PROJEKTORY
Moderátor: maXXmilian
- kudma611
- Nováček

-
Re: PROJEKTORY
Ja sa neviem rozhodnúť medzi Acer K330,Acer K130,LG HW300G a NEC L50W.Tiež čakám na test.
LG PA70G/Ariva 200 HD/Samsung Story 1.5 TB
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
u LG je prej problem s ostrosti obrazu u okraju promitaneho obrazu.... ale uvidim mozna ho taky dostanu na test. Kazdopadne K330 zatim vypada opravdu nejlepe z pohledu ceny a kvality obrazu... Zitra snad nahodim nake to 1080p video z projekce..
- Strady
- Začátečník

-
pro Stratose, Děkuji za rady ohledně projektoru a už konečně jsem koupil Epson EH-TW3200. Musím říct, že parádní pokoukáníčko. Jak filmy tak i hry. Nastavení jsem dal Kino a -2 Jas. Jak je ve vaší recenzi.
Jenom teď doufám, aby Acer K330 nedopadl v testu moc dobře. Když je o polovinu levnější
Ještě bych měl dotaz ohledně plátna. Jaké byste doporučil k Epson EH-TW3200? Určitě bych chtěl elektronické.
Děkuji
Jenom teď doufám, aby Acer K330 nedopadl v testu moc dobře. Když je o polovinu levnější
Ještě bych měl dotaz ohledně plátna. Jaké byste doporučil k Epson EH-TW3200? Určitě bych chtěl elektronické.
Děkuji
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
takze akorat sem si asi hodku hral s tim ACER K330
dojmy:
obraz je dobrej, kontrast i barvy v pohode.
nejlepsi nastaveni je
rezim - video
kontrast - 58
Jas - 48
rezim lampy - eco
v tomto nastaveni je asi nejlepsi poddani cerne tj nejsou uz videt treba sede okraje pokud je obraz jeste vice sirokouhly.
negativa
1) projektor je celkem dost hlucny - nekde na urovni ASUS P1 mozna o neco mene ale na muj TW5000 to nema zdaleka
2) jenom jedna sroubovaci noha uprostred tj na nerovne plose celkem problem to vyladit
3) nad uhlopricku kolem 2-2.5metru uz obraz spatne ostrej proste to nejde doostrit pres ten malej objektiv, takze na velky uhlopricky kolem 100" to uz neni. Rozumny kompromis bych videl nekde kolem 60-80"
4) Dalkove ovladani je celkem krkolomne, uprostred mezi sipkama neni potvrzovaci tlacitko OK jako jsme zvykli ale MENU a tlacitko OK je uplne mimo, tj celkem furt misto potvrzeni mackam MENU je to proste spatne udelano ale aspon tu nake dalkove ovladani je, vuci ASUS P1 tam nebylo zadne.
Celkove ale hodnotim zatim projektor lepe nez ASUS P1 a to hlavne diky kvalite obrazu, cerne, a HDMI portu... Taky ma orpavdu dobrou svitivost mnohem lepsi nez ASUS P1 taky je ovsem vetsi... Velka skoda te velke hlucnosti ventilatoru, projektor je totiz uplne vlazny a fouka z neho opravdu velmi vlaznoucky vanek... zde by to chtelo porasit ten management otacek ventilatoru v zavislosti na teplote lampy..
takze muj zaver "zatim" je ze to je nejlepsi 720p LED projektor v dane cenove tride kolem 11tis s DPH.
dojmy:
obraz je dobrej, kontrast i barvy v pohode.
nejlepsi nastaveni je
rezim - video
kontrast - 58
Jas - 48
rezim lampy - eco
v tomto nastaveni je asi nejlepsi poddani cerne tj nejsou uz videt treba sede okraje pokud je obraz jeste vice sirokouhly.
negativa
1) projektor je celkem dost hlucny - nekde na urovni ASUS P1 mozna o neco mene ale na muj TW5000 to nema zdaleka
2) jenom jedna sroubovaci noha uprostred tj na nerovne plose celkem problem to vyladit
3) nad uhlopricku kolem 2-2.5metru uz obraz spatne ostrej proste to nejde doostrit pres ten malej objektiv, takze na velky uhlopricky kolem 100" to uz neni. Rozumny kompromis bych videl nekde kolem 60-80"
4) Dalkove ovladani je celkem krkolomne, uprostred mezi sipkama neni potvrzovaci tlacitko OK jako jsme zvykli ale MENU a tlacitko OK je uplne mimo, tj celkem furt misto potvrzeni mackam MENU je to proste spatne udelano ale aspon tu nake dalkove ovladani je, vuci ASUS P1 tam nebylo zadne.
Celkove ale hodnotim zatim projektor lepe nez ASUS P1 a to hlavne diky kvalite obrazu, cerne, a HDMI portu... Taky ma orpavdu dobrou svitivost mnohem lepsi nez ASUS P1 taky je ovsem vetsi... Velka skoda te velke hlucnosti ventilatoru, projektor je totiz uplne vlazny a fouka z neho opravdu velmi vlaznoucky vanek... zde by to chtelo porasit ten management otacek ventilatoru v zavislosti na teplote lampy..
takze muj zaver "zatim" je ze to je nejlepsi 720p LED projektor v dane cenove tride kolem 11tis s DPH.
- jopal
- Nováček

