Jaký tablet(ultrabook) okolo 25 tisíc

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
PS3master
Začátečník
Začátečník

Jaký tablet(ultrabook) okolo 25 tisíc

Příspěvek od PS3master »

Vybírám v dohledné době nové zařízení, od kterého očekávám, že mi nahradí desktop, ale i tablet(iPad 2). Jenže nějak nevím co si mám vybrat, windows 8 zrovna moc krásy nepobraly a tak moje oči přelétly na Apple stránky na MB Air, 11,6". Dá se říct, pro mě vyhovující zařízení, až na rozlišení, které bych uvítal aspoň full HD, když už je to Apple. Jenže Mac OS neznám, neměl jsem nikdy Mac, ale strašně mě láká. Jak je to se softwarovou výbavou? Základní programy, které jsem našel, ať už jako alternativy od Applu( iWork, iPhoto, iMovie) nebo přímo od výrobců(photoshop) atd. tam jsou, ale co nějaké specializované? Návrh plošných spojů(formica či podobné), programování(Delphi,C) atd ?
Byl bych rád, kdyby mi někdo kdo má mac a používá tyto programy či jejich alternativy nějak poreferoval...

Další možností je samozřejmě windows, kde bych se více orientoval na náhradu i iPadu, tudíž MS Surface pro( pouze pokud by byl dotovaný, jinak má moc malou obrazovku) nebo Sony VAIO DUO či nějaký Samsung Ativ. Láká mě i něco ve stylu ThinkPadu X230 Tablet, ale 40k za to dát nechci. Zařízení bude každodenně přenášeno všude možně, po návratu domů připojeno na 24" monitor. Výkon mi, myslím, bohatě stačí. Hry nehraji a všechno ostatní zvládne ULV i5, teda alespoň doufám....??? Všem děkuji za rady.
Probook 430G2
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“