BF3 - záseky

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Re: BF3 - záseky

Příspěvek od LoCo99 »

aha, a jak je možný že znám cca 7 lidí kolem sebe co to hrajou na bulldozerech a phenom II co mam já (pár jich to má vytočeno na 4 ghz) a všichni si to zahrajou normálně..

Nehledě na to že se serou i jiný hry, World of Tanks, Black Ops. A neřikej mi že potřebuju na Black ops, což je prakticky hra z roku 2007, Sandy bridge nebo Ivy Bridge procesor.

Samozřejmě že bych si moc rád koupil i5 2500k nebo i5 3570k, ale momentálně nemam nějak 10000 na výměnu komponent.
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

hm to je fakt že na low by si mal mať málokedy fps dropy až ku 40 ... preletel som pár stránok dozadu ale na čistej inštalácií windowsu si to neskúšal ? resp. sw chybu si vylúčil ?
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Windows jsem přeinstaloval, koupil jsem novej HDD, zkoušel sem starší ovladače, jinou grafickou kartu (HD5850).

Nic nepomohlo.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Projel jsem letmo thread a nevidim nikde ze by jsi testoval cpu na teplotu, mozna jsem si jen nevsiml.
7 stranek je uz fakt moc....

Co se tyce disku, udelal bych novou instalaci windows na uplne jiny disk a nacpal tam i hru.
Ten disk co je podezrely vubec nezapojoval do compu. Muze ti diky tomu zlobit cteni i z druheho disku pokud je nejak nakoply. Zazil jsem nekolik zabrzdenych systemu a nemusel to nutne zpusobovat disk, ze ktereho se v inkriminovane dobe cetlo.
Dale se mrknout na vytizeni ramky, ale kdyz to testujes i na low detaily tak BF3 tech 4GB nepresvihne, takze tim by to byt nemelo.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

teplota cpu je 72 °C, protože jsem ještě od tý doby co sem ho koupil nevyměnil pastu a je tam boxovej chladič (ale 72 °C je snad furt v toleranci ne ?) teplota se nezmění když přetaktuju na 3,6 GHz

disk kterej puvodne zlobil zapojenej vůbec neni, když sem kupoval novej tak sem prve nainstaloval windowsy, potom ovladače na grafiku, origin, hru a zkusil sem to, problem nezmizel.

Jenom tedy připomínám že se to netýká jenom BF3. Zároveň ale taky nastalo to, že sem hrál NFS The run kterej má stejnej engine jako BF3 a nesekalo se to.

Grafika se vytíží cca na 98% při hraní, takže procesor by jí snad brzdit neměl (ale samozřejmě mít nějakou tu i5 tak se FPS zvednou asi o 20 nebo i víc), bude to asi z časti tim že hraju na 1440x900.
Dadu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dadu »

AMD musí mít teploty jader v zátěži MAX do 56 stupnů jinak pada do bsod, je nestabilní a throtluje. mám phenom 940 a dělalo mi to i na starém atlonu.
Já má celkovou teplotu 62 - 65 stupňů a jednotlivá jádra do 56.
Doporučuji vyčisti ten chladič a přepastovat
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Objednal sem Artic MX-2 pastu , zitra vyzvednu, vyčistim chladič a napasuju to tam. Nevíš jestli nebude těch 56 °C a míň na BOXovym chladiči nerealnejch ?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

covece zkusil bych alespon nejaky elementarni chladic, proste neco cokoliv lepsiho nez box
treba: http://www.czc.cz/zalman-cnps5x-perform ... 84/produkt
A nemusis kupovat tu pastu. Ten chladic muzes pomoci PWM nastavit pak v biosu otacky, na maximalni uz je slyset.
Jenom pastou to podle me nezachranis.

Koukal jsi se behem hry jestli ti pada frekvence na cpu? Tim by to bylo jasne.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Butch :

Nevim jestli to testuju ideálně, ale podle grafu ve správci uloh je aktivita cpu někde mezi 80% a 99% (poskakuje) , pokud otevřu CPU-Z (battlefield běží na pozadí) tak mi poskauje CPU frequency z 3599 mhz na 900 mhz a 500 mhz. Což je teda to thrrotlování pokud se nepletu.

Pokud chladič na CPU tak rovnou koupim pořádnej. http://www.czc.cz/gelid-solution-tranqu ... 05/produkt ? (ještě otázečka, to množstvý tý pasty MX2, 4 gramy, to mi bude stačit jen na jednu aplikaci ? )
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Pasta uz u toho chladice urcite nejaka bude a ne uplne spatna. Muzes si koupit tu MX2, ale obejdes se i bez ni. U noveho chladice bude slusna pasta nebo jiz bude prednamazan.

Stejne normalne davas jen trosicku, nemontuji compy takze odhad nemam ale z toho 4g baleni namazes cpu tak 15X.

Pokud se ti snizuje frekvence behem hry tak je jasne ze se ti prehriva a je pak i jasne proc se ti rapidne snizuji fps.

http://www.czc.cz/gelid-solution-tranqu ... 05/produkt

je vybornej chladic, nevedel jsme kolik mas penez na vyreseni toho tveho problemu, tak jsem ti nahodil nejlevnejsi co by mel smysl. Tento je samo mnohem lepsi a hlavne ho pripadne pak muzes pouzit u noveho compu bez problemu.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Jo právě proto radši koupim dražší. No jdu si skočit do CZC pro gelid, píšou že je skladem tak se večer asi ozvu.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Tak, po půl roce můžu hrdě říct že problém byl vyřešen. Šlo teda vážně jen o trotlování procesoru. Disky jsou v pohodě, dokonce i ty Zeppelin ramky fungujou parádně.

Moc děkuju všem co mi pomohli to semnou řešit, pročetl sem si celej thread a zjistil sem že ažž doted sem nikde neuvedl teploty cpu . Takže to že to trvalo takhle dlouho je možná dost moje chyba. Nicméně jsem koupil Tranquillo rev. 2 a teploty max 58 °C při 3,6 GHz.

Krásných stabilních 60 fps. Nic se neseká.

Pokud je to třeba, tak můžeme zamknout.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tak super :-)
Skoda no, teploty GPU, CPU (i frekvence v zatezi) je treba proverovat jako prvni, pak disk a dalsi veci pripadne :-D ale neva hh, hlavne ze uz to ted uchladis. Ten chladic se ti hodi i pak pripadne do noveho compu, takze to neni zbytecna investice.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“