Audiotrak Prodigy Cube

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Audiotrak Prodigy Cube

Příspěvek od zombux »

má někdo zkušenost s touhle věcičkou? mně přijde jako naprosto ideální - má to out na dva monitory, sluchátka a ještě mikrofonní vstup. na Win7 by to mělo fungovat bez ovladačů jako generic USB audio. velký plus je, že to není Creative. http://www.audiotrack.net/products/PDCUBE/
ignorelist: kremrole a dezoláti
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Audiotrak Prodigy Cube

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Eh ne, ale mam taky chuť tohle pořídit.

Od audiotraku mam svou hlavní zvukovku, prodigi 7.1 hifi. Hraje perfektně, ale velké - jsou u ní drivery, které jsou hlavně pro 64-bit Os v naprosto katastrofálním stavu, takže na nahrávání se prakticky použít nedá.

Tohle by se mi z vícero důvodů hodilo. Líbí se mi že to má dle popisu zesilovač na sluchátkovejch výstupech i na mikrofonu.

Spíš to vidim tak že to koupim a pak ti poreferuju.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

super. já se chystám vyhodit E-MU 0202 USB, taky kvůli neschopným driverům, protože to neustále vypadává a fakt mě nebaví pořád restartovat zvukovku a všechny programy přehrávající zvuk.
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

velký plus je, že to není Creative.
Creative je spatna znacka?
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

minimálně po stránce ovladačů otřesná.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Tak už to mam v ruce. Pocity zatím rozporuplné. Proč jsem to vlastně chtěl, no moje prodigi 7.1 hifi má plně funkční drivery jen na NT5. Na NT6 32-bit v nich nefunguje ekvalizér, což nevadí protože mam solidní HW, takže díky bohu už nepotřebuji SW ekvalizér na zvukovce, ale v 64-bit se i navzájem tlučou vstupy a výstupy, a výsledkem je že je to furt super zvukovka na přehrávání ale nahraju na ní tak korát velký kulový. + I to přehrávání neni ideální v moment kdy je GTX480 v loadu protože dochází k interferenci. Pro hraní her to nic neni, ale pro analogovej záznam toho audia v tu samou chvíli na jiném kompu to už dost vadí.

No, takže dorazila cube. Drivery to nemá žádné, chová se to jako USB hid devide, což je výhoda že to funguje vždy a všude bez ohledu na OS či support. Funguje i na win98SE + USB 1.1.....

Další pozitivum je, že kvalita zvuku je opravdu nádherná, ale na to už jsem byl u prodigi zvyklej.
Dále je cool že jsou tam 2 výstupy na sluchátka, oba hrajou to samé + vzádu jsou line out, 2 cince analog klasika, optical out a spdif out. mezi těmito a předními na sluchátka a výstupy vzdade se přepíná tlačítkem, zároveň provozovat nelze a ani nezávisle provozovat bohužel nelze.

A teď mínusy.

Ačkoliv je zvukovka USB, stále je rušení! Sice malé, mnohem menší než předtím, ale je prostě slyšet že grafika pracuje, takže se evidentně přenásší rušení z napájení USB, což by mělo bejt přímo v cube naprosto odstíněno od výstupů, ale evidentně není, toto je zklamání. To že jde rušení přes npájení soudim podle toho, že je to stále stejné, je jedno zdali zvukovku mam na kompu nebo 3 metry od něj.

Dále sluchátkovej zesilovač je docela slabej, je to USB napájené no, takže na sluchátka s vysokou impednací to neni ono.

A do třetice nepodařilo se mi rozject optical out. Prostě nefunguje. Možná jde o nekompatibilitu, možná něco jiného, nahrával jsem to suepr cheap axago zvukovkou co má optical in, ale prostě nic ani pípnutí. A když jsem se napojil na blbého integrovaného realteka a nastavil správně 44100... atd aby si to sedlo, vše hrálo jak mělo. Z cube jsem optickej zvuk nikdy nedostal.

Dále ačkoliv jde o HID byl zde ňákej driver porblém, ta optika je out, ne in. in to má jen mikrofon. Ale zvukova se v driverech hlásí jako spdif out 1x (toto produkuje i zvuk do sluchátek a všeho) a 2x in, jeden spdif in a jeden line-in. To je špatně, žádnej digital in to fyzicky nemá a když dam poslouchat toto zařízení, tak se tam vytvoří ňáká vazba a málem mi to utrhne uši. Když dam poslouchat ten line-in tak to je ten mikrofon. Takže WTF co tohle má bejt. Dle mého názoru je v in ten digital co má bejt v out a proto mi to nefungovalo.

Dále pak člověk může přehrávat 24-bit 96000Hz, ale jen přehrávat, když by člověk chtěl i záznam tak se to zhroutí a USB zařízení nemá dostatek prostředků.

