Displej ultrabooku zbarven do žluta

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
pparek
Nováček
Nováček

Displej ultrabooku zbarven do žluta

Příspěvek od pparek »

Ahoj mam problém. Displej u ultrabooku mam barven do žluta. V příloze posílám foto pro porovnání s monitorem. Je to normální nebo mám jít noťas reklamovat?
Nemělo by to být v nastavení. To jsem se snažil kalibrovat. Monitor jsem připojil přes HDMI, aby bylo jasné, že to jde z jedné grafické karty a ze stejného nastavení barev. Na UB mam nastavené podsvícení naplno.
Specifikace: Monitor 24" FullHD LED TN
Ultrabook 13,3" FullHD LED IPS

Díky za rady

P.S. Jelikož jsem musel zmenšit velikost fotografie pod 250KB a rozlišení na 800x780, tak bohužel ty barvy úplně neodpovídají realitě. Ten monitor má opravdu krásnou bílou jako papír.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: Displej ultrabooku zbarven do žluta

Příspěvek od Bez_n1ck »

To bude vada. Ale je s podivem, jak vůbec může notebook v takovémhle stavu opustit fabriku.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
roman2277
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od roman2277 »

Reklamace.
pparek
Nováček
Nováček

Příspěvek od pparek »

Už jsem to opravil. Stáhl jsem oficielní ulitu a tam jsem zahlédl teplotu barev. Tak jsem to zvednul asi o tisíc kelvinů a hned je to takové, jak jsem si představoval. :-) Je ale zvláštní, že ve standardních barevných profilech to mají tak teplé barvy. :-)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“