby to odpalovalo zdroje, tak je asi nebudou davat ke kazdy GK ze?![]()
Tohle končívá velice působivou explozí.Riku píše:a jak jsi to zjistil že uplně všechno? víš to jistě?
Ale stejně by to nemělo odrovnat celej PC.
- pinkpiggy
- Nováček

-
jak jsem zjistil ze uplne vsechno? zdroj, ktery jsem mel prozatim misto zdroje v reklamaci se spalil take (v czc jim vyhodil pojistky), grafika spalena (vymena za novy kus), HDD mi vcera nefungovalo v externim ramecku (ani se nezaplo)..tudiz kdyz to odrovnalo grafiku a hdd, muselo to jit pres zakladku a kdyz to odrovnalo i dva zdroje tak pocitam ze i CPU a RAMky, ale presneji jeste uvidim, mam to ted na diagnostice ale i ten co to prijmal rikal ze to vypada na vsechno KO, a ze se s tim jeste nikdy nesetkal..takze budto to byla spatna grafika, ktera spalila zdroj a nasledne zdroj celou desku a ta ostatni komponenty..nebo neco odeslo na zakladce a odrovnalo to vsechno ostatni........Riku píše:a jak jsi to zjistil že uplně všechno? víš to jistě?
nepřepnul jsi zdroj na 110V?teda jestli to u toho zdroje vůbec jde...
- Riku
- Začátečník

- pinkpiggy
- Nováček

-
no nejsem z toho zrovna nadseny..nejhorsi je, ze proste ani nevim "kde" a cim to zacalo..a docela mam ted strach, jestli mi vubec ten zbytek vyreklamuji (CPU a zakladku), tak vubec pocitac dalsi sam stavet, natoz pak se o nej starat jako ho cistit atd
..a pritom jsem taky uz par PC pro zname postavil, tenhle svuj taktez, za necele 2 roky pouzivani nebyl JEDINY problem..nic neodeslo, vse fungovalo jak melo..jednou za dva mesice jsem ho poradne vypucoval a vycistil..a tedka jen zapojim novou grafiku a odejde mi comp za bezmala 35tisic..takze jsem z toho fakt happy
- Hladis
- Moderátor

Gratuluji. Jsi prvni koho znam ,ze mu Corsair TX650 odpalil komplet komp. To ze tyhhle zdroje jsou ted na tom na stiru s kvalitou se vi ,ale vzdy to bud pouze vyluzovalo zvuky nebo proste chciplo bez vedlejsich ztrat. No ty jsi to dotahl na nejvyssi level. Nedostalo to PC nahodou nejakou poradnou pecku ze zasuvky ? Ikdyz to by kvalitni zdroj mel pobrat a max. odejit jen ten.
DOC: U kvalitnich zdroju a zdroju s jednou silnou vetvi ,konkretne u tohohle Corsairu ,to vubec nevadi ,jestli to hodis pres redukci. Jinak ta redukce to odpalit normalne nemuze. Pri takovemhle zkratu normalne zdroj vypnou ochrany bez nasledku.
DOC: U kvalitnich zdroju a zdroju s jednou silnou vetvi ,konkretne u tohohle Corsairu ,to vubec nevadi ,jestli to hodis pres redukci. Jinak ta redukce to odpalit normalne nemuze. Pri takovemhle zkratu normalne zdroj vypnou ochrany bez nasledku.
- pinkpiggy
- Nováček

-
no zasuvku jsem zkousel pak promerovat, ale je tam stridave 229-231V..takze pochybuju, jedine ze by to dostalo chvilkovy signal a to ted uz nepoznam..ale byla na to napojena i prepetova ochrana (sice docela nekvalitni, ne zadna za 5tisic, ale preci jen alespon neco)..nehlede na to, na tu prepetovku byla dale napojena televize, repraky notas a router..a vsechno v poradku..taky jsem jeste nezazil nikoho, komu by zdroj odpalkoval cely komp..:/
- Hladis
- Moderátor

Mno takze ti to odpalil zdroj bez vnejsiho zavineni. Docela spatny a u tehle zdroju by se to stavat tedy nemelo. U rady CX to bylo vcelku normalni ,ale u tehle rad ne. Asi jsi chytil zrovna hodne mizerny kus.
- jakubom
- Začátečník

-
Co odpálilo potom ten druhý zdroj ? Jakože grafika odpálila dva zdroje a ten první vzal sebou celé pc ?
- Alfajk
- Začátečník

-
problem bude jinde nez ve zdroji...to vypada jak kdyby si nakej cinan spletl barvicky u kabelu a snad prohodil napeti se zemi,nebo nevim
zasuvkou to nebude,kdyz vse ostatni prezilo bez uhony
zasuvkou to nebude,kdyz vse ostatni prezilo bez uhony
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Hladis
- Moderátor

Deja Vu. Uz tu byl i clovrda ,co mu zdechli dva fungl nove zdroje rozdilnych znacek hned po sobe bez vnejsiho zavineni. Pokud by byla vada treba v grafarne ,tak ti to neodpali cely PC. Zdrojem odpalim grafarnu ,ale naopak jsem to jeste nevidel (pokud nepocitame pretizeni nekvalitniho zdroje pri zatezi). Odpaleni celyho PC ma vzdy na svedomi zdroj a jelikoz z vnejsku pravdepodobne nic neprislo ,tak ma hold asi jen smulu.jakubom píše:Co odpálilo potom ten druhý zdroj ? Jakože grafika odpálila dva zdroje a ten první vzal sebou celé pc ?
- pinkpiggy
- Nováček

-
ja jsem si rikal, jestli nahodou ten zdroj neodpalil cele PC (ten prvni, corsair tx650w)..a pak tim, ze vsechno bylo skratovane, jestli se tim nepodelal i ten druhy zdroj..ale nevim, jestli je to mozne..nebo jen ze by ta grafika vazne byla nejak extra podelana (abych se priznal mam ted strach novou davat do PC
ackoliv mi ji vymenili za jiny kus..koneckoncu stjene si pockam nez se to vsechno ostatni vrati z reklamace)....btw jinak s tim corsairem jsem mel uz jednou rpoblemy (byl to druhy zdroj, prvni jsem menil po tydnu od koupeni, jelikoz se take prezhavil..ale nastesti si s sebou nevzal nic jineho)
- jakubom
- Začátečník

-
No právě jsem se v to nějak zapletl úplně... Uh to musí být prostě smůla roku nebo nevím....