Takže zatím celkově smíšené pocity, pokud se mi doma večer povede rozchodit optickej out spolecně s analog out na té staré prodigi, tak je mi ta cube docela k ničemu. Chjo proč to nemůže fungovat 100%, když to blbý cheap axago za 300kč funguje, ale poslouchat 16-bit 44100 přes nekvalitní převodníky nehodlam.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

díky za info. zdá se že značná část mínusů pro mě není relevantní protože nic nenahrávám, jediný vstup co do toho kdy půjde bude mikrofon při skypování. ty interference jsou horší, tos mě dvakrát nepotěšil :| jsem zvědavej co řekneš po nějaké době laborování. jinak co vím, tak USB HID se standardně v systému hlásí jako SPDIF zařízení.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Realne oproti EMU nic neziskas.. takhle k tomu pristupuj.. vyhoda je jen v ovladacich.. je to takovy levny sluchatkac k notebooku a nic vic..

Trochu te ale pribrzdim, at se vice porozhlednes.. za stejne penize je na record scene Fast Track od M-Audia, pripadne prvni kusy od ESI.. nejsou to zadne zazraky, ale ja bych tady u audiotraku taky moc nejasal (osazeni jsem ale nezkoumal)..
Pokud jde potom jen o poslech je tady zase za stejne penize uDAC, ktery by uz zvukove trochu jinde byt mohl..
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Tak OK, konečně jsem to dotahnul domu a vše otesoval, a teď mohu jasně říci že ee, prodigi cube nestojí za to. Moje staré prodigi 7.1 hifi hraje citelně lépe. Prostě lépe, slyšim to. Cube hraje líp jak vše integrované či Creativy, ala staré dobrá 7.1 hifi do PCI ji dává na prdel (stále pořád nejlepší poslechová zvukovka co jsem kdy měl tu čest).

Navíc se mi na té mé staré dnes podařilo zprovoznit analog out + optical out najednou, v což jsem kvůli těm driverům ani nedoufal, ale funguje to. Tzn teď mam možnost analog poslouchat a optiku zaznamenávat jinym kompem (do toho lwend axaga, ala je to optika, tak tam ta kvalita vadit nebude), už jsem si to teď v praxi zkusil a nádhera, teď to funguje přesně jak jsem chtěl.

Takže cube přebejvá, vrátim ji do 14 dnů, jednak nepřesvědčila kvalitou, a druhak nefunguje ten optical out.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Maxtor píše:Realne oproti EMU nic neziskas.. takhle k tomu pristupuj.. vyhoda je jen v ovladacich.. je to takovy levny sluchatkac k notebooku a nic vic..
získal bych teoreticky tři věci - 1) bezproblémový provoz, 2) možnost připojit mikrofon, 3) možnost čudlíkem přepínat jestli výstup jde do monitorů nebo do sluchátek. rozdíl v kvalitě výstupu neočekávám, samozřejmě.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

DOC_ZENITH píše:Tak OK, konečně jsem to dotahnul domu a vše otesoval, a teď mohu jasně říci že ee, prodigi cube nestojí za to. Moje staré prodigi 7.1 hifi hraje citelně lépe. Prostě lépe, slyšim to. Cube hraje líp jak vše integrované či Creativy, ala staré dobrá 7.1 hifi do PCI ji dává na prdel (stále pořád nejlepší poslechová zvukovka co jsem kdy měl tu čest).
Na čem posloucháš?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

AKG K240 MkII jsou moje sluchátka, na tom posloucham, + za tou prodigi 7.1 hifi je ještě superlevnej sluchátkovej zesilovač od Behringeru s 4 výstupy, a hraje to prostě citelně lépe než ta cube.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nojo, jenže PCIe zvukovka znamená, že když budu chtít poslouchat na sluchátkách, budu muset zalýzt někam pod stůl a překolíkovávat to tam :| navíc ten kabel od sluchátek taky má omezenou délku. mikrofon by tam mohl být zapojený pořád a monitory taky, o to celkem nejde, ale Cube mi přišlo právě jako ideální řešení pro monitory+sluchátka+mikrofon... teď jak to vyřešit (o tom že Win7 x64 drivery stojí podle všeho zaprd, ani nemluvě, sraní s drivery už nehodlám znovu podstupovat :!: )
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Chapu co chces a proto jsem psal, co jsem psal.. za tyhle penize vem bud M-Audio..
http://www.audiotek.cz/product-38422-m-audio-fast-track
..nebo idealne prihod petikilo a kup si Scarlett..
http://www.audiotek.cz/product-50784-fo ... arlett-2i2

