ASUS ZENBOOK UX32VD-R4002V zkušenosti

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

pparek
Nováček
Nováček

ASUS ZENBOOK UX32VD-R4002V zkušenosti

Příspěvek od pparek »

Ahoj zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s tímto notebookem. Plánuju ho koupit, ale potřeboval bych ujistit, jak je na tom s výdrží baterie. Jde mi hlavně o to, jak dlouho vydrží při psaní do wordu. Dík :-)
pparek
Nováček
Nováček

Re: ASUS ZENBOOK UX32VD-R4002V zkušenosti

Příspěvek od pparek »

Tak jsem si ho koupil. Časem dodám postřehy. :-)
die.catana
Nováček
Nováček

Příspěvek od die.catana »

Testni prosím, jestli svede dva monitory
falze
Nováček
Nováček

Příspěvek od falze »

Taky jsem si ho vcera objednal.

edit: Návod na instalaci OS na iSSD :) Funguje i na verzi s 24GB SSD. http://forum.notebookreview.com/asus...
Sam na nem ted mam win8.
PS3master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PS3master »

Měl jsem ho asi na 2 týdny, ale musel jsem se ho zbavit, kvůli matné obrazovce a windows, což někomu nemusí vadit, jinak skvělý notebook, doporučuju...
Probook 430G2
Orange01
Nováček
Nováček

Příspěvek od Orange01 »

Mam tenhle notas asi tyden a zatim celkem dobry, hlavne displej. Zadnej extra rychlik to ale neni, cekal jsem vic. Chci se zeptat nekoho, kdo ho uz ma. Kolik vam to vklidu bere RAM? Kdyz me nic nebezi, tak me to zere cca 2,3 GB (z celkovych 4), to je skoro 60%, coz mi prijde fakt hodne. Diky za reakci.
UncleCz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od UncleCz »

Zdravím,
notebook mám pár dní a pozoruji opravdu špatnou práci s disky. Nechci tam teď rovnou nahrazovat HDD za SSD, spíše bych rád věděl jak přesně ta SSD Cache pracuje. Pochybuji že je cachování zajištěno hardwarově a nikde nevidím sw nastavování. Také budu instalovat na stroj Ubuntu, takže bych rád věděl jak cache SSD případně využít tam.

Win na cache SSD
K přesunutí WIN na SSD - je to opravdu takový rozdíl? Přecijen není zrovna nejvýkonější (ani hdd ani ssd). A přecijen, nepřipadá vám 24GB na systém nemožně málo? Viděl bych to tak na 2 týdny bezproblémového chodu, než budu hledat kde všude si Win vytvořit nesmyslně velké zbytečné soubory a promazávat je - a znovu a znovu a znovu.

Performance
Docela se mi zdá, že SSD cache chod notebooku naopak zpomaluje. Rád bych tuto funkci proto nějak vypínal/zapínal, než se rozhodnu co s tím provedu do budoucna.

USB Ethernet
Zatím jsem zkoušel jen v práci, protože tam máme zákaz wifi. Nastavilo se hned, hned si přes DHCP získalo adresu, ale: stahuji-li přes HTTP nějaký větší soubor (60MB+), stahování se kousne. Nespadne, prostě se zastaví a nic se neděje. Tento problém s jiným PC na stejné síti ani se Zenbookem na WiFi nemám. Pozorujete ještě někdo tento problém?

Touchpad
Často mi najednou na dotyk nereaguje, ale jelikož na touchpad nejsem zvyklý, budu předpokládat, že si na něj někde šahám 2. prstem. Budu to pozorovat.
Je nějaký "uvolněný", zvláště pak v dolní části. Bohužel nevím jestli je to vada nebo "As designed".

Klávesnice
Přijde mi stejně jako touchpad dosti uvolněná - není dosti pevná. V porovnáním s notebooky HP, které mají stejnou klávesnici (stejný typ), je to levná snaha. Porovnávám-li s klávesnicí s notebooků Lenovo. Mno. Radši neporovnávám :-)

Nedostatek RAM a nemožnost rozšíření?
Nedostatek volné RAM je věc uživatele a jeho zručnosti! Odstranit zbytečnosti a "očesat" seč to jde a máme tu "pohodu".
Stačí googlit a uživatel zjistí, že je možné RAM přecijen rozšířit. Zaplatíte jen daň v podobě nefunkčního Dual Channelu. Myslíte, že je to obrovský rozdíl ve výkonu? Pletete se.

