Vysoký PING

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Feldark
Nováček
Nováček

Vysoký PING

Příspěvek od Feldark »

Ahoj,

mám problém s vysokým pingem v Counter Strike Source a Dota 2. Pripojim se do jakekoli hry v CSS nebo Dotě 2 a v CSS kdyz ostatni maji ping kolem 50ms ja mam 150ms+ to same v dote 2.

Internet mam od providera UPC Download 30mb/s, upload 1 mb/s, paklize provedu test pingu pres speedtest.net mam kolem 5-7ms, pres cmd kdyz zkusim ping <ip serveru> shoduje se s pingem ve hre co vidim+-.

Zapojeno mam pres router dlink dir 645 (nejnovejsi firmware), zkousel sem na internetu projit navody jake funkce povypinat a ktere pozapinat pro co nejlepsi optimalizaci, ale nic nepomaha.(QoS, portforwarding specifickych portu pro CSko 27000-27015 tcp,27020-27039udp,1200udp) firewall mam vypnuty, antivir jsem odinstaloval, windows je ciste nainstalovany (bez viru, spywaru a jineho bordelu).

Zkousel sem zapojeni i bez routeru, ping je stejne vysoky = beze zmeny.

Nutno podotknout, ze drive jsem mel ping hodne nizky v CSS kolem 20 - 40ms max (tim myslím půl roku do zádu), ted jsem se k CSku vrátil.

Od te doby jsem menil pouze kabelaz tim zpusobem, ze jsem zkracoval kabely a prikrimpoval jsem si koncovky. Dělal jsem to prvně, ale podle návodu na internetu a zapojení, internet mi normálně funguje, takže nevím jestli to může ovlivnit ping nebo ne, také jsem měnil zapojení koncovky u koaxu k přívodu modemu od UPC.

Co by jste mi poradili ?
nou
Začátečník
Začátečník

Re: Vysoký PING

Příspěvek od nou »

bude niekde zrada na ceste od teba po serer na ktorom hras CS. jedine co tak mozes spravit je zmenit server.
Feldark
Nováček
Nováček

Příspěvek od Feldark »

Takze, byl jsem si koupit novej rj45 5e kabel, i koax s predem udelanyma F konektorama, stejnej problem, takze koncovkama nakrimpovanyma ruco to nebude.

Dela to at se pripojim na jakykoli server, proste ja mam vzdy minimalne 2x vetsi ping a driv jsem myval jeden z nejmensich, nevim co sem udelal blbe, uz nevim co zmenit nebo nastavit, koukal jsem i na UPC jestli nehlasi nakou poruchu/ chybu, nic.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Nějaký divný nastavení steamu? ale tam asi se nedá nastavit nic abys měl špatnou odezvu... Nic mně nenapadá, třeba firewall jestli nějak nebzrdí spojení se steamem?
PS5 Pro | LG OLED CX55
Feldark
Nováček
Nováček

Příspěvek od Feldark »

Jiz jsem psal, ze firewall jsem vypl, ani zadny antivir mi nebezi.

Nastaveni ve steamu tam neni nic co menit, jen povolit vypnout steam cloud a nastaveni typu pripojeni.
loLKO
Nováček
Nováček

Příspěvek od loLKO »

a zmenil si si typ Regionov na servery? dufam ze si si dal Europu v Dote 2 ak ani to nepomoze tak potom neviem lebo ja mam tiez opticky net z dobrou rychlostou ale ked dam iny region napriklad Ameriku tak mam lagy preto ich vypinam ..
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Mám úplně stejnej problém se stejnym tafifem u UPC, kterej začal přesně tak nějak před půlrokem +/- začátkem léta loni, kde v CoD4 a pingy na google atp strašně lítaj...na pingtestu mi teĎ vychází jitter i 78ms, ping se mi pohybuje od 80-300 ve špičce....dřív to bylo od 30-150 dejme tomu což se dalo snést, že sem to při hraní neviděl, nebo 30-90 ale prostě to začla bejt totální tragédie...volal sem na UPC nic s tim nebyli ochotní udělat a když sem jim řekl že jestli to takhle pude dál že přecházim k O2 tak mě defacto vyfuckovali...UPC je fakt hnus, nikdy sem si nemyslel že tak zklame...za dob co sem měl ještě 10Mbit/s byly pingy OK ale teď je to doslova tragédie....
Obrázek
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“