Jsou to obe low endove zvukovky pro record, ale externiho v tehle cene nic lepsiho nesezenes.. vsechny home reseni toho nabizeji mene hlavne vystupem.. to M-Audio asi zadna slava nebude, ale Scarlett lidi chvali.. za par kacek krabicka do tasky se slusnyma operakama..
Brat treba prave uDac2 nevim.. je to pekna vec, ale ma preslechy na kanalech.. zadna slava..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

cena toho Scarlettu kolem 3k je pro mě v pohodě akceptovatelná, pokud to funguje jak má i po softwarové stránce, žádné problémy jako u E-MU prostě řešit nehodlám. jen se zeptám, mikrofon na skypování do té věci zapojím jak, když má malý jack - nějakou redukcí? píšou u toho "kombinovaný XLR/Jack" ale nepřijde mi že by do toho šel přímo zapojit klasický PC mikrofon (mám tady něco od základní desky)

edit: co kolega s Cube, nějaká další nová informace? pořád mi přijde zajímavá...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

a ještě jeden dotaz, nebude lepší vzít radši firewire zvukovku, např. http://www.audiotek.cz/product-11610-ec ... audiofire2? po zkušenostech s čímkoliv na USB :|
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Mikrofon by do toho mel jit strcit pres klasicou sluchatkovou redukci.. bohuzel to peklo, co jsi ukazal jede ve stereu a toho nedosahnes.. bude fungovat jen jeden z nich.. linky v profi sfere jsou mono..

Co se tyce FW.. reknu snad jen to, ze stabilita je urcite vyssi, ale s odpovidajicim radicem. Ty prisernosti co se integruji na desky jsou k nicemu. Stahnout video z digital kamery s FW je na onboard konektoru skoro az fikce.
Zvukovky se takto pouzivaly hlavne z duvodu recordu vice kanalu.. FW toho zvladlo vzdy vice a vzhledem k tomu, ze zarizeni jsou na kanalu dedikovana, bylo spojeni i stabilni. Bohuzel ale opet.. onboard radice jsou vysmech.. USB navic na konstatni tok dat neni vyrobeno vubec a do zvuku se tak dostavalo sposta jitteru.

Dnes je situace trochu jina.. USB zarizeni jsou sofistikovanejsi a takova zverstva, co USB zvukovky pro record umely delat kdysi, jsou uz par let pryc.. ty potrebujes output a maximalne tak mikrofon.. USB neni problem.
Nehlede na to, ze FW je mrtve.. jako cokoli, co kdy Apple samostatne predstavil svetu. Intel prisel s LightPeak cimz tuhle Appli stupiditu alespon na cas zarazil. Rozsireni LP ale bude hold chvili trvat.

A kdyz vidim tu cenu a rikam si tak, ze to asi neni uplne zasadni, nechces rovnou prevodnik a vykaslat se na mikrofon.. nechas ho v integrovany hruze jako jedno zarizeni a ven vsechno potahnes prave pres nej.. cinani uz kolem 6k delaj neskutecne veci..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jasně, stereo u mikrofonu samozřejmě nevyžaduju, prostě ho tu mám jen po ruce tak bych ho použil. ad USB - co vím tak spousta lidí od toho zrazuje kvůli rušení přes USB, respektive přes jeho napájení. nicméně díky za názor k FW, asi přece jen zkusím ještě USB. možná zkusím vzít Cube (kvůli schopnosti fungovat na generických Windows ovladačích, předpokládám že to je nejméně problematická varianta) a když to nebude ono, tak to do 14 dnů vrátím a zkusím jednu z těch co doporučuješ. obě vypadají použitelně, uvidíme. ještě na to mám pár dní čas.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

FW na desce je OK ale jde o čip. Ňáká VIA nepřipadá v úvahu. Co jsem se tim naposledy u jedné FW zvukovky zabjval, tak garantovali správnou funkčnost pouze na FW řadičích od Texas instruments, které hojně v minulosti osazoval přeba Gigabyte. Asus je ale samá VIA, atd.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No jenze to je ona minulost.. ani na chvalenem NECu ti nikdo nazeruci stabilitu.. standard takovych zarizeni jsou pady a nestabilita.. on ten radic neni totiz jen o cipu.. a PC onboard reseni (i pres pouzity cip) vetsinou stoji za prd..
Samozrejme u zvukovky to takove drama nebude, ale mam zkusenosti s kamerou a FW transferem dat do PC a snad nikdy jsem nevidel, ze by to slo stahnout najednou bez padu a kolapsu.. proste FW to ma za sebou.. nikdo uz do nej investovat nebude a tomu odpovida i uroven jeho integrace na desky.. bohuzel ani po tech letech se nic nezmenilo.. tohle rozhrani hold bylo 100%ne funkcni vzdy jen na MACu..

Ad. nativne, bez ovladacu.. takto se pripojuje v podstate kazdy prevodnik.. pokud nejde o vylozene o zvukovku, ale spise o AD/DA, jen to zapojis a jede to.. tzn. vsechny ty sluchatkovy zesilovace a prevodniky, co tady obcas rozebirame funguji prave takhle..
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“