Nějaké dotazy? :-)
Nějaké odpovědi? :-)

Edit1:
Když si to po sobě čtu, zním velice negativně, protože jsem jen vytýkal, takže bych teď rád uvedl pozitiva :-) :

+slušný výkon GPU a CPU
+perfektní display
+velmi slušná výdrž (zatím nemám pořádně otestováno, ale ještě se mi nepovedlo jej vybít)
+velmi nízká hmotnost
+perfektní design
+výborný zvuk

a ještě přidám některá negativa a zároveň zde uvedu ty, které jsem již uvedl:

-velmi špatný výkon hdd+ssd cache
-málo RAM a nemožnost "normálně" ji rozšířit
-nestandartní nabíječka
-"taška" k notebooku nemá žádné místo na nabíječku - běhám s ní v ruce jak "" nebo si musím brát jinou brašnu/tašku
-nekvalitní touchpad
-nekvalitní klávesnice
-notebook nejde zaklapnout tak aby na 100% držel - volné zavírání

Postupně budu aktualizovat podle svých zkušeností :-)
Obrázek
pparek
Nováček
Nováček

Příspěvek od pparek »

Jak jste na tom s bílou barvou na displeji? Já jí mam takovou do žluta, což mi dost vadí. Když to propojim s 24" FullHD TN monitorem, tak mam barvu normálně krásně bílou, ale na displeji ji mám takovou nažloutlou. V nastavení se mi to nepodařilo vyladit. Podsvícení displeje naplno.

@Orange01 - Tu ramku mi to žere stejně.
@die.catana - Jo dva monitory svede.
@UncleCz - Nevím jak je to s tou nemožností rozšíření ram. Z toho co jsem zjistil je 2GB na desce a 2GB na klasické ramce ve slotu. Na netu jsem viděl 8GB 1600Mhz RAM za 1300kč. To by pak byl znát rozdíl ve výkonu, ne? Jinak co se týče SSD, tak mám v plánu časem koupit SSD místo HDD. Ta nestandartní nabíječka mi vyhovuje.
Naposledy upravil(a) pparek dne pát 7. zář 2012, 12:54, celkem upraveno 1 x.
PeITeeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeITeeR »

Ja jen k te ram.
Nevim, nechapu, jak vam to muze zrat tolik. To vam to zere vsem tolik ? A kolik vam to zere pri bezne praci ? Delate nekdo na tom neco specialniho ?
Hral jsem GTA4 a jine hry, a mel jsem 2GB ram (: , valilo to v cajku..system si poradi s tou kapacitou. Nemate tam nejaky zbytecny boatware (bo jak se to pise) a pod sracky ?

Pparku, nejakych 6,8,10GB ram ti na vykonu nejak vyrazne neprida. To spis ten SSD, a to o dost, o kterem se zminujes. Ten 5.4K disk, co tam je, je tak na data a nejakej ten smesnej ssd 24gb na radoby system mi prijde jako pekna blbost. Vymrskal bych to tam rychlosti blesku a poridil nejaky slusny ssd, ktery si ten utb zalouzi.

Jinak skoda, ze ten utb nema baterii s kapacitou aspon o 20wh+ vic, to by byla hned jina parada, ikdyz je mi jasny ze by to nebylo kam nacpat.
pparek
Nováček
Nováček

Příspěvek od pparek »

Podařilo se vám někomu zaktualizovat ovladač nVidia? Mě to samo nabídne, že je novější, tak ho stáhnu a pak když to kontroluje kompabilitu, tak mi to napíše, že není kompatibilní.
Říkám si aby nebyl problém v tom, že to jede bez výkonu na Intel HD 4000 a proto to nechce zaktualizovat. Zkoušel jsem i na pozadí zapnout hru a dát napájení na vysoký výkon, ale ani tak to nešlo.
falze
Nováček
Nováček

Příspěvek od falze »

Co mas za win? Ja mam 8 a s beta ovladacema od nvidie nemam problem.

Nevite nekdo jak je to s audio jackem? Jestli je ctyrpolovej?
nikl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikl »

pparek píše:Jak jste na tom s bílou barvou na displeji? Já jí mam takovou do žluta, což mi dost vadí. Když to propojim s 24" FullHD TN monitorem, tak mam barvu normálně krásně bílou, ale na displeji ji mám takovou nažloutlou. V nastavení se mi to nepodařilo vyladit. Podsvícení displeje naplno.