Troch si ma prekvapil, s tym (ne)doostrenim, pretoze na nete som videl daleko vacsiu uhlopriecky ako 100", tak teraz neviem. Naozaj sa to neda doodstrit? Mal som pozicany nejaky lampovy ACER a tiez nesiel doosdtrit, ale pokrutil som objektivom a potom isiel, neda sa aj u tohot nejako to spravit?
Napr. tu ( http://www.acer.cz/ac/cs/CZ/content/ace ... calculator) pisu tabulku az po 100" a ako hovorim nasiel som prezentovane aj vacsie vzdialenosti. Je to pre mna dost dolezite, pretoze ak napises, ze na projekciu zo 4 metrov treba tmu, pochopim, ale ze sa neda zaostrit, tak to mi bude vadit....
Napr. tu ( http://www.acer.cz/ac/cs/CZ/content/ace ... calculator) pisu tabulku az po 100" a ako hovorim nasiel som prezentovane aj vacsie vzdialenosti. Je to pre mna dost dolezite, pretoze ak napises, ze na projekciu zo 4 metrov treba tmu, pochopim, ale ze sa neda zaostrit, tak to mi bude vadit....
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
dneska jsem prochazel manual k tomu projektoru a doporucena maximalni uhlopricka je 80" ja skousel 110" proto asi ten problem s doostrenim... kazdopadne u filmu to je OK jenom je problem s malym pismem jako text tj na naky serfovani by to asi nebylo 
vice to popisu v recenzi at se mate na co tesit
ono na tu uhlopricku je stejne 720p uz celkem malo... tj celkem chapu vyrobcem doporucenych 80"
vice to popisu v recenzi at se mate na co tesit
ono na tu uhlopricku je stejne 720p uz celkem malo... tj celkem chapu vyrobcem doporucenych 80"
- kudma611
- Nováček

-
Ja teraz čo mám tento led hp http://www.amazon.com/HP-Notebook-Proje ... B003TL2WJY ho mám okolo 3,8m od premietacej steny a uhlopriečka pri sat. vysielaní 4:3 je 2m a obraz je celkom ok-samozrejme večer aspoň pri zotmievaní a stiahnutých žalúziach-má to len 100 lumenov.Mám vyrobený prevod z d-sub na Component (Y, Pb, Pr) do hd stb a pustí ma do rozlíšenia 1024x768.Nie je to žiadna sláva,ale obraz je celkom slušný.Len tá hlučnosť ako keby som mal vrtačku nad hlavou.A k tomu sa uvádza Audible Noise: 32.0 dB.Ja neviem koľko je 32,ale keď u dosť projektorov sa uvádza okolo 30 dB-tak ten môj hučí-aspoń sa my zdá okolo 50 dB. 
Tu sú dobré debaty o acer k330 a konkrétne tento príspevok http://www.avsforum.com/t/1344147/acer- ... t_22257230
alebo cez translátor 27 strana 4 príspevok z hora od RonKnox http://translate.google.sk/translate?hl ... CHUQ7gEwCQ
Tu sú dobré debaty o acer k330 a konkrétne tento príspevok http://www.avsforum.com/t/1344147/acer- ... t_22257230
alebo cez translátor 27 strana 4 príspevok z hora od RonKnox http://translate.google.sk/translate?hl ... CHUQ7gEwCQ
- don007
- Nováček

