Mám dotaz,
Mám desku Gigabyte MA770-DS3, na ní 2x1GB DDR2 - 800MHz, kterou jsem měl osazenou dvoujádrovým procesorem AMD Athlon X2 a grafiku ATI Radeon HD3870.
Chtěl jsem si udělat upgrade na čtyřjádrový procesor AMD Phenom II X4 965 - Blackedition a zvýšit operační paměť na 2x2GB při 1066MHz.
Podporu deska pro operační paměti do 1066Mhz má, a AMD Phenoma II podle výpisu s Gigabyte.com, to umí také, ale pouze prí příkonu do 125W, což ten můj AMD Phenom II co jsem koupil má taky a Socket AM2 a AM2+ souhlasí.
Před flashem biosu, se mi procesom ukazoval ja unknown v hardware profilech, v everestu a CPU-Z taky, ale CPU-Z vypisoval jeho takt na 4x200MHz čili 800Mhz dohromady.
Po flash biosu se ukazal jako skutečný AMD Phenom II X4, ale jako 1.6Ghz. Everset a CPU-Z ho vykazuje jako 1.6Ghz a v závorce je výpis 8x200MHz.
Čili jsem v novém biosu už změnil manuálně takt násobičem na 16x a teď se mi skutečně ukazuje jako 3,2GHz a všechny čtyři jádra pracují.Teploty při zatížení do 58st a při volné jízdě 34-38st...
Pokud mu v biosu změním násobičem na 17x, což by mělo být v podstatě 3.4GHz čili jeho originál takt, tak se mi zasekne bios a PC vůbec nesputím....prostě mrtvej PC.Musím vyndat baterku s desky a počkat na reset bisosu asi 15min.
Po resetu biosu nastavím v biosu multiplier na 16x a vše je v pohodě.
Dvě otázky, proč musím v biosu manuálně nastavovat multi 16x a né dát auto, protože když dám auto, tak skočí na 1.6GHz ??? A hlavně mi připadá ten PC takovej nestabilní, občas se zasekne myš atd jako kdyby byl na hranicí....
A druhá otázka, ramky se biosu ukazují jako 800Mhz i když mám 1006MHz, ale i když to v biosu manuálně změním v multiplieru na 1066MHz, stejně to Everest a nebo CPU-Z na kartě SPD ukáže dokonce jako 400MHz.Proč ??? Mám něco třeba špatně nastavené ???
Napětí jsem v biosu u CPU ani u RAM neměnil....
Problém stability - AMD Phenom II X4 965
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Autojenda
- Nováček

-
- Lokomotiva
- Začátečník

Re: Problém stability - AMD Phenom II X4 965
No a jakou verzi BIOSu máš na desce teď?
Máš desku revize 2.0 ?
Máš desku revize 2.0 ?