@Orange01 - Tu ramku mi to žere stejně.
@die.catana - Jo dva monitory svede.
@UncleCz - Nevím jak je to s tou nemožností rozšíření ram. Z toho co jsem zjistil je 2GB na desce a 2GB na klasické ramce ve slotu. Na netu jsem viděl 8GB 1600Mhz RAM za 1300kč. To by pak byl znát rozdíl ve výkonu, ne? Jinak co se týče SSD, tak mám v plánu časem koupit SSD místo HDD. Ta nestandartní nabíječka mi vyhovuje.
Mam jiny notebook, ale take s HD4000, a pomohlo mi nastavit o trochu jinou sytost barev. Pravym mysitkem na plochu -> nastaveni grafickeho adapteru -> vylepseni barev (anglicky color enhancement) -> saturation (sytost). Mne stacilo pridat jeden bodik, a cely displej chytil vic namodraly nadech a zazloutly displej byl pryc.
"Vědění je moc. Můžeme tolik, kolik známe." F. Bacon
die.catana
Nováček
Nováček

Příspěvek od die.catana »

Dají se k tomuto notebookovi připojit dvě obrazovky? Už to proboha někdo zkuste nebo se z toho tady už zblázním....
pparek
Nováček
Nováček

Příspěvek od pparek »

@falze - Mam win7. Dneska jsem psal na asus informace a tam mi napsali, že mám instalovat aktualizaci nVidia pouze z jejich stránek. Je tam teda bohužel stará verze, nicméně mi nainstalovat šla. Jinak to prý nejde.

@nikl - Dneska jsem to úplně náhodou (tak jak se to nejčastěji stává ) jakž takž vyřešil. Nainstaloval jsem asus utilitu Splendid a v té sem si klikl na nastavení My profile a tam jsem zvedl teplotu barev na 8200Kelvinu. Možná ještě přidám, uvidím.

@die.catana - Zítra po práci to zkusím, snad si vzpomenu. Zatím jsem připojil jen monitor přes HDMI a bezproblémů jsem měl "2 plochy". Zítra zkusím připojit ten další monitor.
pparek
Nováček
Nováček

Příspěvek od pparek »

@die.catana - Řekl bych, že Tě potěším. Připojil jsem k němu jeden 24" FullHD monitor přes HDMI, druhej 19" klasickej starej LCD přes VGA nebo jak se tomu modrému konektoru říká. U každého monitoru si můžu nastavit zvlášť rozlišení. Případně i 3 plochy, když k nim přidáš i displej notebooku. :-)
Orange01
Nováček
Nováček

Příspěvek od Orange01 »

Mam dotaz, notas ma dve graficke karty, pry se to da prepinat, v BIOSu ale takova moznost neni. Jde to tedy vubec a k cemu to prepinani je? Myslel jsem, ze to funguje automaticky.
pparek
Nováček
Nováček

Příspěvek od pparek »

Nevím o tom, že by se to dalo přepínat ručně. Dle mého to funguje tak, že když je potřeba větší grafický výkon, tak se to přepne na nVidii.
falze
Nováček
Nováček

Příspěvek od falze »

V ovladacich nvidie si muzes nastavit preferovany graficky procesor.
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

koukám, že ten asus je pořádnej aušus... já jsem koupil Z930 a jsem teda nadmíru spokojenej... má někdo ještě zkušenosti s Z930kou?koupil jsem s tím slabším procíkem a jen 128SSD, ale jako zatím si nemůžu na nic stěžovat.. snad jen, že displej je v plastu a ne v hliníku... ale fakt to radši přetrpím, než mít aušus.... nebo mne snad někdo přesvědčí, že bych ještě vyměnil?

EDIT: uncleCZ odkud jsi, že bychom si kdyžtak mohli sednout a probrat to co se týče zkušeností a porovnat ty notesy.. díky ;)
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
pparek
Nováček
Nováček

Příspěvek od pparek »

Já jsem se svým aušusem spokojenej. :D Jen časem dodám SSD, ale to až v době, kdy koupim za 3000kč alespon 256GB, míň nechci. :-)
Jen by mě zajímalo, když vyměnim 2GB ram za 8GB ram v jednom slotě, zvýší se mi spotřeba?
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“