-
Tak Acer K330 je podle me super na svou cenovou relaci. Obraz postačujíci na sledování filmů v obýváku. uhlopříčku mám 204 cm a obraz je naprosto ostrý. Barvy super jen trošičku by to chtělo míň hlučnejší vetráček ale pokuď to dáte na ECO tak je všechno v pořádku. Dal jsem nějaké videa na youtube :
1./ http://www.youtube.com/watch?v=KzjzEHnLxPI
2./ http://www.youtube.com/watch?v=9x9D-gSpjwc
3./ http://www.youtube.com/watch?v=LMotWnwP7ow
na test obrazu jsem použil testovací video ve full HD od samsungu a naprosto v pohodě. nebojte se a pořiďte si ho oplatí se do toho investovat vždyt není tak drahej.
PS.: Odporučujuho přepojit s PC a ne jako já na záčátku jsem ho přepojil s popcorn hour A-210 a nebylo to úplně super černá barva nebyla až tak postačujíci ale jakmile jsem ho přepojil přes PC a filmy koukal přes Media Player Clasic tak ÚŽAS.
1./ http://www.youtube.com/watch?v=KzjzEHnLxPI
2./ http://www.youtube.com/watch?v=9x9D-gSpjwc
3./ http://www.youtube.com/watch?v=LMotWnwP7ow
na test obrazu jsem použil testovací video ve full HD od samsungu a naprosto v pohodě. nebojte se a pořiďte si ho oplatí se do toho investovat vždyt není tak drahej.
PS.: Odporučujuho přepojit s PC a ne jako já na záčátku jsem ho přepojil s popcorn hour A-210 a nebylo to úplně super černá barva nebyla až tak postačujíci ale jakmile jsem ho přepojil přes PC a filmy koukal přes Media Player Clasic tak ÚŽAS.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
skus do popcornu nahrat posledni firmware ja s cernou problemy nemam ani na A200... nebo ti to dela reciever... tj pohrat si s nastavenim + treba skusit jiny HDMI kabely.
- kudma611
- Nováček

-
Tak skúsim ešte takto.Oplatí sa okolo 50 až 60 eur priplatiť za naviac 200 lm u acer k330(500 lm) oproti acer k130(300 lm)?
- jopal
- Nováček

Myslim, ze to nie su len lm, ma aj HDMI, co tusim ten k130 nema. Ale odpoved zaujima aj mna.
- kudma611
- Nováček

-
Acer k130 má hdmi port.D-sub nemá(vga).Ale z toho uneversal vstupu ide asi aj analog rgb.Dokonca má kontrast 10 000:1(acer k330 má kontrast 4 000:1).
Edit:Takže presne tak-z toho uneverzalu je výstup aj na d-sub viď foto z manuálu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- jopal
- Nováček

kudma611, si ma dostal s tvojou otazkou, uz som 330 dnes chcel objednat, avsak by ma zaujimalo vyjadrenie niekoho co tomu rozumie. Jedine forum ohladne porovnania co som nasiel ( http://www.hifivision.com/home-theatre- ... -k330.html), avsak moc som sa tam nedozvedel. Akurat este som niekde cital (neviem to najst), kde ktosi pisal, co je dolezitejsie, pre kvalitu obrazu filmu, ci vyssi kontrast, alebo jas. Napisal to vsak tak, ze som z textu nepochopil zaver. Akurat sa spomina, ze na vzdialenejsiu projekciu je lepsi ten 330, ale zase Stratos pise, ze nad 80" nezaostri. Tak co teda?
- kudma611
- Nováček

-
Tak určite jas je dôležitý.A to doostrenie sa týka písma-to mňa netrápi,lebo ja to chcem na filmy.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
na filmy je to uplne v pohode proste kdyz tam hodis plochu z pc jsou uz ty pisma takovy ne uplne dokonale ostry... mozna by to slo dohnat digitalnim zoomem ale to sem jeste neskousel, muzu to skusit jeste ted o vikendu v pondeli stejne uz posilam projektor zpet vyrobci..
Ono ja na ten digitalni zoom moc sahat nechtel, prece jenom podle me to spise jeste kvalitu zhorsi.. Ale uvidim skusit to muzu.. Jakou chces provozovat uhlopricku?
Ono ja na ten digitalni zoom moc sahat nechtel, prece jenom podle me to spise jeste kvalitu zhorsi.. Ale uvidim skusit to muzu.. Jakou chces provozovat uhlopricku?
- kudma611
- Nováček

-
Stratos neviem komu si adresoval otázku,ale ak by si mal možnosť vyskúšať projekciu 3.7 až 4 m od prmietacej plochy,že či je ešte pozerateľno-slušná kvalita a akého priemeru je zobrazovacia uhlopriečka.Viem,že ty máš oci na full hd projektory a to porovnania tam už bude stále.
U aceru K130 my vychádzajú také rozmery ako na foto v palcoch a metroch.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) kudma611 dne pát 31. srp 2012, 19:22, celkem upraveno 1 x.
- jopal
- Nováček

No ja mam iny projektor a na nom mam cca 100", avsak je len pozicany, ale k telke sa uz nevratim...
A ide o to, ze pred filmom, co pozeram si obycajne pozriem na nete obsah, ci recenzie a nerad by som kvoli tomu, ze nebudem vidiet citat, utekal do druhej izby a zapinal iny PC. Nemohol by si prosim hodit sem foto toho "rozostreneho"pisma z prehladaca na nete?
Edit: Medzitym dal kudma611, no jasne ak to porovans s full HD, tak to ja take naroky nemam...
Edit: Medzitym dal kudma611, no jasne ak to porovans s full HD, tak to ja take naroky nemam...
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
dneska nebo zitra to testnu presne na tech 100"... 1 udelam naky ty fotky..
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
takze 3.4m je maximum co sem si mohl dovolit o uhlopricce 110" pokud bych sel s projektorem jeste dal od platna uz by byl obras mimo platno...kudma611 píše:Stratos neviem komu si adresoval otázku,ale ak by si mal možnosť vyskúšať projekciu 3.7 až 4 m od prmietacej plochy,že či je ešte pozerateľno-slušná kvalita a akého priemeru je zobrazovacia uhlopriečka.Viem,že ty máš oci na full hd projektory a to porovnania tam už bude stále.
ostrost je uz problem pri 110" protoze neni rovnomerna po celym obrazu kdyz doostrim obraz v dolni polovine rozostri se v te horni... Takze tento projektor je spise urcen do mensich mistnosti kolem 3metru od platna a do uhlopricky kolem 80"
do nakych vetsich mistnosti nad 4 metry je asi uz idealni koupit projektor s optickym zoomemala TW3200 apod.
EDIT:
takze mala zmena skusil jsem projektor umistit o neco vyse (predtim na 60cm vysokem stolecku) a to zhruba do vyse 130cm tedy aby byl projektor na platno jaksi kolmo (na stole byl diky nozicce proste sikmo vzhuru smerem k platnu) Toto drasticky zlepsilo ostrost pri uhlopricce nad 100" skousel jsem jit na vzdalenost 4 metru a stale pohoda... Takze umisteni projektoru doporucuju nekam na protejsi zed na dokonale rovnou policku nebo na stropni drzak ale ne uplne u stropu ale treba 70-80cm od stropu ale ta policka se mi zda nejlepsi, proste aby byl projektor uplne v rovine ve vsech osach..
- kudma611
- Nováček

-
Dík-to si ma potešil.Ja mám 4 m protiľahlú stenu-takže nejakých 3.8m by to bolo od premietacej steny.
Už som začal zvažovať aj nejaký klasický projektor 720p.Led len kôli životnosti led lampy chcem.Ja terajší projektor používam denne 6 hodín-namiesto tv-prepojený zo satelitným priímačom.
Už som začal zvažovať aj nejaký klasický projektor 720p.Led len kôli životnosti led lampy chcem.Ja terajší projektor používam denne 6 hodín-namiesto tv-prepojený zo satelitným priímačom.
Naposledy upravil(a) kudma611 dne pon 3. zář 2012, 14:56, celkem upraveno 1 x.